Dronai puiki pramoga net ir žiemą, tačiau ką reikia žinoti?

Dronai puiki pramoga net ir žiemą, tačiau ką reikia žinoti?
Kraunama... 0 view(s)

Dronai puiki pramoga net ir žiemą, tačiau ką reikia žinoti?

Pagrindinė problema bus baterijos tarnavimo laikas


Kaip ir su kitais nešiojamais elektroniniais prietaisais, pagrindinė problema naudojantis dronu žiemą, bus jo baterijos tarnavimo laikas. Lauke esant minusinei temperatūrai, drono baterijos tarnavimo laikas gali būti net 30-50 proc. trumpesnis, o esant žemesnei nei -15 laipsnių temperatūrai, dronas gali atlaikyti ir dar mažiau laiko.


Todėl „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja prieš paleidžiant droną į orą, leisti jam kiek sušilti. Na, o droną nuleisti rekomenduojama likus maždaug 15 proc. baterijos įkrovos lygio, kadangi laukti 5 ar 10 proc. ribos žiemą gali būti pavojinga: esant neigiamai temperatūrai, baterijos įkrovos lygis gali būti apskaičiuojamas neteisingai ir galiausiai dronas gali tiesiog išsijungti skrydžio metu, ko tikrai nesinori.


Jeigu drono dar neturite ir norite jį skraidinti visais metų laikais, „Topo centras“ rekomenduoja rinktis dronus, galinčius naudoti keičiamas arba išorines baterijas, pavyzdžiui, „DJI Mini 2“. Tokiu atveju net ir žiemą sutrumpėjus baterijos tarnavimo laikui, su savimi galėsite pasiimti kelias baterijas ir dėl to nesukti galvos.

 

 

Žiemą fotografuoti ir filmuoti gali būti daug sunkiau


Ar pastebėjote, kad žiemą telefonu užfiksuoti kadrai dažnai atrodo ganėtinai prastai, nors kitais metų laikais su tokia problema susiduriama nėra? Tas pats galioja ir dronams – baltas ir ypač ryškus sniegas ar balti debesys dažnai gali sutrukdyti tokių įrenginių kameroms parinkti tinkamus nustatymus. Tad tokiu atveju juos reikia reguliuoti savarankiškai.


Kai kurie aukštesnės klasės dronai, pavyzdžiui „DJI Phantom 4“, turi specialius baltos spalvos balanso nustatymus tokiems atvejams, tad jeigu tokią galimybę turi ir jūsų dronas, „Topo centro“ ekspertai siūlo šiuos nustatymus panaudoti. Apskritai, mėgstantiems skraidyti dronu visais metų laikais, „DJI Phantom 4“ yra puikus pasirinkimas dėl savo aukštos kokybės kameros, ganėtinai paprasto valdymo ir lengvai keičiamų baterijų.

 

 

Didesnį pavojų nei šaltis kelia vėjas


Šaltis iš esmės nėra labai pavojingas ir iš esmės jis tik kelia diskomfortą, tuo tarpu dėl vėjo jūsų dronui kyla daug didesnė rizika. Jeigu vėjas lauke yra stipresnis nei 25 km/h (7 metrai per sekundę) ir nesate pakankamai patyręs drono valdytojas, kad galėtumėte jį valdyti visiškai rankiniu režimu, rekomenduojama skrydį nukelti. Kitu atveju yra nemaža tikimybė, kad dronas už ko nors užklius arba tiesiog nukris, o tai reikštų, kad droną reikėtų taisyti arba dar blogiau – keisti nauju.


Na, o net jeigu ir turite pakankamai patirties, kad droną galėtumėte valdyti rankiniu režimu, „Topo centro“ specialistai vis tiek siūlo apsvarstyti, ar tikrai verta skristi, kadangi dėl šalčio trumpiau tarnaujanti baterija ir dėl didelio vėjo didesnis drono energijos naudojimas reiškia, kad įrenginio baterija tarnaus itin trumpai ir naudotis dronu keičiant bateriją kas kelias minutes gali būti paprasčiausiai nesmagu. Tikslią ir patikimą informaciją apie vėjo greitį galite rasti tokiose programėlėse kaip „Windy“ ar „Ventusky“.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“