Paskutinės šaldytuvo dienos: kaip atpažinti?

sugedes saldytuvas
Kraunama... 0 view(s)

Paskutinės šaldytuvo dienos: kaip atpažinti?

Nuolat skleidžiamas garsas – pirmasis pavojaus ženklas

 

Daugelis net nepastebi kaip šaldytuvas burgzti pradeda vis dažniau – prie tokio garso paprasčiausiai priprantama. Retas atkreipia dėmesį į tai, kad šaldytuvas garsą skleidžia daug dažniau nei, pavyzdžiui, prieš metus. Paprastai tokiu atveju šaldytuvas sunaudoja pastebimai daugiau elektros energijos, o ilgainiui – paprasčiausiai galutinai nustoja šaldyti arba skleidžiamas garsas tampa nebepakeliamas. Tad jeigu pastebėjote išaugusį triukšmo lygį, turėtumėte paskubėti ieškoti naujo šaldytuvo arba remontuoti senąjį. Labiausiai sunerimti dėl garso turėtumėte tuo atveju, jeigu triukšmas labiausiai išauga po to, kai šaldytuvą atidarote ir uždarote. Tokiu atveju greičiausiai jūsų šaldytuvas nebėra sandarus arba pradeda gesti paties įrenginio mechanizmai.

 

 

Ne, kondensatas rinktis neturėtų

 

Turintys senesnius šaldytuvus gali pagalvoti, kad besirenkantis kondensatas yra ganėtinai normalu. Visgi taip nėra. Geriausiu atveju, tai reiškia, kad šaldytuvas nebeturi geros izoliacijos ir reikia pakeisti durelių gumelę – tai nėra sudėtingas procesas ir daugelis tokį remontą gali atlikti net ir be specialistų pagalbos. Tačiau jeigu pasirūpinus šaldytuvo sandarumu, kondensatas ir toliau renkasi šaldytuvo išorėje, tikriausiai paprasčiausias sprendimas būtų įsigyti naują šaldytuvą. Na, o jeigu perteklinę drėgmę vis dažniau pastebite ir šaldytuvo viduje, tai reiškia, kad jūsų turimas šaldytuvas jau yra kritinės būklės ir laiko laukti paprasčiausiai nebėra.

 

 

Šylanti šaldytuvo išorė yra nepataisomų problemų požymis

 

Prieš tai minėtos problemos kai kuriais atvejais gali būti sutvarkytos (ir ganėtinai nesunkiai), tačiau jeigu jūsų šaldytuvo šoninė ir galinė dalys skleidžia daug šilumos, jūsų šaldytuvas turi labai rimtų problemų. Nesupraskite neteisingai, nedidelis šilumos kiekis yra normalu, tačiau ta šiluma turi būti vos pastebima. Jeigu jūsų šaldytuvui yra bent jau 5 metai ir jis gan smarkiai kaista, jo taisymas gali kainuoti labai nemenką sumą, o tai reiškia, kad įrenginio tvarkyti paprasčiausiai nebeapsimoka.

 

 

Greitai savybes prarandantis maistas – paskutinis lašas

 

Jeigu pastebite, kad maistas, laikomas šaldytuve, sugenda greičiau nei turėtų, tai reiškia, kad šaldytuvas niekaip neišlaiko šalčio arba jis nebegeba tinkamai šaldyti šaldytuvo erdvės. Paprastai tai reiškia, kad visus prieš tai minėtus požymius jūs ignoravote ir naują šaldytuvą jau iš tiesų turėjote įsigyti bent jau prieš pusę metų. Daug kas minėtus ženklus ignoruoja tol, kol neateina vasara – tuomet prastai veikiantis šaldytuvas jau nebeatlieka savo funkcijos pakankamai gerai ir maistas pradeda sparčiai gesti. Todėl tokiu atveju siūloma atsinaujinti kaip įmanoma greičiau, kadangi kitaip bus gaištama daug laiko ir išleidžiama didesnė suma pinigų naujiems maisto produktams, elektros energijai ir t. t.

 

 

Šaldytuvas gali tarnauti ilgiau, jeigu juo rūpinsitės

 

Jeigu jau įsigijote naują šaldytuvą, primename, kad tinkamai jį prižiūrint, jūsų naujas pirkinys tarnaus ilgiau: valykite šaldytuvo vidų; nepamirškite ir šaldytuvo kondensatoriaus, ant kurio nuolat renkasi dulkės; jeigu šaldytuve yra talpa ledukams, keiskite savo vandens filtrą bent kas pusę metų.

 

Related posts
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“