Nešiojamos energijos stotelės: kam jos reikalingos ir kaip pasirinkti?

Nešiojamos energijos stotelės: kam jos reikalingos ir kaip pasirinkti?
Kraunama... 0 view(s)

Nešiojamos energijos stotelės: kam jos reikalingos ir kaip pasirinkti?

Patogus ir universalus sprendimas tiems, kam elektros energija reikalinga nuolat


Nešiojamosios baterijos yra patogus ir patikimas energijos šaltinis, kurį galima lengvai perkelti iš vienos vietos į kitą. Skirtingai nuo tradicinių generatorių, kurie gali būti sunkūs ir sunkiai pernešami, tokios energijos stotelės yra sąlyginai kompaktiškos ir lengvos.


Be to, skirtingai nei tradiciniai generatoriai, kurie gali būti triukšmingi ir trukdyti miegoti ar kartais net ir susikalbėti, nešiojamosios baterijos veikia naudodamos akumuliatorių energiją, todėl veikia tyliai. Dėl to jos puikiai tinka naudoti stovyklavietėse, viešuosiuose parkuose ir kitose vietose, kur gali būti taikomi oficialūs ar nerašyti triukšmo apribojimai.


Kai kuriems gali būti svarbu ir tai, kad nešiojamosios baterijos yra ekologiška alternatyva tradiciniams generatoriams, kurie į orą išmeta kenksmingus teršalus. Kai kurios tokio tipo baterijos netgi gali būti įkraunamos naudojant saulės energiją, todėl tokiu atveju naudojama energija gali būti visiškai švari. Tai taip pat svarbu ir tais atvejais, jeigu tokį įrenginį planuojama naudoti uždaroje patalpoje ar, pavyzdžiui, palapinėje – juk niekas nenori kvėpuoti užterštu oru.


Galiausiai, šias nešiojamas baterijas galima naudoti įvairiems prietaisams, įskaitant išmaniuosius telefonus, nešiojamuosius kompiuterius, fotoaparatus ir net didesnius prietaisus, pavyzdžiui, monitorius ar šaldytuvus.

 

 

Nešiojamos baterijos yra itin naudingos kiekvienam


Nors energijos stotelės iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti tikrai ne kaip pirmo būtinumo pirkinys, iš tiesų toks daiktas gali būti naudingas kiekvienam, kadangi, kaip minėjome, tokių baterijų panaudojimo būdų ir scenarijų – apstu.


Vienas iš dažniausių – stovyklavimas. Nešiojamosios energijos stotelės yra beveik būtinas šiuolaikinio kempingo įrangos elementas, nes tai yra patikimas prietaisų įkrovimo, šviesos ir ventiliatorių maitinimo šaltinis, tinkamas tiek mažesniems, tiek didesniems prietaisams. Tad jeigu vykstate stovyklauti kelioms dienoms, tačiau vis tiek norite maksimalaus komforto, tai – puikus variantas, kadangi prie tokio prietaiso galima prijungti net ir uodų baidymo įrenginį, automatinę oro pompą ir daugybę kitų įrenginių, kurie teoriškai nėra būtini stovyklaujant, tačiau tikrai pagerina patirtį.


Todėl nešiojamas baterijas dažnai pasirenka ir tie, kas dažnai dirba nuotoliniu būdu. Jeigu norite dirbti kur nors gamtoje ir pabūti atokiau nuo visų, nešiojama energijos stotelė gali būti jūsų energijos šaltiniu tiek kompiuteriui, tiek maršrutizatoriui, tiek kitiems prietaisams.


Na, ir be abejo, nešiojamos baterijos yra būtinas prietaisas kiekvienam, besiruošiančiam ekstremalioms situacijoms. Nors Lietuvoje jos nėra dažnos, bet net ir čia kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, per dideles ir pavojingas audras, žmonės netenka prieigos prie elektros energijos kartais net ir kelioms paroms. Tad jeigu nutinka kas nors panašaus, energijos stotelė yra daiktas, leidžiantis ir toliau krauti savo išmanius įrenginius, įjungti radiją ar net televizorių bei gaminti maistą.

 

 

Kokį tiksliai įrenginį rinktis?


