Sveikatingumo technologijos: kaip pasiruošti vasarai?

Sveikatingumo technologijos: kaip pasiruošti vasarai?
Kraunama... 0 view(s)

Sveikatingumo technologijos: kaip pasiruošti vasarai?

Sporto laikrodžiai: kaip jie gali padėti jums pasiekti sveikatingumo tikslus

 

Išmaniosios apyrankės ar išmanūs laikrodžiai leidžia patogiai ir visiems suprantamai stebėti savo kasdienį fizinį aktyvumą, miego kokybę ar sudeginamas kalorijas. Be to, tai yra ir įrankis tiems, kas ieško ne tik motyvacijos priemonės, bet ir visapusiškai padedančio įrenginio.

 

Daugelis išmaniųjų ir apyrankių, ypač tų, kurios yra pritaikytos sportui, šiais laikais gali ne tik rodyti tam tikrus matmenis, bet ir nustatyti, ar bėgate ne per greitai, ar taisyklingai atliekate pratimus, ar palaikote tinkamą mitybos ritmą ir t. t.

 

Tad jeigu turite užsibrėžę rimtų sportinių tikslų, išmanusis laikrodis ar apyrankė gali būti puikiu pagalbininku. Be to, šie įrenginiai turi ir daugiau naudingų funkcijų: pranešimų rodymą, muzikos grojimą ar netgi galimybę atsakyti į skambučius. Funkcionalumas, žinoma, priklauso nuo pasirinkto modelio.

 

Namų sporto įrangos revoliucija: ką įsigyti šiandien

 

Jeigu vis dažniau sportuojate savarankiškai namuose ar lauke, „Topo centro“ specialistai pataria įsigyti išmanias svarstykles ir masažuoklį. Tai – išmanioji sporto įranga, kuri sutaupys jums pinigų, kuriuos kitu atveju galimai turėtumėte skirti specialistų pagalbai.

 

Svarstyklės yra neabejotinai viena iš geriausių priemonių motyvacijai padidinti. Tiesa, įprastų svarstyklių, ko gero, jau geriau nepirkti. Jų kaina nuo išmanių svarstyklių beveik nebesiskiria, o funkcionalumas – daug labiau ribotas.

 

Išmanios svarstyklės, pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Body Composition 2“, kainuoja panašią sumą kaip ir įprastos svarstyklės, tačiau yra puiki motyvacija sportui – jos yra tikslios ir gali matuoti ne tik jūsų svorį, bet ir jūsų kaulų, raumenų, riebalų masę, pagal tai įvertina jūsų fizinę formą ir visus šiuos duomenis sinchronizuoja su jūsų išmaniuoju telefonu ir leidžia jums patogiai stebėti savo progresą.

 

Sportuojantiems ar bent jau besiilsintiems namie „Topo centro“ specialistai rekomenduoja įsigyti ir tinkamų įrenginių savo atsigavimui. Vienas iš tokių įrenginių gali būti masažuoklis, tačiau taip pat „Topo centro“ specialistai pataria išbandyti ir taisyklingos nugaros laikysenos treniruoklius. Toks nebrangus prietaisas yra itin naudingas tiems, kas dirba sėdimą darbą ir daug laiko praleidžia prie kompiuterio. Na, o masažuoklis padės jums puikiai atsigauti po sunkių treniruočių.

 

Kokios yra naujausios išmaniosios apyrankės, skirtos sveikatingumo stebėjimui?

 

Jeigu sportuojate daug, tačiau tai nėra pagrindinis jūsų užsiėmimas ar bent jau pagrindinis hobis, „Topo centro“ specialistų teigimu, geriausias išmanusis laikrodis ar geriausia išmanioji apyrankė sportui yra ta, kuri praleidžia daugiausiai laiko ant jūsų riešo. Kitaip tariant, daugelio poreikiams sportui patenkinti kuo puikiausiai tinka ir tokie išmanieji laikrodžiai kaip „Apple Watch“, „Samsung Galaxy Watch“ ar netgi „Xiaomi Mi Band“ turintiems mažesnį biudžetą.

 

Mėgstantiems ilgus pasivaikščiojimus ir žygius geriausi yra „Garmin Fenix“ įrenginiai, sukurti ekstremalioms sąlygoms ir itin aktyvų gyvenimą turintiems žmonėms. Na, o bėgikai itin smarkiai vertina „Garmin Forerunner“ bei kiek mažiau kainuojančius „Garmin Venu“ serijos prietaisus, nors, vėlgi, nuo šių įrenginių „Apple Watch“ ar „Samsung“ išmanieji laikrodžiai atsilieka visai nedaug.

 

Kokios yra geriausios sveikatingumo sekimo programos ir įrenginiai?

 

„Topo centro“ specialistai pataria rinktis programėles pagal tai, kokius įrenginius naudojate. Jeigu naudojate „Apple“ prietaisus, jums labiausiai tinka „Apple Fitness+“ programėlė, „Huawei“ laikrodžių naudotojams – „Huawei Health“, o „Xiaomi“ įrenginiams – „Mi Fitness“.

 

Kiekvienas gamintojas turi savo aplikacijas, tačiau jeigu ieškote papildomos motyvacijos sportui, geriausios programos yra šios:

  • „Nike Training Club“ – šioje aplikacijoje galite filtruoti treniruotes pagal raumenų grupes, treniruočių kryptį, taip pat pagal turimą įrangą, trukmę, lygį ir intensyvumą. Šioje aplikacijoje siūlomos treniruotės yra įtraukiančios ir motyvuojančios, ją galėsite sekti pasirinktu tempu.

  • „Strava“ – tai, ko gero, vis dar yra viena iš populiariausių, o gal net ir populiariausia sporto aplikacija Lietuvoje. Ne šiaip sau – tai yra geriausia programėlė visiems, kas užsiima bėgimu, sportiniu ėjimu ar važinėja dviračiu. Tiesa, ši aplikacija leidžia sekti net 31 sporto šaką! Verta pastebėti, kad joje nėra konkrečių treniruočių ir tai – programėlė, skirta išskirtinai jūsų progreso stebėjimui ir dalinimuisi su kitais „Strava“ naudotojais.

  • „EvolveYou“ yra programėlė, skirta norintiems išbandyti skirtingas treniruočių programas. Rasite net 6 skirtingus režimus su skirtingais treneriais, o svarbiausia, kad šia aplikacija naudotis – itin paprasta.

 

Rinkdamiesi programėles, atkreipkite dėmesį ir į tai, ar palaikomi jūsų naudojami įrenginiai: išmanieji laikrodžiai ar apyrankės, širdies ritmo diržai, išmaniosios svarstyklės. Dažnu atveju teks rinktis daugiau nei vieną programėlę, tačiau kai kuriems naudotojams gali pakakti ir vos vienos!

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“