Šaltuoju metų laiku oda reikėtų rūpintis labiau: kaip tai padaryti?

Šaltuoju metų laiku oda reikėtų rūpintis labiau: kaip tai padaryti?
Kraunama... 0 view(s)

Šaltuoju metų laiku oda reikėtų rūpintis labiau: kaip tai padaryti?

Kaip išsiaiškinti, ar kambaryje esantis oras yra per sausas?


Tobula oro drėgmė svyruoja tarp 40 ir 60 proc. Mažesnė drėgmė yra pavojinga dėl bakterijų ir virusų, taip pat yra netinkama turintiems astmą. Tuo tarpu per didelė drėgmė yra pavojinga dėl pelėsio, bakterijų plitimo ir t. t.


Jeigu neturite specialių įrenginių drėgmės ore matavimui, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja labai paprastą ledo kubelių testą. Pasiimkite stiklinę su vandeniu, į ją įdėkite 2-3 ledo kubelius ir viską sumaišykite, palaukite kelias minutes. Rezultatus nustatyti labai paprasta: jeigu kondensatas renkasi išorėje, drėgmė namų viduje yra per didelė, tuo tarpu jeigu kondensato tiesiog nėra, drėgmės lygis yra per žemas. Tiesa, šį testą rekomenduojama atlikti ne virtuvėje ir ne vonioje, kadangi šiose patalpose drėgmės lygis visada yra aukštesnis.

 

 

Oro drėkintuvą turėti vertą daugeliui


Šiuolaikiniai oro drėkintuvai gali ne tik sudrėkinti orą, bet ir apsaugoti namuose esančius žmones nuo įvairiausių bakterijų. Kadaise rinkoje buvę drėkintuvai kaip tik skatindavo bakterijų dauginimąsi, tačiau šiais laikais naudojamos specialios technologijos sumažina bakterijų kiekį ore.


Daugelis drėkintuvų taip pat turi specialius jutiklius ir skirtingus drėkinimo nustatymų pasirinkimus, kad galėtumėte kvėpuoti būtent tokiu oru, kokiu norite. Dalis oro drėkintuvų taip pat turi ir specialią oro valymo funkciją, todėl yra tinkami naudojimui visais metų laikais.


„Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis „Philips HU2716/10“ su „NanoCloud“ technologija, pašalinančia iki 99 proc. bakterijų arba „Philips AC2729/50“, kuris yra ypač aukštos klasės drėkintuvas ir net gali būti valdomas telefonu. Be to, šis drėkintuvas naudoja specialią „VitaShield IPS“ valymo technologiją, kuri pašalina iki 99,97 proc. oro dalelių, kurių dydis yra bent 0,003 mikrono. Toks oro drėkintuvas ir valytuvas yra ypač naudingas sergantiems astma ar kitomis kvėpavimą veikiančiomis ligomis.


O galbūt nesergate jokiomis ligomis, tačiau labai mėgstate, kai jūsų namai kvepia maloniai? Tokiu atveju „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja įsigyti „DUUX Ovi Evaporator DXHU01“ drėkintuvą, kuris ne tik pasižymi elegantišku ir moderniu dizainu, tinkančiu kiekvienam interjerui, bet ir turi papildomų funkcijų. Bene svarbiausia iš jų yra galimybė naudoti kvapnius eterinius aliejus, kurie jūsų namams gali suteikti malonaus aromato.


Sergant peršalimu, viršutinių kvėpavimo taktų ligomis labiausiai tinka eukaliptų, citrinų, cinamono ir pipirmėčių eteriniai aliejai. Jeigu jau ruošiatės eiti miegoti, siūloma naudoti raminančius kvapus: levandų, kedrų ar panašius aliejus. Na, o laukiantiems svečių geriausia rinktis kiek saldesnius ir labiau neutraliai namų aplinkai tinkančius kvapus, tokius kaip apelsinų ar citrinų. Iš esmės, oro drėkintuvai atras savo vietą namuose visais metų laikais, o ypač žiemą, todėl šį daiktą namuose rekomenduojama turėti bene kiekvienam.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“