Žaislai vaikams kaip Kalėdinė dovana: ko tikisi jūsų vaikai?

Žaislai vaikams kaip Kalėdinė dovana: ko tikisi jūsų vaikai?
Kraunama... 0 view(s)

Žaislai vaikams kaip Kalėdinė dovana: ko tikisi jūsų vaikai?

Vaikams iki 3 metų – nesudėtingi žaislai ir dėlionės

 

Daugelis žaislų vaikams iki 3 metų yra itin paprasti, o jų kaina dažniausiai neviršija net 10 eurų. Pavyzdžiui, „TOPB“ ksilofonas „Varlytė“ leis jūsų mažyliui pasinerti į muzikos pasaulį ir išmoks groti savo pirmąsias daineles, tuo tarpu „HALILIT“ muzikos instrumentų rinkinys suteiks galimybę išbandyti kelis skirtingus muzikinius instrumentus. Gamintojas „bo.“ turi specialius vaikiškus išmaniuosius telefonus ir planšetes, kurie savo forma primena įprastus išmanius įrenginius, tačiau iš tiesų tik turi galimybę supažindinti jūsų vaiką su skaičiais, žodžiais, taip pat leidžia žaisti kelis žaidimus ir pan. Taip pat galima rinktis ir vieną iš daugybės dėlionių, tokias kaip „TR“ mažylių dėlionė „Naminiai gyvūnai“ ar „Vaisiai ir daržovės“ – tikėtina, kad su labai panašiais žaislais vaikystėje jums teko žaisti ir patiems.

 

3-6 metų vaikams – su pasauliu iš arčiau supažindinantys žaislai

 

Kiek vyresniems vaikams, kurių amžius yra tarp 3-6 metų, rekomenduojama pirkti kiek sudėtingesnius žaislus, kurie puikiai veikia ne tik kaip pramoga, bet ir kiek labiau supažindina su tam tikromis pasaulio ir gyvenimo vingrybėmis. Su „HAS PD“ rinkiniu „Dulkių siurblys“ galėsite ne tik išlaisvinti savo vaizduotę naudojant plastiliną, bet ir vėliau jį surinkti naudojant specialų dulkių siurblį, kuris sugrąžina plastiliną į tuščią indelį. O galbūt norite savo vaikams paaiškinti kaip veikia pinigai ir turtas? Tokiu atveju „Mano pirmasis Monopolis“ yra puikus žaidimas. Ko gero, apie šį klasikinį stalo žaidimą žino kiekvienas, tačiau šioje versijoje viena žaidimo lentos pusė skirta jaunesniems vaikams nuo 4 metų, o lentą apvertus, žaidimas tampa sudėtingesnis ir labiau tinkamas vyresniems ikimokyklinukams. Rinkinyje yra ir 2 kortelių rinkiniai kiekvienam žaidimo lygiui. Tad ieškantiems tobulo žaidimo supažindinti savo vaikus su pinigais, „Mano pirmasis Monopolis“ yra tiesiog tobulas variantas.

 

6-12 metų vaikams – žaidimai socializavimuisi

 

Vaikams tarp 6 ir 12 metų gyvenimas keičiasi kardinaliai: pradedama eiti į mokyklą bei atrandami draugai, su kuriais galimai bus bendraujama visą likusį gyvenimą. Todėl ir perkami žaidimai turėtų būti skirti socializavimuisi bei naujų ryšių užmezgimui. Pavyzdžiui, žaidimas „Lietuva“ turi daugiau kaip 1500 klausimų apie Lietuvą ir jį gali žaisti net iki 6 žaidėjų, o rinkinys „Gleivių fabrikas“ leis išbandyti tikrose laboratorijose naudojamas technikas ir pasigaminti daugybę įdomių dalykų – pašėlusiai šokinėjančių kamuoliukų, gličių monstrų, slidžių sliekų, tamsoje šviečiančią žuvį ir daugybę kitų smagių dalykų. Be abejo, tokiame amžiuje puikus variantas yra ir dėlionės – tai yra smagus ir įdomus būdas ugdyti svarbiausius pažintinius įgūdžius užsiimant praktine veikla, be to, jos yra itin smagios tiek vienam, tiek renkant su draugais.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“