Užfiksuok tobulas pavasario akimirkas: fotografavimo technologijos

Užfiksuok tobulas pavasario akimirkas: fotografavimo technologijos
Kraunama... 0 view(s)

Užfiksuok tobulas pavasario akimirkas: fotografavimo technologijos

Naujausios skaitmeninės kameros pavasariui: ką rinktis?

 

Pasirinkti skaitmeninį fotoaparatą gali būti nelengva, kadangi šie įrenginiai tobulėja, tačiau charakteristikose ir netgi gamintojų aprašymuose pokyčius rasti gali būti ganėtinai sunku. Visgi „Topo centro“ specialistai rekomenduoja šiuos tris įrenginius, kurie gali patenkinti skirtingus jūsų poreikius:

  • „Sony Alpha A7C“: šis fotoaparatas yra itin universalus ir pasižymintis puikiomis charakteristikomis kiekviename aspekte. Tad tai yra įrenginys, puikiai tinkantis ir nuotraukoms, ir vaizdo įrašams. Be to, jis tikrai yra pakankamai kompaktiškas, kad keliautų visur kartu su jumis. Tad tai yra puikus pasirinkimas ieškantiems balanso tarp vaizdo kokybės ir kompaktiškumo.
  • „CANON EOS 2000D“: tai yra geriausias fotoaparatas tiems, kas nori fiksuoti ir profesionaliai atrodančias nuotraukas, ir vaizdo įrašus. Nors tai yra didelis prietaisas, tai taip pat yra tinkamas pasirinkimas tiems, kas turi ribotą biudžetą.
  • „Sony DSC-RX100M6“ – geriausia kompaktiška kamera rinkoje. Jeigu nenorite fotografuoti telefonu, tačiau taip pat neturite didelio noro su savimi nuolat tampytis didžiulio fotoaparato, „Sony DSC-RX100M6“ yra neabejotinai geriausias kompaktiškas fotoaparatas rinkoje, galintis fiksuoti ir puikias nuotraukas, ir aukštos kokybės vaizdo įrašus, ir netgi kokybiškai artinti vaizdą.

Kaip pasirinkti tinkamą objektyvą pavasario peizažams ir portretams?

 

Renkantis tinkamą objektyvą reikia atsižvelgti į židinio nuotolį ir diafragmą. Peizažams idealiai tinka plataus kampo objektyvai, pavyzdžiui, 16-35 mm, kuriais galima užfiksuoti didžiulius peizažus. Na, o portretams puikiai tinka 50 mm objektyvas, kuris suteikia natūralią perspektyvą ir galimybę sukurti nedidelį lauko gylį, išryškinant objektą. Pagalvokite ir apie variantus, kurie užtikrintų pusiausvyrą tarp plačių fiksuojamų scenų ir smulkių, detalių objektų, kadangi jeigu savo kelionę fotografijoje tik pradedate, realu, kad norėsite išsibandyti skirtingose sąlygose.

 

Dronų magija: įamžinkite pavasario grožį iš paukščio skrydžio

 

Dronai pastaruoju metu populiarėja vis labiau. Tai yra ne tik puikus prietaisas pramogai, tačiau gali būti ir įrankis fotografijai ar filmavimui. Jeigu turite nedaug patirties, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja pradėti nuo mažesnių ir pigesnių dronų vien tam, kad išmoktumėte tokį įrenginį valdyti. Na, o po šio žingsnio jau galima pradėti vertinti filmuojamo vaizdo kokybę, baterijos tarnavimo laiką ir jūsų pačių planuojamą drono naudojimą. Verta pastebėti, kad šiais laikais puikius kadrus fiksuoja net ir mažesni dronai!

 

Kokie mobiliųjų telefonų priedai yra must-have kiekvienam pavasario nuotykiui?

 

Jeigu fotoaparato ar drono pirkti neplanuojate, nes jau turite išmanųjį telefoną, jums gali praversti keli priedai. Visų pirma, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja įsigyti išorinę bateriją. Kamera – vienas iš daugiausiai telefono galios reikalaujančių komponentų, kadangi telefonai užfiksuotus kadrus itin smarkiai apdoroja naudojant procesoriaus galią. Todėl jeigu fiksuojate daug kadrų savo telefonu, labai greitai pastebėsite kaip baterijos galia tiesiog nyksta akyse. Taip pat gali praversti ir dėklas: kai kurie jų yra sukurti būtent fotografijai, tačiau kiti tiesiog apsaugos jūsų telefoną tais atvejais, kuomet befiksuojant momentą, jūsų įrenginys tiesiog išslys iš rankų.

 

Kaip naudoti išorinę blykstę pavasario fotografijose lauke?

 

Išorinė blykstė pavasario fotosesijose gali tapti dar vienu svarbiu įrankiu jūsų kūrybiškumui atskleisti. Šiuo atveju svarbiausia yra jūsų naudojamos blykstės pozicija. Jeigu fotografuojamą objektą apšviesite iš šono, aiškiau matysite jo smulkias detalias ir tekstūras. Portretams blykstė gali būti naudojama šešėliams po akimis ar po smakru pašalinti. Gamtos peizažų fotografijoje blykstė gali būti naudojama šviesų piešiniams naudojant ilgo išlaikymo nustatymą. Na, o jeigu norite, kad jūsų išorinės blykstės šviesa susilietų su gamta, ieškokite švelnią šviesą skleidžiančios blykstės. Kitaip tariant, daug eksperimentuokite su blykstės pozicionavimu ir atstumu nuo fotografuojamų objektų.

 

Kokie patarimai padės geriau užfiksuoti pavasario gyvybingumą ir spalvas?

 

Norite, kad jūsų pavasario kadrai atrodytų kaip įmanoma įspūdingiau? Štai keli pavasario fotografavimo patarimai iš „Topo centro“ specialistų:

  • Jeigu norite įspūdingiausių kadrų, pasinaudokite „auksinėmis valandomis“ – tai yra laikas, trunkantis maždaug valandą iki saulėlydžio ir valandą po saulėtekio.
  • Išnaudokite atspindžius vandenyje ir taip stenkitės sukurti simetriškus kadrus.
  • Atidžiai stebėkite savo aplinką. Pavasarį gamtoje atsiranda daugybė detalių. Jas panaudoję, iš visiškai eilinės scenos galite sukruti unikalų kadrą.
  • Būkite kantrūs. Jeigu norite užfiksuoti ypatingą nuotrauką, tai gali užtrukti nemažai laiko.
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“