Pasaulinė burnos sveikatos diena: ko reikia, norint pasirūpinti burnos higiena?

Pasaulinė burnos sveikatos diena: ko reikia, norint pasirūpinti burnos higiena?
Kraunama... 0 view(s)

Pasaulinė burnos sveikatos diena: ko reikia, norint pasirūpinti burnos higiena?

Dantis valykitės naudodami elektrinį dantų šepetėlį

Išsivalyti dantis įprastu dantų šepetėliu nebūnant odontologijos specialistu yra praktiškai neįmanoma. Būtent todėl visi specialistai rekomenduoja rinktis pažangius elektrinius dantų šepetėlius, galinčius atlikti net keliasdešimt tūkstančių mikrojudesių per sekundę. Svarbu tai, kad naudojantis el. šepetėliu, apie dantų valymo procesą aktyviai galvoti nebereikia.


Šiuolaikiniai elektriniai dantų šepetėliai pasirūpina visu valymo procesu: išvalomos visos burnos ertmės, kurios yra bent kiek priliečiamos. Minimaliomis pastangomis yra pasiekiamos ir vietos, esančios prie pat dantenų ar giliau burnoje.


Tiesa, net ir įsigiję elektrinį šepetėlį, privalote būti atsargūs, kad neprireiktų odontologų pagalbos. Valantis elektriniu šepetėliu, visai kaip ir įprastu, ir per daug jį spaudžiant prie dantų galima pažeisti emalį. To galima išvengti valantis švelniau arba tiesiog naudojant minkštesnį šepetėlį. Be to, paprastai daugelis šiuolaikinių el. šepetėlių turi ir specialius jutiklius, kurie įspėja, kuomet naudojate per daug jėgos.


Norintys įsigyti kaip įmanoma pažangesnį prietaisą, mūsų ekspertai siūlo „PHILIPS HX9992/1“ dantų šepetėlį su „SenseIQ“ technologija, galinčia nustatyti jūsų naudojamo spaudimo galią ir matyti jūsų atliekamus judesius. Be to, šis šepetėlis nuskaito ir nuvalytą plotą iki 100 kartų per sekundę, todėl galėsite pasiekti geriausius rezultatus be didelių pastangų.


Na, o ieškantys kiek pigesnio, tačiau jau daugelio vartotojų patikrinto varianto, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis „Xiaomi Oclean F1 Sonic“ dantų šepetėlį, kuris yra bene populiariausias tarp mūsų pirkėjų. Šis prietaisas pasižymi ir moderniu dizainu, ir ypač galingu varikliuku, leidžiančiu efektyviai pašalinti nešvarumus. Be to, šiame šepetėlyje rasite ir 3 skirtingus valymo režimus, o labiausiai pirkėjai vertina itin ilgą baterijos tarnavimo laiką. Šis įrenginys gali būti įkrautas vos per 2 valandas, o veikti net iki 30 dienų!

 

 

Vertėtų kasdien naudoti ir tarpdančių ploviklį


Nemaža dalis odontologinių ligų prasideda nuo dantenų ligų, kurios kyla dėl netinkamo dantenų valymo. Nors galima rinktis tradicines tarpdančių ir dantenų valymo priemones, tokias kaip siūlai ar krapštukai, vis populiaresniu pasirinkimu rinkoje tampa burnos irigatoriai, dar vadinami paprasčiausiai tarpdančių valymo prietaisais.


Šios priemonės leidžia paprastai ir greitai pašalinti skirtingus nešvarumus, liekančius tarpdančiuose ar ant dantenų po valgio. Tai yra labai svarbu norint išvengti įvairių ligų ir uždegimų, o turint omenyje tai, kad tokie įrenginiai kainuoja visai nedaug, tai gali būti puiki investicija.


Rekomenduojame rinktis „Philips Sonicare Power Flosser 3000 HX3806/31“ su keturių srovių technologija, leidžiančia apimti didesnį plotą tarp dantų ir dantenų linijos. Su šiuo įrenginiu galėsite būti užtikrinti, kad nepraleisite nei vieno valomo milimetro, o naudojama vandens srovė bus stabiliai galinga.


Būtent todėl kiekvienam, besirūpinančiam savo dantų sveikata, privaloma turėti tarpdančių ploviklį. Taip, galima kasdien naudotis ir tarpdančių siūlu, tačiau tai yra daug daugiau laiko reikalaujantis tarpdančių valymo metodas. Be to, ilgainiui tarpdančių siūlai vis tiek kainuoja daugiau nei irigatoriai.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“