Statistika: kurie maisto gaminimo prietaisai yra iš tikrųjų naudingi?

Statistika: kurie maisto gaminimo prietaisai yra iš tikrųjų naudingi?
Kraunama... 0 view(s)

Statistika: kurie maisto gaminimo prietaisai yra iš tikrųjų naudingi?

Mikrobangų krosnelė ir karšto oro gruzdintuvės – svarbiausi prietaisai

Daugeliui iš mūsų mikrobangų krosnelė tikriausiai buvo pirmasis prietaisas, kuriuo išmokome naudotis savarankiškai dar vaikystėje, nesvarbu, ar kepėme spragėsius, ar lydėme sūrį ant karštų sumuštinių. Nors ilgainiui mikrobangų krosnelių užduotys pasikeitė, net ir dabar „Tasting Pool“ neseniai atliktoje apklausoje išsiaiškinta, kad mikrobangų krosnelė vis dar yra vienas populiariausių virtuvės prietaisų. Net 59 proc. apklaustųjų, teigė, kad tai yra dažniausiai naudojamas virtuvės prietaisas.

 

Antroje vietoje su kiek daugiau nei 20 proc. atsidūrė gruzdintuvės. Šie visame pasaulyje be galo pamilti prietaisai iš esmės pakeitė daugybės žmonių maisto gaminimo įpročius, nes siūlo sveikesnę kepimo alternatyvą, neprarandant skonio ir tekstūros. Naudojant greitos oro cirkuliacijos technologiją, gruzdintuvėje išgaunama traški išorė, o aliejaus sunaudojama iki 90 proc. mažiau. Be to, šis prietaisas yra universalus, nes juo galima ne tik kepti, bet ir skrudinti ir kitaip apdoroti įvairius patiekalus, todėl jį savo virtuvėje privalo turėti kiekvienas, ieškantis patogumo ir sveikesnio maisto ruošimo galimybių.

 

 

Daugeliui skrudintuvas – būtinas daiktas pusryčiams gaminti

„Tasting Pool“ apklausoje trečiąją svarbiausio maisto gaminimo prietaiso vietą užėmė skrudintuvas. Nors šiais laikais nemažai žmonių yra atsisakę pusryčių, tiems, kas valgo labiau įprastu ritmu, skrudintuvas yra nepakeičiamas virtuvės draugas. Kaip teigia ir viena iš klausimų-atsakymų platformos „Quora“ naudotojų,  šitoks įrenginys paprastas duonos riekes paverčia šiltais, aukso spalvos skrebučiais, kuriems suteikiamas puikus traškumas, leidžiantis atskleisti įvairių užtepėlių ir priedų skonį. Tad nesvarbu, ar norėtumėte paprasto skrebučio su sviestu, ar gurmaniško kūrinio su avokadu ir virtais kiaušiniais, skrudintuvas kaskart užtikrina džiuginantį rezultatą.

 

Be to, skirtingai nei senieji skrudintuvai, šiais laikais šie prietaisai turi daugybę skirtingų nustatymų, juose telpa ir stora, ir plona, ir šaldyta duona, jie puikiai tinka ne tik įprastai duonai. Pavyzdžiui, „PHILIPS HD2650/90“ turi atšaldymo režimą, net 8 skrudinimo nustatymus, bandelių šildymo groteles ir automatinio išsijungimo funkciją.

 

 

Maišytuvas ir daugiafunkcinis puodas taip pat gali palengvinti gyvenimą

4-5 vietas virtuvės prietaisų populiarumo apklausoje pasidalino daugiafunkciniai puodai ir maišytuvai. Kaip ir sufleruoja daugiafunkcinių puodų pavadinimas, šie prietaisai leidžia pagaminti įvairiausių patiekalų. Nuo troškinimo iki virimo garuose ar įprasto virimo – tokių puodų gebėjimas gaminti įvairiais būdais paverčia juos neįkainojamu įrankiu bet kurioje virtuvėje. Verta pastebėti ir tai, kad daugiafunkciniai puodai dažnai leidžia sutrumpinti gaminimo laiką iki 70 proc., lyginant su tradiciniais metodais. Tiesa, jie ne tik taupo laiką, bet ir išsaugo ingredientų skonį bei maistingąsias medžiagas.

 

Na, o greitojo puodo programuojamos funkcijos ir įmontuoti saugos mechanizmai užtikrina patogų naudojimą, todėl net pradedantieji maisto gaminimo mėgėjai gali lengvai eksperimentuoti ir kurti skanius patiekalus. Net ir nedaug kainuojantis „Stollar BMC650“ turi net 23 automatines programas, o tokiu puodu kaip „Sage SPR680“ nenusiviltų net ir profesionalūs šefai.

 

Galiausiai, kiekvienam maisto fanui savo virtuvėje būtina turėti maišytuvą. Tokie įrenginiai padės tinkamai suplakti ir sumaišyti vaisius, daržoves, o brangesni bei galingesni modeliai – net ir ledą ar kietus riešutus. Verta pastebėti, kad skirtingai, nei kai kurie galvoja, maišytuvu gaminti galėsite ne tik gėrimus, bet ir naminius padažus, užtepėles ir tyreles kūdikiams, todėl tai yra nepakeičiamas įrankis tiems, kas rūpinasi sveika ir įvairia mityba.

 

 

Paminėjimo verti ir keli nestandartiniai buitinės technikos prietaisai

Nors aukščiau paminėti prietaisai yra būtiniausi ir reikalingiausi, pagal „Google“ paieškų statistiką, galima pastebėti, kad daugiausiai žmonės domisi oro gruzdintuvėmis, kavos aparatais, ledukų gaminimo aparatais, daugiafunkciniais puodais ir vyno šaldytuvais.

 

Ar kavos aparatas, ledukų gaminimo įrenginys ar vyno šaldytuvas yra būtini daiktai virtuvėje? Tikriausiai – ne. Tačiau šurmuliuojančiame pasaulyje, kuriame gyvename, kavos aparatas suteikia galimybę patogiai ir kokybiškai ruošti kavos gėrimą tiesiog savo namuose. Ledukų aparatas itin praverčia vasarą, kuomet šaltų gėrimų norisi labiau, o vyno šaldytuvas – puikus prietaisas vyno mėgėjams, mėgstantiems ramius vakarus su taure rankoje. Nors šie daiktai nėra būtini, turintiems specifinių poreikių, jie gali būti itin naudingi, todėl jų populiarumas paieškos sistemose visiškai nestebina.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“