Patarimai, padėsiantys savo poreikiams pritaikyti „iPhone“ pradžios ekrano puslapį.

Patarimai, padėsiantys savo poreikiams pritaikyti „iPhone“ pradžios ekrano puslapį.
Kraunama... 0 view(s)

Patarimai, padėsiantys savo poreikiams pritaikyti „iPhone“ pradžios ekrano puslapį.

Patraukite rečiau naudojamas programėles į šalį


Apple“ su „iOS 14“ atnaujinimu pristatė tai, ko kompanijos buvo prašoma jau seniai: aplikacijų biblioteką (angl. „App Library“). Tai yra atskiras meniu aplikacijoms, kurių nėra namų ekrane, visai kaip „Android“ telefonuose. Šiame meniu rasite visas savo įdiegtas programėles, tad jeigu kurias nors aplikacijas naudojate rečiau, tai yra puiki vieta joms.


Galbūt norite, kad naujai įrašytos programėlės pačios namų ekrane neatsidurtų? Tokiu atveju tvarkytis bus daug paprasčiau. Tiesiog eikite į nustatymus, pasirinkite „Home Screen“ ir tuomet įjunkite nustatymą „App Library Only“.


Na, o namų ekrane jau esančias aplikacijas galite pašalinti labai paprastai: palaikykite pirštą ant programos ikonėlės, o tuomet spauskite „Remove App“ ir „Remove from Home Screen“. Taip programėlės lieka tik „App Library“.

 

 

Pakeiskite savo ikonėlių dizainą


Pakeisti ekrano foną yra itin paprasta ir tą moka daryti praktiškai visi, tačiau neseniai „iOS“ atsirado ir galimybė pakeisti aplikacijų ikonėles. Nors tai daryti dar nėra taip patogu, kaip „Android“ telefonuose, tai yra įmanoma.


Visų pirma, atsisiųskite ikonų paketus iš „icon8“ ar „ScreenKit“ aplikacijų. Tuomet įjunkite jau jūsų „iOS“ įrenginyje esančią „Shortcuts“ aplikaciją, paspauskite pliuso ženklą viršutiniame dešiniajame kampe, tada – „Add Action“. Pasirinkite „Scripting“, tada „Open App“, tuomet – „Choose“. „Shortcuts“ aplikacijoje savo pasirinkite savo sukurtą nuorodą, paspauskite „Add to Home Screen“, paspauskite ant ikonos šalia jūsų pasirinkto pavadinimo ir tuomet pasirinkite nuotrauką. Taip, aplikacijos ikonų keitimo procesas kol kas dar yra ypač sudėtingas, tačiau jeigu norite turėti unikalų „iPhone“, įdėti šiek tiek pastangų verta.

 

 

Pridėkite ir valdiklius


„Android“ įrenginių naudotojai valdiklius (angl. „Widgets“) turi jau ganėtinai ilgą laiką, tačiau „Apple“ telefonų ir planšetinių įrenginių naudotojai šiuo funkcionalumu gali džiaugtis tik nuo „iOS 14“ atnaujinimo. Valdikliai, kaip ir sufleruoja jų pavadinimas, leidžia jums valdyti tam tikras telefono ar telefone esančių programėlių funkcionalumą, tiesiai iš įrenginio namų ekrano.


Norėdami pridėti valdiklį į savo įrenginio ekraną, tiesiog pirštu palaikykite ant tuščios vietos namų ekrane. Pradėjus judėti aplikacijų ikonoms, viršutiniame kairiajame kampe pamatysite ir pliuso ikonėlę. Ją paspaudę, galėsite rinktis tarp valdiklių, esančių jūsų prietaise.


Norintiems labiau įmantrių valdiklių, mūsų ekspertai rekomenduoja atsisiųsti „Widgetsmith“ aplikaciją. Standartiškai šioje aplikacijoje rasite, orų, kalendoriaus, priminimų ir panašių ganėtinai paprastų valdiklių. Tačiau visas grožis slypi „Widgetsmith“ nustatymuose, kur galite parinkti savo valdikliams spalvas, šriftus ir kitus aspektus. Na, o galiausiai, specialius valdiklius, tokius kaip „Pedometer++“, „Sticky Widgets“, „Day One“ ar „Good Task“ galėsite rasti „Apple App Store“ programėlių parduotuvėje. Tad jeigu ieškote ko nors ypač įmantraus, galite net neabejoti, kad savo poreikius patenkinti galėsite „App Store“.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“