Šaldytuvas: kuris yra geriausias būtent jums?

Šaldytuvas: kuris yra geriausias būtent jums?
Kraunama... 0 view(s)

Šaldytuvas: kuris yra geriausias būtent jums?

Kaip pasirinkti geriausią šaldytuvą? Top patarimai

 

Pasirinkti šaldytuvą yra ganėtinai sudėtinga, kadangi reikia atkreipti dėmesį į nemažai aspektų: dydį, talpą, funkcionalumą, energetinį efektyvumą, o pastaruoju metu – net ir šio prietaiso dizainą.

 

  • Dydis ir talpa – pirmieji aspektai į kuriuos turėtumėte atsižvelgti. Net jeigu šaldytuvas yra itin geras, netinkamas jo dydis gali sugadinti visą jūsų patirtį. Todėl prieš pirkdami šaldytuvą, būtinai pamatuokite erdvę, į kurią jį planuojate statyti.

  • Funkcionalumas – antras svarbiausias aspektas. Jeigu neturite ypatingų poreikių, tuomet funkcionalumas jums nėra toks svarbus, kadangi visi šiuolaikiniai šaldytuvai jau gali be jokių problemų saugoti visus pagrindinius maisto produktus. Tačiau jeigu jūsų šeima yra didesnė ar turite kokių nors specifinių poreikių, būtinai atkreipkite dėmesį į šaldytuvo funkcijas. Pavyzdžiui, greito užšaldymo („Fast Freeze“) funkcija leidžia užšaldyti turimus produktus itin staigiai, antibakterinė danga saugo nuo bakterijų, skatinančių produktų gėdimą, „No Frost“, „Low Frost“ ir panašios technologijos saugo nuo šerkšno, daugelis šaldytuvų šiais laikais taip pat turi specialius skyrius daržovėms, vaisiams, o kai brangesni modeliai – net ir vynui ar kitiems gėrimams.

  • Papildomos galimybės – gerai pagalvokite, kiek jums reikia įvairiausių papildomų funkcijų, kurias turi kai kurie šaldytuvai. Tai gali būti vandens ir ledukų sistema, leidžianti mėgautis šviežiu bei šaltu vandeniu ar ledukais, tačiau tai gali būti ir išmanios funkcijos. Vis daugiau šiuolaikinių šaldytuvų turi išmanias galimybes su dirbtiniu intelektu ir įrenginio valdymą tiesiog telefonu. Daugeliui tokios galimybės yra nebūtinos, tačiau „Topo centro“ specialistai rekomenduoja bent jau užmesti akį į tokius įrenginius ir nuspręsti, ar papildomos funkcijos yra vertos investicijos.

  • Energetinis efektyvumas – patys taupiausi, A klasės šaldytuvai, naudoja net iki 60 proc. mažiau elektros energijos nei C klasės prietaisai. Tad nors energetinis efektyvumas tikriausiai nebus jūsų pagrindiniu aspektu renkantis šį buitinės technikos įrenginį, atkreipti dėmesį į tai reikėtų.

  • Dizaino sprendimai – „Topo centro“ specialistai pataria ne tik pažiūrėti į šaldytuvo išvaizdą, bet ir tam tikrus dizaino sprendimus, kurie padaro įrenginio naudojimą tiesiog patogesniu. Kai kurie prietaisai turi tyliai užsidarančias dureles, kiti – specialų apšvietimą, padedantį lengvai rasti maistą net ir šaldytuvo lentynų gale.

 

Įmontuojamas šaldytuvas – kada verta rinktis?

 

Įmontuojamas šaldytuvas turi ir privalumų, ir trūkumų, tad „Topo centro“ specialistai jums padės išsiaiškinti, kada tokį įrenginį verta rinktis.

 

Visų pirma, verta pastebėti, kad toks prietaisas yra lengviau integruojamas į bendrą virtuvės dizainą. Įsigiję montuojamą šaldytuvą, ne tik galėsite suvienodinti šaldytuvo ir likusių prietaisų ar baldų dizainą, bet ir sutaupyti vietos virtuvėje.

 

Visgi montuojami šaldytuvai paprastai yra brangesni už laisvai pastatomus modelius, pats montavimas gali būti gana sudėtingas ir jums netgi gali prireikti profesionalios pagalbos, o jeigu jums kils noras šaldytuvą perkelti, vėl susidursite su problemomis. Tad prieš pirkdami tokį įrenginį, gerai pagalvokite.

 

Geriausi šaldytuvai – TOP 3 pagal kainą

 

Jeigu vis dar nežinote kokį šaldytuvą reikėtų rinktis būtent jums, „Topo centro“ specialistai dalinasi 3 skirtingais prietaisais skirtingose kainų kategorijose.

  • „BEKO TSE1284“. Tai yra bene geriausias variantas ieškantiems nedidelio šaldytuvo už prieinamą kainą. Jis puikiai tinka riboto ploto patalpose, turi „No Frost“ sistemą, lentynėlę kiaušiniams, specialų dėklą ledukų gaminimui, o iš viso šaldytuvo talpa siekia net 101 litrą, todėl vietos užteks daugeliui produktų sudėti.

  • „SAMSUNG RB33J3315SA/EF“. „Samsung“ šaldytuvai yra žinomi dėl savo kainos ir kokybės santykio. Šis įrenginys nėra išimtis. Jis tolygiai paskirsto šaltą orą visame šaldytuve, leidžia lengvai sudėti savo produktus ir itin ilgai išsaugo juos šviežius, nepriklausomai nuo produktų tipo.

  • „LG GBV3200DPY“. Ieškantiems kiek aukštesnės šaldytuvo, „LG“ turi puikų sprendimą. Jis palaiko „No Frost“ technologiją, turi išmanųjį kompresorių su 10 metų garantija, tikslų temperatūros valdymą ir leidžia šaldyti skirtingus maisto produktus skirtinguose skyriuose, kad kiekviena maisto produktų kategorija galėtų vėsintis būtent tai kategorijai skirtoje temperatūroje.

 

Kaip prižiūrėti savo šaldytuvą?

 

Galiausiai, įsigijus šaldytuvą, svarbu jį tinkamai prižiūrėti. Nuolat valykite dulkes ir kitus nešvarumus nuo kondensatoriaus, tikrinkite ir dažnai keiskite vandens filtrą, jeigu jūsų šaldytuvas turi atskirą talpą ledukams ir vandeniui bei nepamirškite paprasčiausiai išvalyti paties šaldytuvo vidų ir lentynas. Šaldytuvus prižiūrėti nėra sudėtinga, tačiau labai svarbu tai daryti reguliariai.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“