„Sony“ televizorių technologijos, išskiriančios juos iš konkurentų

„Sony“ televizorių technologijos, išskiriančios juos iš konkurentų
Kraunama... 0 view(s)

„Sony“ televizorių technologijos, išskiriančios juos iš konkurentų

„Cognitive Processor XR“ – vaizdas ir garsas su dirbtiniu intelektu

 

Tai yra viena iš labiausiai „Sony“ televizorius išskiriančių technologijų. Šis unikalus procesorius atkuria turinį tokiu pat būdu, kaip žmonės mato ir girdi, todėl žiūrėjimo pojūčiai yra neįtikėtinai tikroviški. Naujoji „Cognitive Processor XR“ versija, kurią galima rasti „Sony XR65X93KAEP“ ar „XR65A80KAEP“ modeliuose, dar geriau geba nustatyti, kas yra pirmame plane, o kas – antrame. Visai kaip ir akimis žiūrint tikrą vaizdą, taip ir „Sony“ TV ekranų pirmame plane esantys objektai bus šiek tiek detalesni ir labiau fokusuojami, o fonas – tikroviškai suliejamas.

 

Įprastinis dirbtinis intelektas (DI) gali nustatyti ir analizuoti tik atskirus vaizdo elementus, pavyzdžiui, spalvą, kontrastą ir detales, tuo tarpu šis procesorius gali vienu metu analizuoti daugybę elementų, kaip tai daro mūsų smegenys. Tokiu būdu kiekvienas elementas suderinamas su kitais, kad būtų pasiektas geriausias galutinis rezultatas, todėl viskas yra sinchronizuota ir tikroviška – to įprastinis dirbtinis intelektas, kurį naudoja daugelis kitų TV gamintojų, pasiekti negali.

 

Verta pastebėti, kad šis procesorius yra naudojamas ir garso kokybei gerinti: „Cognitive Processor XR“ gali analizuoti garso šaltinio padėtį, kad garsas ir jo pozicionavimas tiksliai atitiktų tai, kas rodoma ekrane. Šis procesorius bet kokį garsą konvertuoja į 3D erdvinį garsą, todėl su „Sony“ televizoriais filmų garsai tiesiog stulbina, nepriklausomai nuo to, iš kokio šaltinio jį žiūrite.

 

„Full Array LED“ ir OLED džiugins jus savo kontrastu

 

Sony“ savo televizorių ekranams dažniausiai naudoja itin pažangias technologijas: „Full Array LED“ ir OLED. Jeigu domitės televizoriais jau kurį laiką, apie OLED privalumus tikriausiai jau esate girdėję: ši technologija leidžia mėgautis itin dideliu kontrastu, kadangi kiekvienas TV pikselis gali būti įjungtas ar išjungtas atskirai. Dėl to juodi vaizdai televizoriuje atrodo iš tikrųjų juodi, o ne tamsiai juodi, o likusios spalvos yra be galo ryškios.

 

Kai kuriuose televizoriuose, pavyzdžiui „Sony XR65A80KAEP“, yra naudojama ir speciali XR OLED „Contrast Pro“ technologija, kuri išryškina spalvas ir kontrastą šviesiose srityse išskirtinai tikroviškiems vaizdams, pasižymintiems grynais juodais atspalviais ir akinamu šviesumu.

 

Na, o kai kurie mažiau kainuojantys modeliai, pavyzdžiui „XR65X93KAEP“ naudoja „Full Array LED“ technologiją, kuri kontroliuoja sričių foninį apšvietimą, kad atkurtų tikrovišką kontrastą šviesiose ir tamsiose srityse vienu metu. Įprastuose televizoriuose naudojamas kraštinis LED apšvietimas, kai šviesai ekrane subalansuoti naudojama tik viena LED diodų eilė. Tai reiškia, kad tamsios dalys yra ne tokios tamsios, o šviesios – ne tokios šviesios, kokios turėtų būti. Tuo tarpu „Full Array LED“ technologija leidžia pasiekti beveik OLED lygio kontrastą tradicinę LED technologija naudojančiuose TV.

 

Išskirtinės garso technologijos sukuria unikalią patirtį

 

„Sony“ televizoriuose dėmesys yra skiriamas ne tik vaizdo, bet ir garso kokybei, todėl šio gamintojo TV yra įdiegtos unikalios ir pažangios garso technologijos, kad galėtumėte mėgautis įspūdingomis pramogomis, tarsi būtumėte pačiame veiksmo centre. Štai pavyzdžiui „Acoustic Multi-Audio“ technologija užtikrina, kad aukšto dažnio garsai sklistų iš reikiamos vietos, derėdami su veiksmu ekrane. Na, o jeigu dažnai žiūrite filmus, kuriuose 3D erdvinio garso nėra, „Sony“ televizoriai su XR „Surround“ technologija sukuria erdvinį garsą, sklindantį iš šonų ir vertikaliai, ir suteikiantį 3D garso įrašo pojūtį, tad jums neprireiks lubinių arba aukštyn nukreiptų garsiakalbių.

 

O gal dažnai žiūrėdami filmus, serialus ar interviu „YouTube“ negirdite dialogų? Net jei kalba yra sunkiai girdima, „Voice Zoom 2“ aptinka balso tipą, jį išanalizuoja ir sustiprina jo aiškumą. Ši technologija yra ypač naudinga ir norintiems stebėti sporto varžybas, pavyzdžiui, FIBA krepšinio pasaulio čempionatą, ir norintiems aiškiai girdėti komentatorius. Na, ir galiausiai verta paminėti, kad „Sony“ televizoriai taip pat palaiko „Dolby Atmos“ technologiją, kas leidžia pripildyti kambarį tobulu erdviniu garsu.

 

Daugybė technologijų žaidimų ir kitų pramogų mylėtojams

 

„Sony“ televizoriai yra neabejotinai vieni geriausių tiems, kas turi žaidimų konsoles. Tai paaiškinti ganėtinai paprasta – juk „Sony“ ir patys gamina „PlayStation“ konsoles, todėl labai natūralu, kad jų kuriami televizoriai yra pritaikyti naudojimui su konsolėmis.

 

Štai pavyzdžiui „Sony XR65X93KAEP“ palaiko 4K vaizdą su 120 kadrų per sekundę atnaujinimu. Su HDMI 2.1 galite išgauti iki 120 kadrų/sek. spartą žaidimuose, todėl galėsite įveikti visus šaudymo, sporto ir didelio našumo žaidimų iššūkius beveik akimirksniu ekrane įvykdomais veiksmais. Be abejo, bent 100 Hz atnaujinimo dažnis yra itin naudingas ir mėgstantiems stebėti įvairias sporto varžybas su daug veiksmo.

 

Galiausiai, bene visi naujieji „Sony“ televizoriai palaiko „Google TV“ operacinę sistemą. Tai leidžia naudotis įvairiomis aplikacijomis, pavyzdžiui „Netflix“, „YouTube“ ir t. t. „Google TV“ pravers ir didžiausiems krepšinio fanams, kadangi ši operacinė sistema palaiko visas svarbiausias ir naudingiausias aplikacijas iš „ESPN“, „FIBA“, „Nike“ ir kt.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“