Naujieji „Apple Watch“ laikrodžiai bei „AirPods Pro 2“ ausinės: kas naujo?

Naujieji „Apple Watch“ laikrodžiai bei „AirPods Pro 2“ ausinės: kas naujo?
Kraunama... 0 view(s)

Naujieji „Apple Watch“ laikrodžiai bei „AirPods Pro 2“ ausinės: kas naujo?

„AirPods Pro 2“ – nedideli, bet reikšmingi pakeitimai

 

Savo dizainu „AirPods Pro“ nepasikeitė. Vienintelis pokytis išorėje, kurį verta paminėti, yra naujas jutiklinis valdymas ant „AirPods Pro“ kotelio, kuris leidžia valdyti garsumą braukiant aukštyn arba žemyn. Be abejo, senasis valdymas, leidžiantis prisilietimais stabdyti ar vėl paleisti muziką, taip pat išlieka.

 

Dėkle „Apple“ integravo ir nedidelį garsiakalbį. Jis turi dvi pagrindines funkcijas: skleisti garsą ieškant pačių ausinių naudojant „Find My“ aplikaciją, taip pat garsiai nurodyti, kai išsikrauna akumuliatorius. Atnaujinimas nedidukas, bet ypač naudingas tiems, kas dažnai gali nerasti savo ausinių.

 

Pagerintas ir baterijos tarnavimo laikas: „AirPods Pro 2“ klausymo laikas yra 6 valandos, 33 proc. daugiau nei pirmosios kartos „AirPods Pro“, ir iš viso 30 valandų, įskaičiavus ir dėklo bateriją. Be to, naujuosius „AirPods“ galima bus krauti juos tiesiog padedant ant „Apple Watch“ kroviklio, tad galėsite ant stalo turėti vienu laidu mažiau.

 

Kalbant apie „AirPods“ priedus, „Apple“ dabar siūlo keturių dydžių ausų antgalius, o ne tris, su nauju ypač mažu antgaliu, kad būtų pagerinta pasyvioji triukšmo izoliacija. Tačiau daug reikšmingesnių  patobulinimų yra aktyvaus triukšmo slopinime, kuris nuo šiol, „Apple“ teigimu, yra dvigubai efektyvesnis nei ankstesniame „AirPods Pro“ modelyje. Toks rezultatas pasiektas dėl pažangaus naujojo „H2“ lusto ir patobulintų akustinių algoritmų. Na, ir žinoma, minėtas „H2“ lustas leido ir gerokai patobulinti garso kokybę, kuri yra pritaikoma pagal jūsų ausies formą.

 

 

„Apple Watch Series 8“ ir naujasis „Apple Watch SE“

 

„Apple“ pristatė ir standartinį „Apple Watch Series 8“ modelį bei dar vieną pigesnį „Apple Watch SE“ modelį.

 

Daugiausiai dėmesio „Series 8“ pristatymo metu susilaukė temperatūros jutiklis. Nors odos temperatūros stebėjimas gali būti svarbus kiekvienam, tai ypač vertinga funkcija moterims, stebinčioms ovuliacijos ciklą. „Apple“ prieš porą metų pristatė menstruacijų stebėjimą, tačiau naujasis jutiklis neabejotinai padidins šios funkcijos naudingumą.

 

„Apple Watch Series 8“ vis dar turės iki 18 valandų tarnavimo laiką, t. y. tiek pat, kiek ir senasis modelis. Tačiau su „Series 8“ galėsite pasinaudoti ir baterijos taupymo režimu, kuris padvigubins jūsų laikrodžio baterijos veikimo laiką iki 36 valandų. Tiesa, su šiuo režimu išjungiamas visada įjungtas ekranas ir automatinis treniruočių stebėjimas. Jei turite senesnį „Apple Watch“ (nuo 4 kartos) šią funkciją taip pat gausite su „watchOS 9“ atnaujinimu.

 

 

Tuo tarpu naujasis „Apple Watch SE“ (2022 m.) vėl atrodo kaip naujam gyvenimui prikeltas „Apple Watch Series 4“, tačiau su tam tikrais patobulinimais. „Apple Watch SE (2022“) turi standartinę treniruočių galimybių rinkinį ir visą likusį „watchOS 9“ funkcionalumą, įskaitant miego ritmo stebėjimą, kelių sporto šakų treniruotes ir naujus laikrodžių ciferblatus. Vienas iš vienintelių „Apple Watch SE (2022)“ išskirtinumų yra avarijų aptikimas: jeigu netyčia patektumėte į avariją, šis laikrodis automatiškai iškviestų pagalbą.

