Pasaulinė knygos ir autorinių teisių diena: geriausios skaityklės kiekvieno poreikiui

Pasaulinė knygos ir autorinių teisių diena: geriausios skaityklės kiekvieno poreikiui
Kraunama... 0 view(s)

Pasaulinė knygos ir autorinių teisių diena: geriausios skaityklės kiekvieno poreikiui

„Amazon Kindle“ – paprasčiausia ir viena pigiausių skaityklių


Jeigu domitės el. knygų skaityklėmis jau kurį laiką, neabejotinai esate girdėję apie „Amazon Kindle“. „B07FQ4DJ7X“ šio įrenginio versija yra viena pigiausių skaityklių rinkoje, tačiau „Amazon“ yra itin patikimas prekės ženklas, kurio virtualioje parduotuvėje galima rasti praktiškai visas knygas anglų ar rusų kalbomis. Ir nors lietuviškų knygų „Kindle“ parduotuvėje nėra, jas nesunkiai galima įsigyti kitur ir vos keliais veiksmais perkelti į savo „Kindle“. Šis ypač nebrangus įrenginys turi ekraną su 167 pikseliais viename colyje, todėl skaitydami knygas jame, jausitės tarsi skaitydami popierinę knygą. Na, o jeigu norėsite skaityti vėlyvą vakarą, galėsite įjungti integruotą apšvietimą.

 

 

„PocketBook InkPad Lite 9.7“ – norintiems didelio ir ryškaus ekrano


PocketBook InkPad Lite“ yra 2021 metais išleista naujos kartos skaityklė su milžinišku 9,7 colių ekranu. Dėl turimo didelio ekrano, patogiai galėsite skaityti ne tik įprastas elektronines knygas, bet ir PDF failus, kurie paprastai nėra tinkamai pritaikyti daugeliui el. skaityklių. Šis įrenginys turi 1200x825 raiškos ekraną su 24 LED šviesų apšvietimu, leidžiančių ekraną apšviesti itin tolygiai. Nepaisant didžiulio ekrano, „InkPad Lite“ baterija tarnauja net iki 4 savaičių. Tad jeigu ieškote didelės el. skaityklės ir jums ne problema kartais persikelti knygas iš kompiuterio į skaityklę, „PocketBook InkPad Lite 9.7“ yra puikus pasirinkimas!

 

 

„Amazon Kindle Paperwhite 10“ – pažangiausia skaityklė vidutinėje kainų klasėje


Bene populiariausia vidutinės klasės skaityklė rinkoje yra „Amazon Kindle Paperwhite 10“. Tikrai ne šiaip sau. Iš programinės įrangos pusės, „Paperwhite 10“ turi visus privalumus, kaip ir įprasta „Kindle“ skaityklė: galėsite rinktis iš tūkstančių knygų „Kindle“ parduotuvėje, naršyti internete ir t. t. Tiesa, „Topo centro“ specialistai primena, kad „Kindle Paperwhite“ ekranas yra aukštesnės raiškos ir turi net 300 pikselių viename colyje, todėl atrodo geriau nei daugelis popierinių knygų. „Paperwhite“ turi ir 8GB (arba 32GB) vidinės atminties, todėl šiame įrenginyje ne tik tilps daugiau knygų, bet ir galima bus klausytis audioknygų, ko įprastas „Kindle“ nesiūlo. Galiausiai, „Paperwhite“ yra atsparus vandeniui, todėl skaitykle galėsite mėgautis ir vonioje!

 

 

„Samsung Galaxy Tab A8 10.5“ – norintiems kiek funkcionalesnio įrenginio


Jeigu jums atrodo, kad pirkti įrenginį tik tam, kad galima būtų skaityti knygas, yra prabanga, galite pasirinkti alternatyvą – planšetinį kompiuterį. Jis kainuoja vos keliasdešimt eurų daugiau nei vidutinės klasės knygų skaityklė, turi didelį 10 colių 1920x1200 raiškos ekraną, todėl puikiai tiks knygoms skaityti, tačiau tuo pačiu tokiame įrenginyje galėsite skaityti praktiškai bet kokio formato knygas, jas siųstis iš bet kurios parduotuvės ir tam net nereikės jungtis prie kompiuterio. Na, o jeigu norėsis daugiau pramogų, „Google Play“ parduotuvė yra pilna skirtingų aplikacijų. Vienintelis planšečių trūkumas prieš tradicines el. skaitykles yra ekrano tipas – elektroninio rašalo ekranai primena įprastą popierių ir mažiau kenkia akims. Deja, planšetės naudoja įprastus ekranus.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“