Vaisiai, daržovės, uogos ir grybai: kaip išsaugoti ilgesniam laikui?

Vaisiai, daržovės, uogos ir grybai: kaip išsaugoti ilgesniam laikui?
Kraunama... 0 view(s)

Vaisiai, daržovės, uogos ir grybai: kaip išsaugoti ilgesniam laikui?

Vakuumo maišeliai – tiems, kas nori išsaugoti daugiausiai vitaminų 

 

Įvairių vasaros ir rudens gerybių vakuumavimas, o tuomet – užšaldymas yra vienas efektyviausių metodų mėgautis vaisiais, daržovėmis ar uogomis visus metus. „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad tai dar nėra labai populiarus maisto saugojimo būdas Lietuvoje, bet ši mada pamažu atvyksta ir į Lietuvą. Norint taip saugoti savo gerybes, rekomenduojama įsigyti vakuumatorių. Nors teoriškai galima apsieiti ir be jo, tai tėra nedidukas prietaisas, kurio kaina nesiekia net ir 100 eurų.

 

Na, o naudojantis tokiu prietaisu, galėsite būti užtikrinti, kad jūsų maistas, visų pirma, šaldytuve užims labai nedaug vietos: kadangi iš maišelio su maistu bus išsiurbiamas visas oras, jis užims pastebimai mažiau vietos. Visgi daug svarbesnis privalumas yra tai, kad vakuumuojamame maiste išlieka visos naudingos medžiagos, kadangi joms paprasčiausiai nėra kur pasišalinti. Na, ir be abejo, vakuumu suspaustas maistas neskleidžia ir netraukiu jokių kvapų ar skonių, kas yra itin aktualu saugantiems krapus ar kitus kvapesnius ir dažnai kitus maisto produktus šaldiklyje kiek apgadinančius dalykus.

 

Džiovinimas – praktiškas ir paprastas pasirinkimas

 

Maisto džiovinimas vis dar yra daug populiaresnis nei vakuumavimas, nepaisant to, kad paprastai saugoti maistą šitokiu būdu užtrunka pastebimai daugiau laiko. Tiesa, šiais laikais nebūtina laukti tinkamų orų ar statyti keistas konstrukcijas iš kartono, kad galima būtų tinkamai išdžiovinti savo grybus, daržoves ar vaisius. Daugelis šiuolaikinių orkaičių jau turi džiovinimo programą, tačiau taip pat egzistuoja ir specialūs maisto džiovinimo įrenginiai, tokie kaip „LeQuip LD-918“ vaisių džiovintuvas. Toks įrenginys būtinas nėra, kadangi galima pasinaudoti ir savo orkaite, tad atskirą džiovintuvą verta rinktis tik didžiausiems džiovinimo mėgėjams ar tiems, kas neturi prabangos užimti savo orkaitę ilgesniam nei 24 valandų laikotarpiui.

 

Tiesa, „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad maisto produktų džiovinimas nėra pats efektyviausias maisto saugojimo būdas, kadangi taip saugant maistą, jame lieka vos apie 50 proc. naudingųjų medžiagų. Be abejo, toks variantas vis tiek yra labai neblogas, kadangi džiovinti maistą yra gan patogu ir nereikalauja daug pastangų. Be to, džiovinti vaisiai ar daržovės gali tapti puikiais užkandžiais, pakeisiančiais įvairiausius saldumynus ar bulvių traškučius, tad tokiu atveju net ir tik su puse turimų naudingų medžiagų, tokie užkandžiai vis tiek yra daug sveikesni ir naudingesni sveikatai.

 

Maisto saugojimo prietaisai padaro gyvenimą gerokai lengvesniu

 

Teoriškai tiek šaldyti, tiek džiovinti uogas, grybus, daržoves ir vaisius daugeliu atveju galima ir be specialių prietaisų. Visgi jie sutaupo nemažai laiko ir nervų, o kainuoja visai nedaug, tad jeigu daug gaminate ir tikrai mėgstate šias gerybes, investuoti kelis šimtus eurų neabejotinai verta.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
Juozas Balnis
Kraunama...
Kad gyvenimas taptų geresnis, reikia turėti nors vieną iš tų prietaisų...
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“