Nauji mokslo metai: kaip tinkamai paruošti pirmokus?

Nauji mokslo metai: kaip tinkamai paruošti pirmokus?
Kraunama... 0 view(s)

Nauji mokslo metai: kaip tinkamai paruošti pirmokus?

Net ir šiuolaikinėse mokyklose svarbiausia – kanceliarija ir kuprinė

 

Nors pastaruoju metu itin daug kalbama apie mokyklų skaitmenizavimą ir interneto erą, tradiciniai mokymosi ir užrašų būdai su sąsiuviniais, rašikliais ir pieštukais dar niekur nedingo. Todėl „Topo centro“ specialistai siūlo per daug nesusikoncentruoti ties technologijomis bei nepamiršti kanceliarijos prekių: sąsiuvinių, rašiklių, pieštukų, flomasterių, akvarelės, piešimo popieriaus, aplankalų ir t. t.

 

Visgi vienas iš svarbiausių aksesuarų kiekvienam mokiniui yra kuprinė. Verta prisiminti, kad nors piešiniai ir pačios kuprinės išvaizda yra ganėtinai svarbu, reikėtų nepamiršti komforto. Dažnam pirmokui perkama kuprinė gali būti per didelė, todėl rinktis reikėtų vaikiškas kuprines. Svarbu, kad tilptų visos knygos ir perkama kuprinė nebūtų didesnė nei vaiko nugaros plotas.

 

Išmanioji apyrankė arba laikrodis

 

Prasidėjus mokslo metams, jūsų pirmokai neabejotinai leis daug laiko lauke su savo naujaisiais draugais. Tad vaikui itin naudinga gali būti išmani apyrankė ar išmanusis laikrodis „Gudrutis“. Jeigu ieškote nebrangios, bet patikimos, ilgą baterijos tarnavimo laiką ir patogią vartotojo sąsają turinčios apyrankės, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis „Xiaomi Mi Smart Band 7“ arba senesnės kartos „Mi Band“ apyrankę. Tuo tarpu „Gudrutis“ laikrodžiai yra sukurti išskirtinai vaikams ir leis jums matyti vaiko buvimo vietą, su juo nesunkiai susiskambinti ar susirašyti SMS žinutėmis, kas leis jums būti ramiems.

 

Bus reikalingas ir išmanusis telefonas

 

Manote, kad „Gudručio“ jūsų vaikui jau nebėra gana arba ieškote telefono, kuris veiktų su „Mi Smart Band“? Tokiu atveju, ko gero, verčiausia rinktis „Xiaomi Redmi 9A“, kadangi šis įrenginys kainuoja vos kiek daugiau nei šimtą eurų, yra patikimas ir turėtų patenkinti kiekvieno pirmoko poreikius, tai yra puikus pasirinkimas. O jeigu galvojate, kad jūsų vaikui turėti išmanųjį telefoną dar yra per anksti, galite jam nupirkti mažiau nei 100 eurų kainuojantį „Nokia 8000“ telefoną, kuris nėra išmanus, tačiau vis tiek palaiko būtiniausias aplikacijas, tokias kaip „WhatsApp“ ar „Messenger“.

 

Spausdintuvas nėra būtinas, bet sutaupys nervų

 

Nors spausdintuvas mokyklose jau tampa vis mažiau reikalingu aksesuaru, kartais šio daikto prireikti gali netikėtai. Daugelyje mokyklų yra suteikiama galimybė atspausdinti tam tikrus dokumentus, tačiau tai yra daug mažiau patogu ir dažnai daug brangiau nei turėti spausdintuvą savo namuose. Pigiausi spausdintuvai kainuoja vos po kelias dešimtis eurų ir turėtų atitarnauti visą vaiko mokymosi periodą.

 

Pravers ir nešiojamas kompiuteris

 

Panašu, kad prie nuotolinių mokslų grįžti gali ir nebetekti, tačiau nešiojamas kompiuteris šiais laikais vis tiek yra beveik būtinas. Taip, namų darbus teoriškai galima atlikti ir naudojant viešųjų bibliotekų kompiuterius, tačiau turėti asmeninį kompiuterį yra daug patogiau. 1-5 klasių mokiniams tikrai nebūtinas galingas įrenginys, todėl tikrai pakaks ir 300-400 eurų investicijos – tokio prietaiso galios turėtų užtekti bent jau keliems metams.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“