Kaip prižiūrėti savo skalbimo mašiną, kad ji tarnautų ilgiau?

skalbimo masina
Kraunama... 0 view(s)

Kaip prižiūrėti savo skalbimo mašiną, kad ji tarnautų ilgiau?

Kaip ir kiekvieną prietaisą, skalbimo mašinas reikia valyti

 

Viena iš esminių priežasčių, dėl kurios užsikemša skalbimo mašinų žarnelės, yra pūkai, plaukai ir įvairios dulkės, kurios po daugelio skalbimų susikaupia mašinoje. Todėl rekomenduojama bent kartą per 3 mėnesius atidžiai išvalyti skalbimo mašinos durelių gumeles, kitas sunkiau pasiekiamas vietas, kuriose gali prisikaupti nešvarumų. Mūsų specialistų teigimu, tam net nereikia jokių ypatingų priemonių – pakanka ir paprasčiausių ausų krapštukų, kiek sudrėkintų vandeniu.

Taip pat rekomenduojama pravalyti ir prietaiso būgną – tam naudoti galima paprasčiausią sodą, maišytą su distiliuotu vandeniu. Na, o kai kurios skalbimo mašinos turi ir savaiminio valymosi funkciją – paskaitykite savo prietaiso naudojimosi instrukciją, kad sužinotumėte, kaip šią funkciją reikia naudoti.

 

 

Skalbimo mašinos krūvis turėtų būti ribojamas

 

Kiekviena skalbimo mašina turi maksimalios įkrovos lygį – kai kuriuose įrenginiuose tai gali būti 5 kg, tuo tarpu kitos skalbyklės būna kiek talpesnės. Visų pirma, svarbu nepamiršti, kad šlapi rūbai sveria žymiai daugiau nei sausi, todėl nereikėtų kimšti skalbyklės būgno maksimaliai. Dažniausiai rekomenduojama užpildyti apie 70 proc. būgno talpos. Tiesa, jeigu skalbiate megztinius, rankšluosčius, patalynę ar kitus skalbinius, kurie galėtų sugerti daug skalbinių, geriau užpildyti tik pusę prieinamos talpos.

Tikriausiai kiekvienas yra girdėjęs skalbimo mašinos vibracijos ar net trankymosi garsą (ypač prasidėjus gręžimui). Šio ženklo ignoruoti negalima, kadangi skalbimo mašinos turėtų veikti ganėtinai tyliai ir visiškai nevibruoti. Jeigu pastebėjote vibracijas arba, dar blogiau, išgirdote, kad skalbimo mašina smarkiai dreba, rekomenduojama skalbimą nutraukti arba, blogiausiu atveju, pasimokyti iš klaidos, jos nekartoti ir kitą kartą krauti mažiau rūbų. Būtent dėl perkrovimo tikimybės palikti skalbimo mašiną veikti ir išeiti iš namų yra kiek pavojinga, kadangi dėl skalbimo mašinos būgno vibracijų dažnai įvyksta netikėčiausi ir nemaloniausi incidentai, kuomet yra užliejami kaimynai.

 

 

Neleiskite kauptis drėgmei

 

Dar vienas iš veiksnių, galinčių pakenkti skalbimo mašinai, yra ilgalaikė drėgmė. Todėl rekomenduojama kaip įmanoma anksčiau po skalbimo išimti iš skalbimo mašinos. Tai verta daryti ne tik dėl to, kad per ilgai palaikius šlapius rūbus skalbyklėje, jie pradeda skleisti nemalonų kvapą, bet ir todėl, kad mašinos būgne dėl to gali susidaryti kondensato plėvelė, kuri bus puiki terpė bakterijoms ar pelėsiui veistis.

Be to, net ir išėmus rūbus iš skalbyklės, rekomenduojama bent jau valandą po skalbimo palaikyti skalbimo mašinos dureles atidarytomis, kad visa likusi drėgmė išgaruotų.

 

 

Palikite viską specialistams ir nesukite galvos

 

Jeigu įsigiję naują skalbyklę norite mažiau jaudintis dėl jos kokybės, galite įsigyti prailgintą garantiją ir, žinoma, draudimą. Taip apsaugosite save ir nuo prietaiso gedimo, ir nuo netikėtų išlaidų nelaimingo atsitikimo metu.

Taip pat rekomenduojama kas 3 mėnesius atlikti profilaktinę priežiūrą – tai galima padaryti pačiam, tačiau užsakę „Topo centro“ specialistų vienkartinės prietaiso priežiūros paslaugą galėsite būti garantuoti, kad jūsų įrenginį prižiūri patyręs specialistas.

Na, o jeigu jūsų skalbimo mašinai visgi atėjo paskutinioji, siūlome „Keisk seną į naują“ paslaugą: „Topo centro“ specialistai patys atvyks ir pasiims jūsų senąjį buitinės technikos prietaisą, jį utilizuos už jus, o naujai prekei jums bus suteikta nuolaida. Taip ne tik pasirūpinsite aplinka, bet ir savo finansine gerove!

Related posts
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“