TOPO CENTRAS televizorių ekspertai pataria, kaip išsirinkti televizorių

TOPO CENTRAS televizorių ekspertai pataria, kaip išsirinkti televizorių
Kraunama... 0 view(s)

TOPO CENTRAS televizorių ekspertai pataria, kaip išsirinkti televizorių

1. Pirmas klausimas, į kurį turi atsakyti kiekvienas, besirenkantis televizorių, koks yra atstumas nuo žiūrėjimo vietos iki televizoriaus.

 

Žiūrėjimo atstumas svarbus, nes jis nulems, kokio ekrano dydžio reikia komfortiškam žiūrėjimui. Tai vis tik turėtų būti vienas iš kertinių fizinių parametrų renkantis televizorių, nes televizoriaus funkcionalumą galima visada papildyti išoriniu media grotuvu, garso sistema ar pan., o ekrano dydžio jau nebus įmanoma padidinti. Nebijokite pirkti didesnio ekrano – prie jo dydžio labai greitai priprasite ir galbūt net norėsite dar didesnio.

 

2. Kitas klausimas, į kurį reikia sau atsakyti, kokio tipo turinį žiūrėsiu?

 

Jei daugiausia žiūrimi standartinės raiškos kanalai, geriau imti kiek mažesnio dydžio. Jei daugiau bus žiūrima HD, FHD ar UHD raiškos turinio, tada geriau rinktis kuo didesnį ekraną, atsižvelgiant į skirtą pirkiniui biudžetą. Atsižvelgiant į atstumą nuo žiūrėjimo vietos ir pačio televizoriaus, galima taip suskirstyti optimalų ekrano dydžio pasirinkimą.

 

3. Trumpai apie OLED bei dažniausiai naudo­jamus ekranų tipus LCD LED televizoriuose:

 

  • OLED: etaloninės kontrasto savybės, labai geri žiūrėjimo kampai, geras ekrano šviesumas. Šiuo metu ekranų dydžių pasirinkimas: 55“ ir 65“. 
  • LCD VA tipo ekranas: labai geros kontrasto savybės, tačiau siauresni žiūrėjimo kampai, palyginti su OLED ir LCD IPS ekranais, puikus ekrano šviesumas. Labai platus ekranų dydžių pasirinkimas (nuo 32“ iki 105“).
  • LCD IPS tipo ekranas: geros kontrasto savybės, geri žiūrėjimo kampai, palyginti su VA tipo ekranais, puikus ekrano šviesumas. Labai platus ekranų dydžių pasi­rin­kimas (nuo 32“ iki 105“).
 
 

Apibendrinant, OLED reiktų rinktis tiems, kas žiūri daug aukštos raiškos turinio ir nori pamatyti jį maksimaliai detalų. LCD televizorius su VA tipo ekranu geras kompromisas tarp norimo detalaus aukštos raiškos vaizdo ir galimų skirti pinigų palyginti su OLED. LCD televizorius su IPS labai patiks tiems, kas daug žiūri dieną ir minkšta baldų dalis išdėstyta L ar U forma televizoriaus atžvilgiu.

 

Išlenkto ekrano poreikis siejamas su žmogaus anatomi­nėmis akies savybėmis – mūsų akys pasižymi periferiniu regėjimu, todėl panašiais kampais išlenktas televizoriaus ekranas žiūrovą priverčia žvilgsnį fokusuoti į ekrano centrą. Būtent tai leidžia sukurti santykinai labiau realistišką vaizdo gylio pojūtį, iš dalies primenantį trimatį vaizdą.

 

4. Žinant žiūrėjimo atstumą, kokio tipo turinys dažniausiai žiūrimas, ekrano savybes, galima pereiti prie vaizdo kokybės gerinimo funkcijų.

 

Jei žiūrima daug standartinės raiškos turinio, vertėtų pagal­voti apie investavimą į aukštesnės kainų kategorijos modelį. Tokie modeliai turės galingesnius vaizdo procesorius su pažangiu ir labai kokybišku vaizdo apdorojimu. Tai leis išgauti kur kas detalesnį vaizdą žiūrint, pvz., televizijos programas. Be vaizdo procesoriaus ir jo apdorojimo sa­vy­bių, atkreiptinas dėmesys ir į vaizdo apdorojimą jude­syje. Kuo pasirinktas televizoriaus modelis turės daugiau nurodytų hercų, pvz., 1600 Hz BMR IFC, 1000 Hz Motionflow ar pan., tuo bus gaunamas detalesnis vaizdas, ypač žiūrint tokį turinį kaip sportas, veiksmo filmai ir pan.

 

5. FHD prieš UHD – aukšta raiška prieš įspūdingai aukštą raišką.

 

Ar verta rinktis UHD televizorių, jei dar faktiškai nėra paplitusio UHD raiškos turinio? Atsakymas: taip, tikrai verta rinktis UHD modelius. Juose dažniausiai naudojami rimtesni vaizdo procesoriai, kurie kokybiškiau atkurs net ir standartinės raiškos televizijos kanalus, palyginti su tokio pat dydžio FHD televizoriumi. Labai tikėtina, kad UHD televizoriuje bus įdiegtos ir kitos vaizdo gerinimo funkcijos, funkcionalumo priedai, kaip pvz., HDR, HDMI 2.0 įvestys, kurių neturės FHD televizorių modeliai. UHD televizoriuose YOUTUBE 4K įrašus galėsite matyti maksimaliai kokybiškai, savo svečius galėsite pradžiuginti raiškiomis rodomomis nuotraukomis ar filmuota medžiaga 4K UHD raiškoje iš kelionės ar t. t. 4K raiška yra keturis kartus didesnė nei FULL HD raiška, tad ekrane visi žiūrimi vaizdai atrodo realiau.

 

6. Išmaniosios funkcijos.

 

Dėl taip vadinamų išmaniųjų funkcijų kiekvienam reiktų pačiam nuspręsti, kas svarbu iš to, ką siūlo gamintojai. Jei norite mėgstamas laidas žiūrėti ne tik namuose, tačiau ir išvykę, Jums puikiai tiks IN-HOUSE TV STREAMING funkcija. Išmaniosios funkcijos taip pat suteikia Jums galimybę televizorių valdyti tiesiai iš savo išmaniojo telefono ar planšetės. Maža to, dėl Android operacinės sistemos mėgstamomis pramogomis galite naudotis ir dideliame televizoriaus ekrane. Esate kokybiškų pramogų mėgėjas? Dabar žaisti mėgstamus žaidimus galite dideliame ekrane, nenaudodami jokio pulto. O jei kiltų klausimų, galite drąsiai klausti TOPO CENTRAS televizorių ekspertų parduotuvėse ar užduoti klausimus internetu.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“