Naujos kartos nešiojami žaidimų kompiuteriai: kas pasikeitė ir ką rinktis?

Naujos kartos nešiojami žaidimų kompiuteriai: kas pasikeitė ir ką rinktis?
Kraunama... 0 view(s)

Naujos kartos nešiojami žaidimų kompiuteriai: kas pasikeitė ir ką rinktis?

Naujosios vaizdo plokštės atneša didelius pokyčius


„Nvidia“ neseniai pristatė naują „RTX 4000“ serijos nešiojamųjų kompiuterių vaizdo plokščių asortimentą. Tai yra itin svarbus atnaujinimas tiek norintiems aukščiausios klasės žaidimų patirties, tiek perkantiems ypač populiarius vidutinės klasės žaidimų kompiuterius, kadangi „RTX 4000“ serijos gaminiai pasižymi itin aukštu energetiniu efektyvumu.


Pavyzdžiui, ekonominės klasės „RTX 4050“ vaizdo plokštė turi tiek pat galios, kiek „RTX 3070“, tačiau vietoje 120 W galios naudojama tik 40 W. Tokio galingumo vaizdo plokštės yra itin populiarios plonuose ir lengvuose kompiuteriuose, tokiuose kaip „Dell XPS 15“ ar „Surface Laptop“, kurie net nėra laikomi žaidimų kompiuteriais. Kitaip tariant, pagaliau žaidimų mėgėjai galės mėgautis aukštos kokybės grafika net ir už žemesnę kainą ar kompiuteryje, kuris yra itin lengvas ir plonas.


Na, o „RTX 4070“ rodo maždaug tokius pačius rezultatus kaip viena iš galingiausių praėjusios kartos vaizdo plokščių, „RTX 3080 Ti“, kurią naudojo tik itin dideli, sunkūs ir brangūs kompiuteriai, kurių kainos siekė mažiausiai 2000 eurų. Naujoji „RTX 4070“ vaizdo plokštė pagal savo galingumą tiesiog tobulai tinka žaidimams žaisti aukščiausiais grafikos nustatymais, 2560 x 1440 raiška – 4K raiškai ir aukščiausiems nustatymams ši vaizdo plokštė dar kiek per silpna, tačiau tam neabejotinai tinka „RTX 4090“, o daugeliui žaidimų 4K raiška – ir „RTX 4080“ vaizdo plokštės.

 

 

Kitų komponentų galingumas klausimų šiais laikais nebekelia


Šiais laikais perkant žaidimams skirtą nešiojamą kompiuterį, apie procesorių galima pernelyg negalvoti. Net ir vidutinės klasės 2022 metais išleistas „Intel Core i5 12450H“ procesorius, kuris naudojamas daulyje naujausių kompiuterių, prilygsta 2021 metais išleistam „Ryzen 7 5800H“ procesoriui. 8 branduolių (4 – itin galingi ir 4 – taupesni) turėtų užtekti absoliučiai kiekvienam, žaidžiančiam net ir grafiškai sudėtingiausius žaidimus ar atliekant sudėtingiausias užduotis.


Tą patį galima pasakyti ir apie operatyviosios atminties (RAM) kiekį – anksčiau 8GB RAM būdavo standartas, tačiau naujausios kartos žaidimų kompiuteriuose vis dažniau naudojama 16GB RAM. Daugiau operatyviosios atminties gali prireikti nebent patiems reikliausiems žaidimų mėgėjams ar dirbantiems su itin sudėtingomis vaizdo redagavimo programomis.


Nebeliko ir įprastų kietųjų diskų naudojančių žaidimų kompiuterių. Kai kuriais atvejais dar galima rasti kompiuterių su SSD ir HDD kombinacija, tačiau bet kuriuo atveju galite būti užtikrinti, kad ilgai besikraunantys žaidimai ar operacinė sistema – praeityje.


Kalbant apie ekranus, TFT technologija iš žaidimų kompiuterių yra praktiškai išnykusi, kaip ir 60 Hz atnaujinimo dažnis (nebent pasirenkamas aukštesnės raiškos ekranas). Tad sklandus veikimas šiuolaikinius žaidimų kompiuterius lydi visapusiškai ir ne tik vidiniuose komponentuose.

 

 

Kokį nešiojamą žaidimų kompiuterį rinktis šiandien?


Rinkoje kompiuterių su naujausios kartos vaizdo plokštėmis jau vis daugiau. Visgi „Topo centro“ specialistai šiuo metu labiausiai rekomenduoja tris variantus, kurių turėtų pakakti kiekvienam, turinčiam skirtingus poreikius:

  • MSI Thin GF63 12VE. Tai yra vos 1,86 kg sveriantis nešiojamas kompiuteris, turintis jau minėtą „i5-12450H“ procesorių ir „Nvidia RTX 4050“ vaizdo plokštę, kuri savo galia gali lygintis su praėjusios kartos „RTX 3070“. Svarbu ir tai, kad šis „MSI“ įrenginys kainuoja tik apie 1300 eurų, tad yra puikus variantas ne tik ieškantiems lengvo ir galingo kompiuterio, tačiau ir tiems, kurių biudžetas yra ribotas.
  • MSI Katana 15 B12VGK“. Šis kompiuteris sveria kiek daugiau, 2,25kg, tačiau jis turi galingesnį 12 kartos „Intel i7“ procesorių ir itin galingą „RTX 4070“ vaizdo plokštę, kuri bene visus naujausius žaidimus šio įrenginio Full HD raiškos ekrane su 144 Hz atnaujinimo dažniu atvaizduos be jokių nesklandumų bent jau kelis artimiausius metus. Be abejo, dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad jūsų žaidimai šio kompiuterio 1 TB talpos SSD neabejotinai tilps, todėl dėl to galite net nesukti galvos.
  • MSI Titan GT77HX 13VI“. Turite neribotą biudžetą ir norite visiškai pamiršti tradicinius asmeninius kompiuterius? Tai yra vienas iš įspūdingiausių nešiojamų kompiuterių pasaulyje – vienas galingiausių rinkoje, 13 kartos „Intel i9“ procesorius, „RTX 4090“ vaizdo plokštė, net du 2TB talpos SSD (iš viso 4TB) ir 17,3 colių 4K raiškos ekranas su 144 Hz atnaujinimo dažniu. Kadangi šis įrenginys sveria net 3,3 kg, jį pavadinti „nešiojamu“ nebūtų labai sąžininga, tačiau jeigu jums reikia itin galingo kompiuterio ir dažnai keliaujate ar gyvenate keliose skirtingose lokacijose, tai yra puiki investicija.
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“