Vėl atsukame laikrodžius: kas gali padėti užtikrinti miego kokybę?

Vėl atsukame laikrodžius: kas gali padėti užtikrinti miego kokybę?
Kraunama... 0 view(s)

Vėl atsukame laikrodžius: kas gali padėti užtikrinti miego kokybę?

Laikykitės nustatyto miego grafiko

 

Sveikam suaugusiam žmogui rekomenduojama miego trukmė yra mažiausiai septynios valandos, tačiau daugumai žmonių nereikia daugiau nei aštuonių valandų lovoje, kad jie būtų gerai pailsėję. Visgi ne mažiau nei miego trukmė, yra svarbus ir miego ritmas.

 

Eikite miegoti ir kelkitės kiekvieną dieną tuo pačiu metu, įskaitant savaitgalius. Na, o kai laikrodžiai yra persukami, pirmąją dieną rekomenduojama eiti miegoti pagal senuosius įpročius, kasdien vis ankstinant ar vėlinant savo miego laiką po 10 minučių. Tai leidžia lengviau prisitaikyti prie naujo laiko.

 

Jei neužmiegate maždaug per 20 minučių, išeikite iš miegamojo ir nuveikite ką nors atpalaiduojančio. Skaitykite arba klausykite raminančios muzikos. Tik jokiu būdu neimkite į rankas telefono – verčiau rinktis knygų skaityklę ar užsiimti kuo nors, kas neverstų jus žiūrėti į ryškios šviesos šaltinį.

 

Sukurkite ramią, miegui pritaikytą aplinką

 

Pasirūpinkite, kad jūsų miegamojo kambarys būtų vėsus, tamsus ir tylus. Venkite ilgai naudoti šviesą skleidžiančius įrenginius prieš pat miegą – dėl to specialistai netgi nerekomenduoja miegamajame turėti televizoriaus. Prieš miegą užsiimkite raminančia veikla, pavyzdžiui, išsimaudykite vonioje ar, dar geriau, pasinaudokite masažuokliu, kol skaitote knygą ar bendraujate su namiškiais.

 

Įvairūs kaklo ar net viso kūno masažuokliai, masažinės pagalvės, kojų vonelės ir kiti panašūs prietaisai leis jums atsipalaiduoti tiesiog namuose be jokios papildomos specialistų pagalbos. Sukurdami tam tikrus ritualus prieš miegą ir pasirūpindami kokybiška miegamojo aplinka užtikrinsite daug kokybiškesnį miegą.

 

Pamirškite stresą, bet ne judėjimą

 

Pabandykite išspręsti savo problemas dar prieš einant miegoti. Užsirašykite, ką galvojate, ir atidėkite tai rytojui. Stresą sumažinti padėti gali ne tik meditacija ar masažas, bet ir specialūs įrenginiai, tokie kaip stresą mažinanti pagalvė „MEDISANA SP 100 SleepWell“ ar specialus antistresinis prietaisas „BEURER ST100“.

 

Taip pat stresą mažina ir kūną kiek labiau išvarginti padėti gali fizinis aktyvumas. Nors to reikėtų vengti prieš miegą, sportas dienos metu neabejotinai padeda išnaudoti perteklinę energiją, sumažinti stresą ir taip pagerinti miego kokybę.

 

Na, o tiek miego kokybę, tiek savo kasdienį fizinį aktyvumą sekti padėti gali išmanioji apyrankė ar laikrodis. Šie prietaisai gali matuoti širdies ritmą, nueitus žingsnius kokybę ir daugelį kitų dalykų. Ir nors tai yra labai nebrangus įrankis, mūsų konsultantai – ekspertai išmanias apyrankes ir laikrodžius įvardina kaip vieną geriausių pagalbininkų miegui gerinti: matydami savo nueitus žingsnius ir dienos veiklas, norėsite siekti geresnių rezultatų, gerinti statistiką, būti aktyvesniais, o kai kurie išmanūs prietaisai netgi padeda nustatyti nekokybišką miegą ir galimas to priežastis.

 

Pasirūpinkite lengva vakariene

 

Dažnas miego trikdis gali būti persivalgymas. Nors po didžiulės vakarienės dažnas užsinori miegoti, toks miegas būna žymiai mažiau kokybiškas. Todėl mūsų specialistai vakarienei rekomenduoja pasigaminti ką nors lengvo: tai gali būti salotos, kokteiliai ar panašus maistas. Tai padės ne tik pagerinti miego kokybę, bet ir suvartoti mažiau kalorijų bei lengviau numesti svorio, todėl kokybiška vakarienė – labai svarbus sveiko gyvenimo aspektas.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“