 

Tačiau pirkdami pigesnįjį „Watch SE“, pasigesite ir kelių funkcijų. Nors jis gali stebėti širdies ritmą, jame nėra EKG funkcijos, kraujo deguonies lygio jutiklio ar naujojo odos temperatūros jutiklio, esančio 8 serijos „Apple Watch“ ir „Apple Watch Ultra“.

 

„Topo centro“ specialistai pastebi, kad jeigu turite senąjį „Apple Watch SE“, tai turėtų būti puikus atsinaujinimas, kadangi naujojo pigiojo „Apple“ laikrodžio veikimas turėtų būti pastebimai spartesnis nei ankstesnio „Apple Watch SE“ modelio, kadangi vietoje senojo „S5“ procesoriaus naudojamas ženkliai naujesnis „S8“.

 

 

„Apple Watch Ultra“ – staigmena tiems, kas nori geriausio

 

„Apple Watch Ultra“ yra geriausias kada nors sukurtas „Apple“ išmanusis laikrodis ir jo pristatymo nesitikėjo niekas. Nors iš pirmo žvilgsnio jis panašus į „Apple Watch Series 8“, jis turi tam tikrų patobulinimų, kurie ypač aktualūs užsiimantiems aktyviomis veiklomis.

 

„Apple Watch Ultra“ yra sukurtas taip, kad būtų žymiai tvirtesnis nei įprastas „Apple Watch Series 8“. Jo iš titano pagamintas korpusas yra storesnis ir turi didesnius ekrano rėmelius su safyriniu stikliuku, kuris neabejotinai apsaugos įrenginį nuo bet kokių įbrėžimų. Tai yra vienintelis šiuo metu prieinamas „Apple“ laikrodis, kuris atitinka MIL-STD 810H karinį atsparumo standartą. Šio įrenginio atsparumas vandeniui leidžia jo naudotojams nardyti net iki 100 metrų gylyje, be to, jam nebaisios ir ypač aukštos ar žemos temperatūros.

 

Didžiausias lengvai pastebimas pokytis – prie laikrodžio valdymo karūnėlės esantis suasmeninamas mygtukas, kuriam galite parinkti savo norimą funkciją: jis gali būti naudojamas įvairioms programėlėms ar veikloms aktyvuoti.

 

„Apple Watch Ultra“ taip pat turi ryškiausią ekraną iš visų „Apple Watch“, kuris pasiekia net 2000 nitų ryškumą, todėl galėsite savo ekraną matyti net ir pačioje ryškiausioje saulės šviesoje. Na, o įrenginio baterijos tarnavimo laikas siekia net iki 36 valandų standartiniame režime ir iki 60 valandų įjungus baterijos taupymo režimą.

 

Kiek patobulintos ir sporto funkcijos mėgstantiems labiau ekstremalius užsiėmimus arba užsiimantiems sportu profesionaliau. Pavyzdžiui, bėgikams bus naudinga išsami informacija apie žingsnio ilgį, sąlyčio su žeme laiką ir vertikalųjį svyravimą, kad būtų lengviau nustatyti formos trūkumus ir galimus būdus, kaip pagerinti bėgimo efektyvumą. Tuo tarpu nardantiems „Watch Ultra“ siūlo išsamias įžvalgas apie tokius dalykus kaip gylis, slėgis, vieta ir ar įspėjimus apie pavojų, atsižvelgiant į tokius dalykus kaip dekompresijos greitis.

 

 

Ar paprastam naudotojui reikia „Apple Watch Ultra“? Kažin. Bet jeigu ekstremalūs užsiėmimai ar sportas yra svarbi jūsų gyvenimo dalis, „Topo centro“ ekspertų teigimu, tai yra puikus pasirinkimas.

 

Naujieji „Apple Watch“ „Topo centre“ pasirodys jau greitai. Naujienas apie šiuos ir kitus naujuosius „Apple“ įrenginius sekite „Topo centro“ socialiniuose tinkluose.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“