Grilis kiekvienam – veganui, vegetarui ir visavalgiui

grilis su draugais
Kraunama... 0 view(s)

Grilis kiekvienam – veganui, vegetarui ir visavalgiui

Visi Kamado kepsninių privalumai nedideliame grilyje

 

Taigi, jūs kaip tik planuojate grilio sezono atidarymą savo namuose. Lauko terasa jau užbaigta, žolė nupjauta, oras tiesiog tobulas geros kompanijos susibūrimui. Liko tik vienas neišspręstas klausimas – jūsų pirmoji kepsninė. Ką išsirinkti? Galbūt dujinė kepsninė ar tiesiog šašlykinė būtų puiki mintis? O kaip dar kainos ir kokybės santykis?

 

Viena populiariausių ir pirmąją vietą savo kategorijoje TECH TOP 2021 nacionaliniuose technikos apdovanojimuose užėmusi prekė yra lauko kepsninė „KAMADO JOE Kettle Joe”. Ir ne veltui! Ji pagerins standartinės kepsninės gaminimo patirtį, šilumos išlaikymą, kuro efektyvumą ir rūkymo galimybes. Šis nedidelis grilis, lyg pirmasis WV GOLF, pradedantiems vairuoti – patogus, palyginti pigus, kokybiškas, lengvai pritaikomas ir užtikrinantis lengvą naudojimo patirtį pirmiesiems kartams ruošiant maistą grilyje.

 

„KAMADO JOE Kettle Joe” grilis turi dviejų lygių kepimo galimybes, o tai leidžia skirtingus produktus ruošti vienu metu. Todėl net jei jūsų kompanijoje bus veganų ar vegetarų, patiekalus galėsite paruošti ir mėgautis vienu metu!

 

 

Praplėskite grilio patiekalų meniu

 

Jeigu vis dėlto esate nusiteikę įvaldyti grilio patiekalų meną ir nekantraujate įgyvendinti skaniausias idėjas, tuomet dar vienas puikus pasirinkimas jums – dujinė kepsninė „WEBER Genesis II E-310 GBS”. Vienas didžiausių šio grilio privalumų yra tas, kad jį galėsite naudoti ne tik lauke, bet ir terasoje, balkone ar tiesiog mažose patalpose!

 

Laikoma viena geriausių savo klasėje „Weber Genesis II E-310 GBS“, turi viską, ko gali prireikti iš dujinės kepsninės: yra atspari oro sąlygoms ir lengvai valoma, o storos porcelenizuotos ketaus grotelės bus idealios skrudinimui. Na, o panaudojus įvairius GBS priedus (kinišką keptuvę, picos akmenį, vaflių keptuvę) galėsite paruošti įvairiausius patiekalus kiekvieno šeimos nario ar draugo skoniui. 

 

Verta paminėti, kad ši prekė taip pat buvo viena populiariausių savo kategorijoje „TECH TOP 2021” apdavanojimuose ir užėmė antrąją vietą. Tad ar verta įsigyti? Grilio entuziastai tuo neabejoja.

 

 

Kepsninės patiekalų idėjos veganams ir vegetarams

 

Nustojus valgyti mėsą, žuvį ir kitos gyvulinės kilmės produktus, neretai tenka pasukti galvą ką nuo šiol gaminti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Iš tiesų viskas ne taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Svarbiausia – turėti gerų, mėgstamų prieskonių, daug daržovių, tofu, įvairiausių kruopų ir skirtingai apdirbtų sojos produktų. Voilà – jūs jau vegetaras!

 

Na, o jeigu rimtai, tai norint iš tiesų pajausti tokios mitybos galią ir privalumus, teks nemažai paeksperimentuoti su skoniais ir patiekalų ruošimo įmantrybėmis. Štai keletas receptų, kuriuos siūlome išbandyti, nenorintiems valgyti mėsos, tačiau trokštantiems pasidžiaugti grilio ypatybėmis. Vienas paprasčiausių, tinkantis visoms mitybos rūšims:

 

 

Keptos daržovės ant anglių

 

Reikės:

2 raudonos pailgos paprikos

2 raudonos saldžiosios paprikos

2 (vidutiniai) raudonieji burokėliai

2 (vidutiniai) saldieji svogūnai

2 (vidutiniai) baltieji svogūnai

2 (vidutinės) saldžiosios bulvės

arba kitos jūsų mėgstamos daržovės

ypač tyro alyvuogių aliejaus

 

Paruošimas:

> Kaitinkite kepsninę iki 250 ºC. Palaukite, kol anglys įkais iki raudonumo.

> Pirmiausia ant įkaitusių anglių išdėliokite paprikas. Daugmaž kas 2 minutes jas apverskite ir kepkite,kol pajuoduos ir odelė pradės pūslėtis. Pailgas paprikas kepkite daugiausia 6 min.; saldžiąsias – 8 min. Kaskart apvertę paprikas uždarykite kepsninės dangtį.

> Išimkite paprikas iš kepsninės ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite bent 10 min. Tuo tarpu išdėliokite ant anglių burokėlius, svogūnus ir saldžiąsias bulves. Burokėlius kepkite apie 80 min.; svogūnus ir saldžiąsias bulves – apie 60 min. Kas 20 min. daržoves vis apverskite, kad jos apskrustų iš visų pusių. Jei kepsninėje vienu metu telpa visos daržovės, pirma išdėliokite burokėlius, o praėjus 20 min. sudėkite ir likusias daržoves, kad viskas iškeptų tuo pačiu metu. Jei visos daržovės netelpa, kepkite jas dalimis.

> Išimkite daržoves iš kepsninės ir palikite atvėsti. Tuo tarpu nulupkite paprikas. Pašalinkite kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite juostelėmis.

> Nulupkite burokėlius, svogūnus ir saldžiąsias bulves. Visas daržoves supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Sumaišykite su paprikomis. Pagal skonį pagardinkite daržoves druska bei pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

Jeigu nenorite per daug išsiskirti iš kompanijos, kurioje mėsa „liejasi laisvai”, šalia paruošto daržovių garnyro galite pasičirškinti sojų dešreles bei kepsnius ar pagardinti patiekalą aštria vytinta soja, skoniu nenusileidžiančia įvairiems vytintiems mėsos produktams.

 

 

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

 

Reikės: 

3 nektarinų,

cukinijos,

saujos sėjamosios pipirnės

saujos šviežių mėtų,

saujos baziliko,

citrinos,

šaukšto alyvuogių aliejaus,

žiupsnelio druskos bei pipirų.

 

Paruošimas: 

> Supjaustykite nektarinus per pusę, o tada puseles dar į 4-8 skilteles.

> Cukiniją pjaustykite plonais, išilgais pjūviais.

> Supjaustytą cukiniją bei nektarinus kepkite ant grilio apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės.

> Visus likusius ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

> Į didelę lėkštę sudėkite cukiniją bei nektarinus ir pagardinkite pagamintu padažu.

 

Šis veganiškas patiekalas puikiai tinkamas ragauti tiek karštas, tiek šaltas. Neabejojame – patiks visiems! O gal ir jūs turite jau išbandytų ir itin pamėgtų grilio patiekalų receptų? Pasidalinkite komentaruose, juk kuo daugiau skonių, tuo smagesnis atradimo džiaugsmas!

Related posts
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“