Nešiojamų kompiuterių pirkimo gidas

Nešiojamų kompiuterių pirkimo gidas
Kraunama... 0 view(s)

Nešiojamų kompiuterių pirkimo gidas

Dydis ir svoris – pirmieji aspektai, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį


Kompiuterio dydį pasirinkti nėra labai sunku. Rinkoje yra mažiausi kompiuteriai su ekranu iki 12 colių, kurie skirti naršymui internete ir nesudėtingam darbui kelyje, 13-14 colių kompiuteriai yra vidutiniškas variantas ir tobulas variantas tarp kompaktiškumo ir galios, o 15-17 colių kompiuteriai yra skirti tiems, kas nori daugiausiai galios ir kam kompaktiškumas yra antroje vietoje. Tiesa, atkreipkite ypatingą dėmesį ir į svorį, kadangi kai kurie 14 colių kompiuteriai gali būti labai lengvi, o kiti – gan sunkūs.


Ekranas yra tai, į ką naudodami savo nešiojamą kompiuterį žiūrėsite kasdien. Renkantis įrenginį su ekranu iki 13 colių, net ir ekonominės klasės 1376 x 768 raiškos ekranas atrodys patenkinamai. Jeigu perkate kompiuterį su didesniu ekranu, net ir už žemą kainą rekomenduojame rinktis bent jau 1920 x 1080 raišką. Na, o turint didesnį biudžetą, galima pasižvalgyti ir į dar detalesnius ekranus.


Kalbant apie technologijas, šiuo metu populiariausi išlieka IPS ekranai. Pigiausiuose kompiuteriuose vis dar galima rasti ir TFT technologiją naudojančių ekranų, bet jeigu įmanoma, jų siūlome vengti. Na, o aukščiausios klasės įrenginiuose galėsite rinktis ir OLED technologiją, kuri yra pažangiausia rinkoje.


Planuojate žaisti žaidimus? Tokiu atveju atkreipkite ir į vaizdo atnaujinimo dažnį – nors įprastų ekranų 60Hz dažnis yra techniškai pakankamas, su 120Hz ar didesniu dažniu patirtis bus žymiai geresnė.

 

 

Renkantis procesorių geriausia pasikliauti testais


Procesorių pasirinkti yra gana sudėtinga – taip, „Intel Celeron“ ir „Pentium“ procesorius galima priskirti prie pigesnių ir lėtesnių, „Intel i3“ ir „i5“ – vidutinės klasės, o „i7“ ir „i9“ procesoriai – aukščiausios klasės. Tačiau dar yra ir „AMD“ procesoriai, kurie, pradedant nuo „Ryzen 5 4500U“, yra dažnai galingesni už „Intel“ alternatyvas, o „Apple“ nuo šiol siūlo ir savo „M1“, „M1 Pro“ ir „M1 Max“ mobiliuosius procesorius. Tad siūlome ieškoti testų internete – būtent jie geriausiai parodo šio komponento galingumą ir padeda išsklaidyti abejones, kurios kyla žiūrint į charakteristikas.


Na, bet jeigu neplanuojate žaisti žaidimų ar dirbti su sudėtingomis programomis, jums pakaks ir paprasčiausio 2 arba 4 branduolių procesoriaus. Norintiems žaisti žaidimus, reikia bent jau 4 branduolių vidutinės klasės procesoriaus, o aukščiausios klasės komponentus verta rinktis tik tiems, kas dirba su grafika, programų kūrimu ar vaizdo įrašais.

 

 

Operatyvioji atmintis (RAM) šiais laikais jau tenkins beveik visada


Turintiems minimalius poreikius užtenka 4GB RAM, naudojantiems kompiuterį kiek intensyviau, siūlome kompiuterius su 8-12GB RAM, o labiau pažengusiems vartotojams – įrenginius su 16GB operatyviosios atminties. Daugiau atminties turinčius kompiuterius rekomenduojame rinktis tik tiems, kas tikrai žino, kad to prireiks. Jeigu dėl to abejojate, tai reiškia, kad tikriausiai tiek daug RAM jums tiesiog nereikia.

 

 

Vaizdo plokštė svarbi žaidimų mėgėjams ir dirbantiems su grafika


„Nvidia GTX10XX“ serijos vaizdo plokštės jau laikomos senesnėmis ir jas rinktis verta tik išskirtiniais atvejais arba tada, kai žaidimai ir darbas su grafika jums nėra aktualu.


„RTX20XX“ serija jau siūlo daugiau galios, tuo tarpu „Nvidia RTX30XX“ serija yra pati naujausia ir rekomenduojama patiems ištikimiausiems žaidimų gerbėjams ar dirbantiems su grafika.


Integruotos vaizdo plokštės iš „AMD“ ir „Intel“ bei „Nvidia MX“ serijos vaizdo plokštės šiais laikais yra pakankamai galingos paprasčiausiems žaidimams, tokiems kaip „CS:GO“ ar „League of Legends“, tačiau norintiems ko nors daugiau, vis dar siūlome pirkti kompiuterį su dedikuota grafika.


 

Vis dar negalite apsispręsti? pasinaudokite interaktyviu pirkimo gidu

Nespėliokite ir nedvejokite. Užtruksite vos 1 min. – išsirinksite tinkamiausią kompiuterį sau!

Kokio kompiuterio ieškote?

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“