Pastaruoju metu energijos stotelių rinkoje – vis daugiau, todėl pasirinkti gali būti sunkoka. „Topo centro“ ekspertai atkreipia dėmesį, kad tokį įrenginį reikėtų rinktis pagal kelis aspektus, apie kuriuos duomenis galima rasti kiekvienos nešiojamos baterijos aprašyme.


Visų pirma, svarbu atsižvelgti į bendrąją prietaiso galią, matuojamą vatais, ir įsitikinti, kad ji atitiks jūsų poreikius. Galingesnės baterijos gali veikti net ir su šaldytuvais ir televizoriais, tuo tarpu mažiau galingos baterijos tinkamos tiems, kas daugiau keliauja ir nori įkrauti tik mažesnius prietaisus.


Na, o tokios baterijos tarnavimo laikas ir įkrovimo laikas priklauso nuo akumuliatoriaus talpos. Ilgesnėms kelionėms ir renginiams lauke svarbu rinktis maitinimo stotelę su didesne akumuliatoriaus talpa. Verta pastebėti ir tai, kad nešiojamas energijos stoteles galima įkrauti įvairiais būdais, įskaitant saulės baterijas, automobilinius įkroviklius ir įprastus elektros lizdus. Svarbu apsvarstyti galimus nešiojamos baterijos naudojimo scenarijus ir, pavyzdžiui, jeigu planuojate dažniau išvykti tolokai nuo civilizacijos, verčiau rinktis įrenginį, kurį galima įkrauti naudojant saulės energiją.


Tad „Topo centro“ specialistai labiausiai rekomenduoti gali šias tris skirtingas energijos stoteles:

  • Anker 545 PowerHouse“. Ši baterija turi net 500W galios ir didžiulės talpos akumuliatorių, todėl su ja galėsite naudotis 85 colių televizoriumi net 3 valandas, įkrauti savo telefoną net 55 kartus, o nešiojamą kompiuterį – apie 10 kartų. Na, o nedideliam šaldytuvui toks prietaisas leis veikti 11 valandų, o ventiliatoriui – apie 14 valandų. Iš viso „545 PowerHouse“ vienu metu leidžia prijungti net iki 11 įrenginių, o pačią bateriją galėsite įkrauti vos per 4,9 val. naudodami standartinį krovimo lizdą arba per kiek ilgesnį laiką naudojant saulės kolektorius. Tad jeigu daug keliaujate, planuojate dažnai vykti į tolimesnes keliones ir jums reikia visiškos autonomijos ilgesniam laikui, ši 8,3 kg sverianti nešiojama baterija – puikus variantas.
  • EcoFlow RIVER 2. Tai – puikus, itin lengvas ir kompaktiškas variantas, kurį galima įkrauti vos per valandą. Ši vos apie 3,5kg sverianti baterija turi 300W galios naudojant standartinį ir net iki 600W galios naudojant „X-Boost“ režimą, todėl ši stotelė tinkama naudoti su daugeliu elektronikos prietaisų. Be to, „RIVER 2“ galima krauti standartiniu būdu, iš automobilio ar netgi naudojant saulės energiją. Todėl jeigu norite mažesnės baterijos su maksimaliu universalumu, tai yra puikus pasirinkimas.
  • Jackery Explorer 500. Kaip sufleruoja pavadinimas, ši apie 5,5kg sverianti energijos stotelė yra tiems, kas mėgsta itin ekstremalias sąlygas. Šiuo įrenginiu savo telefoną galėsite įkrauti apie 50 kartų, nešiojamąjį kompiuterį – bent 7 kartus, o LED šviestuvo gyvybei palaikyti tokios baterijos turėtų užtekti 45 valandoms. Kaip ir „RIVER 2“, šį įrenginį galima krauti tiek standartiniu būdu, tiek iš automobilio, tiek naudojant saulės energiją. Visgi didžiausias šio įrenginio išskirtinumas yra jo dizainas – skirtingai nei kitos dvi paminėtos baterijos, „Explorer 500“ yra tobulai pritaikytas tolimoms išvykoms bei ekstremalioms sąlygoms dėl savo gerokai apsaugoto korpuso bei specialių išorinėms detalėms panaudotų medžiagų, kurios yra tvirtesnės, mažiau slidžios ir labiau pritaikytos lauko naudojimui.
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“