Šildymas elektra: kurie įrenginiai gali padėti sutaupyti, o kurie – tik sušildo?

Šildymas elektra: kurie įrenginiai gali padėti sutaupyti, o kurie – tik sušildo?
Kraunama... 0 view(s)

Šildymas elektra: kurie įrenginiai gali padėti sutaupyti, o kurie – tik sušildo?

Tiesa, kartais naudojami ir į namus neintegruoti elektriniai šildytuvai, kurie tiesiog yra prijungiami prie elektros lizdo – pastarieji paprastai tėra priedas prie centrinio šildymo. Ką rinktis ir kurie įrenginiai gali padėti sutaupyti šiuo laikotarpiu, kuomet tiek elektros, tiek šildymo kainos yra gerokai išaugusios? 

 

Daugelis oro kondicionierių turi ir šildymo funkciją, tačiau tai – nėra efektyvu

 

Jeigu elektrą planuojate naudoti kaip pagrindinį šildymo šaltinį, akumuliaciniai radiatoriai yra geriausias pasirinkimas – tokie radiatoriai prikaupia energijos tuo paros metu, kuomet ji yra pigiausia ir tuomet šildo namus visą likusią dieną.

 

Daug kas galvoja, kad šiais laikais pakanka įsirengti kelis kondicionierius, kadangi daugelis jų turi ir šildymo funkciją, tačiau realybė tokia, kad šis šildymosi metodas yra efektyvus tik kaip antrinis šildymo būdas ar kaip alternatyva tiems atvejams, kai šildymo sezonas dar nėra prasidėjęs – kondicionieriai naudoja daug elektros energijos, todėl nėra labai efektyvūs.

 

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai – efektyviausi

 

Jeigu ieškote efektyviausio antrinio šildymo metodo, geriausias pasirinkimas neabejotinai yra infraraudonųjų spindulių šildytuvai. Tai taip pat yra geriausias lauko zonų, tokių kaip terasos, šildymo būdas.

 

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai skleidžia spindulinę šilumą. Tad iš esmės toks šildymas veikia ganėtinai panašiai kaip saulė. Toks šildymo būdas yra tylus, efektyvus ir, svarbiausia, itin tolygus. Tai taip pat saugus pasirinkimas, jei ieškote antialerginio šilumos šaltinio, nes jie nepučia į orą dulkių ar alergenų.

 

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai tinka patalpoms su aukštomis lubomis. Jie taip pat suderinami su šaltesnėmis patalpomis, kuriose reikia ypač daug šildymo. Tokių šildytuvų energetinis efektyvumas yra beveik šimtaprocentinis, kitaip tariant, visa sunaudojama energija yra konvertuojama į šilumą. Vienintelis šių šildytuvų trūkumas yra kiek didesnė kaina. Visgi jeigu antrinius šildytuvus naudojate dažnai, investicija ilgainiui atspirks.

 

Skydiniai šildytuvai – aukso viduriukas?

 

Elektriniai skydiniai šildytuvai yra vienas iš pastaruoju metu vis labiau populiarėjančių elektrinių šildymo prietaisų namuose. Ir jie turi keletą privalumų.

 

Visų pirma, elektriniai skydiniai šildytuvai sušildo kambarį ganėtinai efektyviai ir tai daro tolygiai. Antra, tai yra ganėtinai ekonomiški atsinaujinančios energijos įrenginiai. Trečia, jie gali būti tinkami bet kokiam kambariui: rasite ir laisvai pastatomų, ir prie sienos tvirtinamų modelių.

 

Visgi jie įšildo kambarį lėčiau nei įrenginiai su ventiliatoriumi, o kai kurie modeliai gali būti brangūs. Be to, daugeliu atveju tokie įrenginiai nėra pakankamai efektyvūs, kad būtų pagrindiniu namų šilumos šaltiniu.

 

Tradiciniai oro šildytuvai

 

Kai kalbama apie elektrinius šildytuvus, tikriausiai daugelis pagalvoja apie tradicinius ventiliatorių naudojančius oro šildytuvus. Juos rekomenduojama rinktis tik tiems, kas tokius įrenginius naudoja 1 ar 2 savaites per metus, kuomet lauke jau šalta, tačiau šildymas namuose dar neįjungtas.

 

Taip yra todėl, kad tokie prietaisai yra ganėtinai neefektyvūs, jie skleidžia garsą ir, negana to, jų vienų ilgesniam laikui palikti nerekomenduojama dėl galimo gaisro pavojaus. Tad nors šie šildytuvai yra labai pigūs, rinktis juos apsimoka tik turintiems specifiškai nedidelius poreikius.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“