Planšetinis kompiuteris studijoms arba mokslams: dalykai, kuriuos reikėtų žinoti

Planšetinis kompiuteris studijoms arba mokslams: dalykai, kuriuos reikėtų žinoti
Kraunama... 0 view(s)

Planšetinis kompiuteris studijoms arba mokslams: dalykai, kuriuos reikėtų žinoti

Aplikacijų pasirinkimas: nedarantiems kažko itin sudėtingo, užteks ir planšetės

 

Bene svarbiausia visų išmanių įrenginių dalis yra programinė įranga. Todėl „iPad“ planšetės daugelio ekspertų yra vertinamos kaip kiek pranašesnės už „Android“ alternatyvas – „iOS“ turi kiek daugiau planšetėms pritaikytų aplikacijų, kurios leidžia „iPad“ naudoti kaip nešiojamą kompiuterį. Be abejo, profesionalių programėlių turi ir „Android“ planšetės, tačiau naudojantiems „iPad“, pasirinkimas yra gerokai didesnis.

„Topo centro“ specialistai dalinasi keliomis studentams, mokiniams ir kitiems praversiančiomis programėlėmis:

 

„Microsoft Office“ yra būtinas kiekvienam planšetinio kompiuterio turėtojui, norinčiam jį naudoti studijų metu.

Nors rinkoje yra daugybė alternatyvų, jos savo funkcionalumu gan smarkiai atsilieka. Šį programų paketą palaiko tiek „Android“, tiek „iOS“ planšetiniai kompiuteriai.

„Photoshop“ yra būtina aplikacija kūrybiniams darbams su nuotraukomis.

Nors šią programėlę palaiko ir „iPad“, ir „Android“ planšetės, „iPad“ versija yra gerokai funkcionalesnė, o „Android“ naudotojams netgi labiau rekomenduojama rinktis alternatyvas.

„Adobe Premiere Rush“ yra palaikoma visų operacinių sistemų, tad jeigu planuojate dirbti su vaizdo įrašais, ši aplikacija jums pravers.

Tiesa, nesudėtingiems darbams su vaido įrašais puikiai tinka ir standartinė „iOS“ video redagavimo programėlė, o ateityje „Apple“ turėtų išleisti ir „Final Cut Pro“ programėlės versiją „iPad“ kompiuteriams.

„Todoist“, „Trello“ ir panašios aplikacijos puikiai tinka darbų planavimui, jas palaiko abi platformos.

„Gmail“ ir „Outlook“ išlieka pašto lyderiais visose platformose.

 

 

Galiausiai labai svarbu nepamiršti įsidiegti kokią nors aplikaciją, kuri sinchronizuotų jūsų planšetės ir įprasto kompiuterio duomenis. Tai gali būti „iCloud“, „OneDrive“, „Google Drive“ ar viena iš daugelio kitų aplikacijų. Taip užtikrinsite, kad pradėję vieną darbą namuose, jį pabaigti galėsite su savo planšete mokymosi įstaigoje ar kur nors kitur.

 

Tiesa, verta pastebėti, kad pačios aplikacijos dar tikrai nėra viskas – svarbi ir pati vartotojo sąsaja bei jos galimybės. Naujieji „iPad“ jau turi daugybę įvairių režimų, leidžiančių naudotis keliomis programėlėmis vienu metu daug patogiau, o aukščiausios klasės „Samsung Galaxy Tab S“ planšetės palaiko specialų „DeX“ režimą, kuris leidžia vietoje įprastos „Android“ vartotojo sąsajos naudoti daug patogesnę darbui ir įprastus „Windows“ kompiuterius primenančią vartotojo sąsają.

 

Darbui ir mokslams būtini ir aksesuarai

 

Planšetės šiais laikais yra itin galingos: naujausiame „iPad Pro“ naudojamas „Apple M1“ lustas yra netgi spartesnis už daugybėje nešiojamų kompiuterių esančių procesorių. Bet net ir toks planšetinis kompiuteris be papildomų aksesuarų yra dažniausiai netinkamas darbui ar studijoms: juk ten gali tekti daug rašyti, nuolat perjunginėti programas ir t. t., o tai vis tiek patogiausia daryti su pele ir klaviatūra.

 

Tad jeigu pirksite planšetinį kompiuterį ir norite jį naudoti studijoms ar mokslams, nepagailėkite pinigų ir būtinai įsigykite naudingų priedų: klaviatūrą bei nedidelę kompiuterinę pelę. Tokiu atveju pildyti savo užrašus bus pastebimai patogiau.

 

Tiesa, kai kuriais atvejais pirkti planšetę, klaviatūrą ir pelę gali tiesiog neapsimokėti. Jeigu studijuojate, pavyzdžiui, architektūrą, grafinį dizainą ar kitą panašią specialybę, reikalaujančią galingo kompiuterio su specifine programine įranga, realu, kad už tą pačią kainą galėsite įsigyti galingesnį ir jums naudingesnį nešiojamą kompiuterį.

 

Jeigu norite „Android“, pasirinkimų turite nedaug

 

„iOS“ operacinė sistema planšetinių kompiuterių rinkoje dominuoja ne šiaip sau. „iPad“ kompiuteriai yra universalūs ir tobulai tinka tiek „YouTube“ ar knygų skaitymui, tiek daug sudėtingesnėms operacijoms: darbui su „Word“, nuotraukų ar net vaizdo įrašų redagavimui, 3D modelių kūrimui.

 

Na, o „Android“ pasaulyje yra daugybė puikių ir dažnai labai pigių planšetinių kompiuterių, kurie puikiai tinka pramogoms ar tiesiog naršymui internete. Tačiau rimtiems darbams ir studijoms vienintelis tikrai geras pasirinkimas yra trys „Samsung“ planšetiniai kompiuteriai: „Galaxy Tab S8“, „Tab S8+“, „Galaxy Tab S7+“, „Tab S7“, „Galaxy Tab S7 FE“. Tai yra bene vieninteliai tinkamai intensyviam darbui pritaikyti „Android“ planšetiniai kompiuteriai, kadangi ne tik palaiko daugybę aksesuarų, bet ir turi specialią „Samsung DeX“ vartotojo sąsają.

 

Kalbant apie „Windows“, ieškantiems planšetinio kompiuterio su šia OS, greičiausiai teks rinktis vieną iš „Microsoft Surface“ produktų arba įprastą nešiojamą kompiuterį. Pagrindinė „Windows“ planšečių problema yra tai, kad kaip planšetės šie įrenginiai nėra patogūs naudoti, tad tai iš esmės tėra standartiniai nešiojami kompiuteriai.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“