Sausio 24-oji – Tarptautinė edukacijos diena: 5 daiktai, kurie padės jums tobulėti

Sausio 24-oji – Tarptautinė edukacijos diena: 5 daiktai, kurie padės jums tobulėti
Kraunama... 0 view(s)

Sausio 24-oji – Tarptautinė edukacijos diena: 5 daiktai, kurie padės jums tobulėti

Elektroninė knygų skaityklė leis knygas skaityti patogiau ir dažniau

 

Vos viena skaityklė gali talpinti tūkstančius knygų, tad keliaujantiems toks įrenginys yra itin naudingas – juk vieną apie 100 gramų sveriantį įrenginį nešiotis yra žymiai patogiau nei netgi ir nedidelę knygą. Be to, su daugeliu šiuolaikinių skaityklių knygas galima skaityti net ir išjungus šviesą, kadangi net ir pigiausių įrenginių, tokių kaip naujausio „Amazon Kindle“, ekranai turi papildomą apšvietimą.

 

Na, o knygų pirkimas taip pat nėra problema – elektroninės jų versijos paprastai yra žymiai pigesnės, knygų parduotuvės yra integruotos į pačias skaitykles, o ieškantys elektroninių knygų lietuvių kalba, šiais laikais jau taip pat turi nemažą pasiūlą virtualiuose lietuviškuose knygynuose. Tad jeigu norite pradėti daugiau skaityti ir nuolat keliaujate, tai yra puikus pirkinys.

 

Planšetė piešimui perkels jūsų meną į virtualią erdvę

 

Norite pradėti užsiimti grafiniu dizainu arba tiesiog labai mėgstate piešti? Nors piešimas virtualioje erdvėje kiek skiriasi nuo įprastos šio užsiėmimo formos tai turi daug privalumų. Visų pirma, norint piešti kompiuteriu, tereikia planšetės piešimui. Nedidelė, kelionėms puikiai tinkama ir vos kiek daugiau nei 40 eurų kainuojanti „Wacom One“ planšetė piešimui puikiai atlieka savo darbą ir leidžia piešti virtualioje erdvėje taip, tarsi naudojant įprastą pieštuką ant popieriaus lapo. Pieštuką spaudžiant stipriau – piešiama ryškiau, spaudžiant silpniau – blankiau. Tad nesvarbu, ar piešimas jums yra hobis, ar norite, kad tai taptų rimtesniu užsiėmimu, viena iš „Wacom“ planšečių yra puikus pasirinkimas siekiantiems tobulėti šioje srityje.

 

Teleskopas padės pažinti žvaigždes

 

Nors teleskopai nėra labai pigūs, tačiau tai gali tapti puikiu įrankiu tiems, kas nori pažinti žvaigždes ir viską, kas yra už mūsų planetos ribų. „Stellina“ yra išmanus teleskopas, kurį valdyti galės net ir nepatyręs teleskopų naudotojas, tačiau tuo pat metu šis įrenginys yra pakankamai  galingas, kad leistų jums mėgautis itin aukštos kokybės žvaigždžių nuotraukomis tiesiog savo telefone ar planšetėje. Tai yra vienas iš paprasčiausiai naudojamų teleskopų rinkoje, tad jeigu šio hobio savo gyvenime dar nesate atradę, „Stellina“ yra tiesiog fantastiškas variantas dar tik pradedantiems domėtis astrologija.

 

„LEGO“ konstruktoriai – smagus ir naudingas laiko leidimo būdas

 

„LEGO“ yra vienas iš žaislų, kuriais mėgautis gali ne tik vaikai, bet ir suaugę – kompanija netgi yra sukūrusi specialią suaugusiems skirtą ir netgi ganėtinai sudėtingai surenkamą „LEGO“  konstruktorių seriją. Šie žaislai lavina suaugusiųjų dažnai kiek primirštamą ir nuvertinamą vaizduotę, taip pat erdvinį mąstymą. Be to, dalis „LEGO“ rinkinių yra programuojami ir smagiu būdu leidžia išmokti programavimo bei robotikos pagrindų. Na, ir galiausiai, tai yra tiesiog puikus įrankis atsipalaidavimui po sunkios darbo dienos.

 

Planšetinis kompiuteris taip pat gali būti įrankis tobulėjimui

 

Tobulėti šiais laikais galima tiesiog naudojant išmanųjį telefoną su „Coursera“, „Skillshare“ programėlėmis įvairiems kursams ar „Duolingo“ programėle kalboms išmokti. Tiesa, naudoti išmanųjį telefoną mokymuisi ir užrašams tiesiog nėra labai patogu. Todėl jeigu turite kiek didesnį biudžetą, rekomenduojame įsigyti planšetinį kompiuterį: tai gali būti vienas iš „iPad“ įrenginių, tačiau jeigu planuojate įrenginį naudoti tik mokymuisi, puikiai tiks net ir apie 200 eurų kainuojantis „Samsung Galaxy Tab A8 10,5“!

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“