Pasaulinė diabeto diena: 3 desertų idėjos nenorintiems naudoti cukrų

Pasaulinė diabeto diena: 3 desertų idėjos nenorintiems naudoti cukrų
Kraunama... 0 view(s)

Pasaulinė diabeto diena: 3 desertų idėjos nenorintiems naudoti cukrų

Šokoladiniai žemės riešutų sviesto kamuoliukai

 

Šie maži rutuliukai ne tik patenkins jūsų poreikį saldumynams, bet ir gali būti naudingi kaip labai patogūs užkandžiai. Juos valgyti galima net ir prieš treniruotę, o pagaminti juos gali kiekvienas, net ir virtuvėje nepatyręs šefas.

 

Ingredientai:

1 puodelis migdolų, 1 valgomasis šaukštas nesaldintos kakavos miltelių, 5 datulės (be kauliukų ir susmulkintos), 1 valgomasis šaukštas natūralaus žemės riešutų sviesto, 2 šaukštai vandens.

Gaminimo eiga:

• Migdolus keletą sekundžių sutrinkite galingu trintuvu, kad jie suskaidytų į mažesnius gabalėlius.

• Sudėkite visus likusius ingredientus ir maišykite, kol jie taps viena mase (mažiau nei minutę), tačiau nepersistenkite.

• Susukite gautą masę į 10 atskirų rutuliukų.

• Šaldykite 2 valandas.

• Patiekite ir mėgaukitės!

 

Beje, jeigu dažnai gaminate įvairius patiekalus ir desertus su smulkintais migdolų riešutais, sėklomis, brokoliais ar kitais kietais ingredientais, verta pasvarstyti apie investiciją į brangesnę ir aukštesnės klasės kokteilinę, tokią kaip „Philips HR3752/00“ – ji ne tik leis pasigaminti tobulus kokteilius, bet ir garantuos, kad net ir kieti ingredientai bei jų smulkinimas nekels problemų.

 

Šokoladiniai ledai

 

„Ar įmanoma pasigaminti sveikų ledų?“ yra labai dažnas klausimas. Tai yra vienas mėgstamiausių ir, ko gero, žinomiausias pasaulio desertas. Tad jeigu ieškote ledų, kuriose nebūtų cukraus, juos ganėtinai nesudėtingai pasigaminti galite patys.

 

Ingridientai:

2 šaldyti bananai, 1 datulė, 1 valgomasis šaukštas nesaldintos kakavos miltelių, 250 ml jūsų pasirinkto augalinio pieno. Priedai (nebūtina): grūsti riešutai, kokoso drožlės, cinamonas.

Gaminimo eiga:

• Sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

• Palikite gautą šaldytuve 4 valandas.

 

Viskas – taip, tai yra be galo paprasta! Galbūt norite ledus pasigaminti greičiau ir dar paprasčiau? Tokiu atveju jums praversti gali specialus ledų gaminimo aparatas „SAGE the Smart Scoop SCI600“!

 

Šokoladinis mėtų pudingas

 

Tai yra be galo gaivus desertas tiems, kurie nori ko nors saldaus, bet lengvo užkandžio po pagrindinio patiekalo. Beje, gali būti ne tik puikus desertas, bet ir nebloga idėja pusryčiams!

 

Ingridientai:

2 saujos mėtų, 2 šaukštai šokoladinio lazdyno riešutų užtepėlės, 250ml augalinio pieno, 1 datulė, ¼ puodelio chia sėklų

Gaminimo eiga:

• Trintuvu sumalkite ir sumaišykite mėtas, šokoladinį lazdyno riešutų kremą, pieną ir datulę. Malkite tol, kol gausite vientisą konsistenciją.

• Į mišinį suberkite chia sėklas, išmaišykite ir supilkite į stiklinį indelį.

• Uždenkite ir šaldykite 2 valandas.

Skanaus!

 

Beje, šis desertas gali būti valgomas ne tik pudingo, bet ir kokteilio formoje: tiesiog pridėkite keletą ledo kubelių, neberkite chia sėklų ir nešaldykite gautos masės. Tai – ypač universalus receptas, galintis praversti net ir pietų pertraukos metu. Šiuo desertu mėgautis bet kur ir bet kada galėsite su „Stollar SNB600 the ActiveLife“ kokteiline, kuri leis tokį kokteilį pasigaminti iš anksto. Šio įrenginio komplekte yra specialūs indai, skirti pagamintų kokteilių saugojimui, todėl turėsite galimybę kiek geriau planuotis savo laiką ir mylimą desertą vartoti kai tik panorėsite.

 

Pabaigai, primename, kad cukrus, nesvarbu, ar iš perdirbtų, ar natūralių šaltinių, vis tiek turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje. Taigi, neabejotinai nepamirškite sveikai maitintis ir nepersistengti net ir su tokiais, sveikais bei natūraliais desertais.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“