Top Ventiliatoriai Vasarai: Kaip Pasirinkti Geriausią?

Top Ventiliatoriai Vasarai: Kaip Pasirinkti Geriausią?
Kraunama... 0 view(s)

Top Ventiliatoriai Vasarai: Kaip Pasirinkti Geriausią?

Pastatomi ventiliatoriai vs. sieniniai ventiliatoriai: palyginimas

 

Rinkoje populiariausi šie du ventiliatorių tipai: pastatomi ir sieniniai. Suprasdami jų skirtumus ir privalumus, galite lengviau nuspręsti, kokio tipo prietaisas labiau tinka jūsų namams.

 

Statomi ventiliatoriai yra universalūs ir lengvai pernešami. Paprastai galima reguliuoti jų aukštį ir oro srovės kryptį, todėl jie idealiai tinka įvairaus dydžio ir išdėstymo patalpoms. Daugelis šiuolaikinių statomų ventiliatorių turi nuotolinio valdymo pultus, laikmačius ir kelis greičio nustatymus, todėl jie yra ganėtinai universalūs.

 

Sieniniai ventiliatoriai yra puikus pasirinkimas, jei vieta jūsų namuose yra ganėtinai ribota arba norite, kad ventiliatorius būtų nepasiekiamas vaikams ir naminiams gyvūnams. Šie ventiliatoriai tvirtinami prie sienos ar lubų ir paprastai gali padengti didelį plotą. Jie idealiai tinka virtuvėse, garažuose arba patalpose su aukštomis lubomis, kur grindų plotas yra ribotas. Prie sienos tvirtinami ventiliatoriai dažnai turi nuotolinio valdymo pultą ir kelis greičio nustatymus. Tiesa, tokie ventiliatoriai dažnai gadina patalpų estetiką, todėl jie nėra labai populiarūs namų naudojimui.

 

Ventiliatoriai: kaip pasirinkti geriausią jūsų namams?

 

Renkantis tinkamą ventiliatorių reikia atsižvelgti į keletą aspektų, įskaitant jūsų namų ar planuojamų vėsinti patalpų dydį, ventiliatoriaus funkcijas ir asmeninius norus.

 

  • Patalpų dydis. Mažiems kambariams gali pakakti stalinio arba nedidelio stovimo ventiliatoriaus. Didesniuose kambariuose gali prireikti didesnio stovimo ventiliatoriaus arba kelių ventiliatorių, kad būtų užtikrintas tinkamas oro srautas.

  • Pigiausi ventiliatoriai turi reguliuojamą aukštį, kartais ir nuotolinį valdymo pultą ar greičio nustatymus. Na, o brangesni įrenginiai taip pat gali valyti orą, būti valdomi išmaniojo telefono programėle ir t. t.

  • Triukšmo lygis. Atsižvelkite į ventiliatoriaus triukšmo lygį, ypač jei planuojate jį naudoti miegamajame arba biure.

  • Energijos naudojimo lygis. Kiekvienas ventiliatorius naudoja skirtingą kiekį elektros energijos, todėl jeigu norite tikrai sutaupyti, būtinai atkreipkite dėmesį į perkamo įrenginio energetinę klasę.

 

Ventiliatorių technologijos: ką reikia žinoti prieš perkant?

 

Ventiliatoriai per pastaruosius keliasdešimt metų patobulėjo ne taip ir smarkiai. Visgi tam tikros technologijos patobulėjo ir pasirodė rinkoje.

 

Išmanieji ventiliatoriai gali būti valdomi išmaniųjų telefonų programėlėmis arba balso asistentais, tokiais kaip „Alexa“ ar „Google Assistant“. Tokie įrenginiai suteikia patogumo ir gali būti integruoti į jūsų išmaniųjų namų sistemą.

 

Kai kuriuose ventiliatoriuose taip pat yra įmontuoti oro filtrai, kurie iš oro gali pašalinti dulkes, žiedadulkes ir kitus alergenus. Ši funkcija ypač naudinga alergiškiems ar kvėpavimo takų problemų turintiems žmonėms.

 

2024 m. Top ventiliatoriai vasarai: kuriuos rinktis?

 

Jeigu vis dar neatradote kuris ventiliatorius labiausiai atitinka būtent jūsų poreikius, „Topo centro“ specialistai dalinasi top ventiliatorių sąrašu.

  • „XIAOMI F5“. „Xiaomi“ ventiliatoriai pasižymi išskirtinu kainos ir kokybės santykiu ir šis prietaisas – ne išimtis. Tai yra vienas iš geriausių stalinių ventiliatorių rinkoje. Jis pasižymi paprastu dizainu ir net 12 valandų tarnauti galinčia baterija, todėl tiks kiekvienam, ieškančiam asmeninio ventiliatoriaus.

  • „XIAOMI Mi Smart Fan 2 Lite“. Šis įrenginys turi reguliuojamą aukštį, išmanų valdymą, pasižymi galingu oro srautu ir palaiko naktinį režimą. Jo vėsinimo atstumas siekia net 12 metrų, todėl jeigu ieškote paprasto, tačiau itin kokybiško ventiliatoriaus namams, tai yra puikus variantas.
  • „DYSON Pure Cool TP00“. Tai yra neabejotinai aukščiausios klasės ventiliatorius rinkoje. Jis ne tik vėsins patalpą, bet ir profesionaliai valys orą naudojant naujausią oro paskleidimo technologiją. Jokio rasojimo ir šlapios dulksnos, tylus, valdomas nuotoliu, maksimaliai lengvas vandens pildymas ir priežiūra.
  • 2in1 Šildytuvas-ventiliatorius Black&Decker BXFSH2000E.  Puikus praktiškas sprendimas 2in1: vasarą vėsins, o žiemą - šildys. Automatiškai įsijungia ir išsijungia, kad pasiekti bei palaikyti jūsų norimą temperatūrą. Saugus, lengvai pernešamas su plačiu oro srauto paskleidimo kampu.
  • „DYSON Pure Cool Me BP01“. Tai yra neabejotinai aukščiausios klasės ventiliatorius rinkoje. Jis gali atvėsinti jus naudojant naujausią oro paskleidimo technologiją, tačiau svarbu ir tai, kad šis įrenginys turi ir oro filtrą, todėl jūs būsite vėsinami tik švariausiu oru.

  • „Black+Decker BXEFC60E“. Jeigu ieškote kabinamo ventiliatoriaus, kuris negadintų jūsų namų interjero, tai yra bene geriausias variantas, kuris atrodo tiesiog nepriekaištingai.

 

Ventiliatoriaus priežiūra ir valymas: Kaip užtikrinti ilgaamžiškumą?

 

Norint, kad ventiliatorius veiktų efektyviai ir ilgai, būtina tinkama jo priežiūra. Visų pirma, ant ventiliatoriaus menčių ir varikliuko gali kauptis dulkės ir kiti nešvarumai, dėl ko mažėja įrenginio efektyvumas ir didėja nusidėvėjimas. Reguliariai valykite mentes ir korpusą drėgna šluoste. Norėdami atlikti gilųjį valymą, išardykite ventiliatorių pagal gamintojo instrukcijas ir valykite kiekvieną dalį atskirai. Taip pat nepamirškite tikrinti, ar varžtai vis dar yra priveržti pakankamai tvirtai.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“