Oro drėkintuvai: kodėl šie prietaisai yra ypač aktualūs žiemą?

Oro drėkintuvai: kodėl šie prietaisai yra ypač aktualūs žiemą?
Kraunama... 0 view(s)

Oro drėkintuvai: kodėl šie prietaisai yra ypač aktualūs žiemą?

Padeda išsaugoti jūsų sveikatą

 

Tinkamo drėgmės lygio palaikymas namuose ne tik padeda apsaugoti odą nuo sudirginimo ir išsausėjimo, bet ir leidžia palaikyti nosies kanalų bei kvėpavimo takų būklę. Kitaip tariant, naudojant oro drėkintuvą pagerinamas jūsų atsparumas peršalimui ir gripui, kurie žiemos mėnesiais labiau plinta per sausą orą. Be to, tai taip pat yra puikus būdas sumažinti ore esančius dirgiklius, kurie gali sukelti alergijas ar astmą, tad turintiems kvėpavimo problemų drėkintuvo naudojimas yra itin rekomenduojamas.

 

Ilgiau išsilaiko mediniai daiktai

 

Dėl per žemo drėgmės lygio gali būti sugadintos medinės durys, grindys, baldai ir įvairūs daiktai: sausas oras gali sukelti įvairius oro burbuliukus, tarpus, sugadinti namų dekorą arba mediena gali paprasčiausiai sutrūkinėti. Paprastai tokia žala yra neatitaisoma, o kartais gali būti ir labai brangi. Vienas iš protingiausių būdų sumažinti žalą ir prailginti namų bei baldų eksploatavimo laiką – kiek padidinti patalpų oro drėgmę. Be abejo, reikia nepersistengti, kadangi dėl per didelės drėgmės gali atsirasti pelėsis ir kitos problemos.

 

Leidžia gyventi komfortiškiau

 

Drėkintuvas yra itin naudingas žiemos metu, nes įjungus šildymą (ypač jeigu naudojamas šildymas oru), drėgmės lygis patalpose gerokai sumažėja. Dėl to galite netgi jaustis nepatogiai, tačiau taip pat dėl to iš dalies galite netgi mokėti daugiau už šildymą. Kadangi sausas oras šilumą sulaiko prasčiau nei drėgnas, panaudojus oro drėkintuvą, jausitės kiek šilčiau. Kitaip tariant, jeigu galite reguliuoti temperatūrą savo namuose, naudodami drėkintuvą, galėsite savo būstą šildyti mažiau ir taip galėsite gauti mažesnes sąskaitas.

 

Naujos kartos oro drėkintuvai yra itin saugūs

 

Dažnas pirkėjas vis dar baiminasi oro drėkintuvų dėl seno ir nebetikslaus mito, teigiančio, kad tokie įrenginiai tik padeda sklisti bakterijoms ir virusams ore. Visgi šiuolaikiniuose drėkintuvuose naudojamos specialios garinimo technologijos, o kai kuriuose prietaisuose – net ir oro filtrai, kurie orą netgi ir išvalo. Na, o pavyzdžiui daugelyje „Philips“ drėkintuvų naudojama „Nanocloud“ technologija su kapiliarine drėkinimo medžiaga leidžia išvalyti net iki 99 proc. ore esančių bakterijų – tai yra ypač aktualu žiemą, kuomet susirgimai įvairiomis ligomis yra daug dažnesni.

 

Palaikyti tobulą oro drėgmę – itin paprasta

 

Kadangi šiuolaikiniai drėkintuvai turi daugybę nustatymų ir specialių jutiklių, naudotis jais ir palaikyti tinkamą oro drėgmę yra itin paprasta ir reikalauja vos vieno ar kelių mygtukų paspaudimų. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Smart“ drėkintuvas vos vienu mygtuko paspaudimu gali palaikyti oro drėgmę ties 60 proc., tuo tarpu „Philips HU2716/10“ drėkintuvas turi tris drėgnumo nustatymus: 40, 50 ir 60 proc. Tokiuose įrenginiuose esantys jutikliai nustato, kada optimalus drėgmės lygis yra pasiektas ir tuomet drėkinimo intensyvumas yra sumažinamas. Be to, daugelis tokių įrenginių gali būti naudojami ir su telefono programėlėmis.

 

Oro drėkintuvų kainos tikrai nesikandžioja

 

Nors šių įrenginių kainos priklauso nuo daugybės veiksnių, tokių kaip dydis, veikimo principas, oro valymo galimybės ir išmanus funkcionalumas, populiarusis „Xiaomi“ drėkintuvas kainuoja vos iki 100 eurų, pažangiausi ir galingiausi drėkintuvai kainuoja apie 200-300 eurų, tuo tarpu mažiausioms patalpoms skirtingi prietaisai kainuoja vos iki kelių dešimčių eurų.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“