Pavasarinis namų tvarkymasis: kaip sugaišti mažiau laiko?

Pavasarinis namų tvarkymasis
Kraunama... 0 view(s)

Pavasarinis namų tvarkymasis: kaip sugaišti mažiau laiko?

Elektrinė šluota valyti padeda ne tik grindis ir kilimus


Nors daugelis perka dulkių siurblius-šluotas tam, kad galėtų patogiai siurbti grindis ir kilimus, šie įrenginiai yra daug universalesni ir gali pasiūlyti kur kas daugiau. Visų pirma, jie puikiai tinka ir kitiems namų paviršiams, ypač tiems, kurie yra daug sunkiau pasiekiami įprastomis priemonėmis: luboms, namų kampams, sienoms ir panašiai.


Tokį siurblį su šepetėliu galima naudoti minkštiems baldams, įskaitant sofas ir kėdes, valyti. Šepečio galvute nuo audinių galima pašalinti naminių gyvūnėlių plaukus, dulkes ir nešvarumus. Be abejo, toks siurblys taip pat veiksmingai valo laiptus. Kadangi šie siurbliai sveria ganėtinai nedaug, juos ypač dažnai pasirenka kelių aukštų namuose gyvenantys pirkėjai. Norintiems gauti kaip įmanoma daugiau universalumo, „Topo centro“ ekspertai ypač rekomenduoja „DYSON V8 Absolute+“, sveriantį vos kiek daugiau nei 2,5 kg ir siūlantį pakankamai galios net ir patiems reikliausiems naudotojams, turintiems daugybę storų kilimų ir augintinius.

 

 

Dulkių siurblys-robotas namams leis spindėti ne tik pavasarį


Nėra abejonės, kad tvarkingų namų norisi ne tik pavasarį, tačiau palaikyti tvarką nuolatos gali būti itin sudėtinga. Tokiu atveju itin naudingu įrenginiu gali tapti dulkių siurblys-robotas. Be abejo, belaidžiai dulkių siurbliai yra labai patogūs, tačiau jums vis tiek teks skirti nemažai laiko siurbiant. Todėl „Topo centro“ pirkėjai ypač dažnai renkasi bene geriausią kainos ir kokybės santykį siūlančius „Xiaomi Roborock“ serijos prietaisus.


Na, o jeigu norite, kad jūsų grindys būtų nuolat ir automatiškai ne tik siurbiamos, bet ir plaunamos, specialistai rekomenduoja rinktis to paties gamintojo „Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro“ prietaisą. Grindų plovimas yra vienas iš nemaloniausių ir daugiausiai laiko reikalaujančių namų ruošos darbų, tad siurblys su grindų plovimo funkcija gali gerokai pagerinti jūsų gyvenimo kokybę.

 

 

Pavasarį bene labiausiai erzina nešvarūs langai taip pat gali būti valomi su robotu


Sausio mėnesį Vilniuje saulė švietė vos 5 valandas, tad nieko keisto, jeigu net nepastebėjote, kad jūsų langai yra nešvarūs. Visgi pavasarį saulė už debesų išlenda vis dažniau ir nešvarumai ant langų tampa vis ryškesni. Langų valymas yra ne tik be galo daug laiko užimantis, sudėtingas ir erzinantis, bet ir pavojingas darbas. Todėl „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja įsigyti vieną iš daugelio langų valymo robotų – jų kaina prasideda vos nuo maždaug 200 eurų, tačiau tokia nedidelė investicija leis jums nustoti rizikuoti savo saugumu ir sutaupys jums begalę laiko. Be to, su langų valymo robotu be jokių pastangų galėsite valyti ir daugelį kitų namų stiklinių paviršių: stalus, dušo kabinas, plytelių sienas vonioje, veidrodžius ir t. t. Tad toks daiktas yra žymiai universalesnis nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o tobulai švarius langus namuose neabejotinai įvertins kiekvienas svečias.

 

 

Skalbyklė-džiovyklė padės išlaisvinti poilsiui skirtas erdves


Ar ir jūsų balkonas su laiku darosi vis panašesnis į sandėlį bei drabužių džiovinimo kambarį? Pavasaris – puikus metas pokyčiams. „Topo centro“ specialistai rekomenduoja išmesti visus nereikalingus daiktus, dalį jų iš balkono perkelti į sandėliuką, garažą ar kitą patalpą ir paruošti balkoną poilsiui tiesiog padedant dvi kėdes ir nedidelį kavos staliuką arba netgi pasikabinant hamaką. Tiesa, dažnai balkonai yra naudojami ir skalbiniams džiovinti – tokiu atveju rekomenduojama įsigyti skalbyklę-džiovyklę. Visų pirma, toks įrenginys leis jums nebekabinti skalbinių balkone ar kitoje patalpoje. Antra, jums nebereikės laukti kelių parų, kol visi rūbai išdžius ir galėsite daug greičiau vėl apsirengti savo mėgstamus drabužius, kuriuos šiltuoju metų laiku keisti tenka daug dažniau nei žiemą ar rudenį.

 

 

Oro valytuvas yra naudingas ne tik sergantiems


Oro tarša Lietuvoje nėra itin aktuali problema, todėl oro valytuvą savo namuose turi retas lietuvis. Visgi verta turėti omenyje, kad dalis šių įrenginių gali palaikyti ir tinkamą drėgmės kiekį ore taip užkertant kelią pelėsiui. Be to, oro valytuvai prafiltruoja ir didžiąją dalį dulkių bei kitų smulkiųjų dalelių, dėl ko jos daug lėčiau kaupiasi ant stalų, lentynų bei kitų paviršių.

 

 

Garų valytuvas padeda valyti interjero detales


Atėjus pavasariui norite, kad spindėtų ne tik jūsų grindys ar langai, bet ir interjeras? Daugelis norėdamas išvalyti medžiaginius baldus ar užuolaidas kreipiasi į specialistus, tačiau garų valytuvai tai leidžia atlikti itin greitai ir be jokių papildomų išlaidų. Pavyzdžiui, „KARCHER SC 3 EasyFix“ turi keičiamas galvutes, kurios nuo skirtingų paviršių padės jums išvalyti visas dėmes ir netgi pašalinti nemalonius kvapus. Tad toks daiktas yra ypač naudingas turintiems daug minkštų baldų ir augintinius. Be to, jeigu neturite grindis valančio roboto, garų valytuvas galės būti naudojamas ir tam.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“