Namų ofiso įrengimas sau ar savo vaikams: kokius įrenginius rinktis?

Namų ofiso įrengimas sau ar savo vaikams: kokius įrenginius rinktis?
Kraunama... 0 view(s)

Namų ofiso įrengimas sau ar savo vaikams: kokius įrenginius rinktis?

Net ir pradinių klasių mokiniai šiais laikais sunkiai gali apsiversti be kompiuterio ir technologijų, kadangi pamokose vis dažniau reikalaujama atlikti tam tikras užduotis (pavyzdžiui, padaryti skaidres) kompiuteriu, o kai kuriais atvejais pamokos vyksta nuotoliniu būdu, pavyzdžiui, kuomet yra susergama, yra paskelbiamas karantinas arba kuomet prireikia papildomų pamokų su korepetitoriais.

 

Tad nesvarbu, ar dirbate kompiuteriu patys ir norite įsirengti kokybiškesnę darbo iš namų vietą sau, ar turite vaikų, kuriems tokio ofiso anksčiau ar vėliau prireiks, tinkamam namų ofisui prireiks kelių dalykų: paties kompiuterio, kokybiško monitoriaus, spausdintuvo bei kelių kitų aksesuarų. Kuriuos įrenginius reikėtų rinktis? Apie tai pasakoja „Topo centro“ ekspertai.

 

Šiais laikais darbui apsimoka rinktis nešiojamą kompiuterį

 

Kadaise rinkoje dominuodavo tradiciniai staliniai kompiuteriai, kadangi našumo ir kainos santykis tarp jų ir nešiojamų kompiuterių skyrėsi kaip diena ir naktis. Visgi šiais laikais labiau apsimok rinktis nešiojamą kompiuterį. Už tą pačią kainą, galios skirtumas yra nedidelis, tačiau nešiojamą kompiuterį galima naudoti darbui ar žaidimams tiek namuose, tiek kelionėse. O šiais laikais, kai esame tokie mobilūs ir kartais dirbame net ir iš užsienio, tai yra kaip niekad svarbu. Tuo tarpu stacionarūs kompiuteriai dabar jau yra naudojami tik kompiuterinių žaidimų mylėtojų ar dirbančių su ypač sudėtinga grafika.

 

Jeigu perkate kompiuterių vaikui, kuris naudos jį mokslams, vienas iš geriausių pasirinkimų neabejotinai yra „ASUS M515DA-EJ1731“ su „Ryzen 3 3250U“ procesoriumi, 12GB RAM ir sparčia 512GB SSD atmintine. Šis kompiuteris turi 15 colių ekraną, todėl jis puikiai tinka net ir kasdieniam darbui, tačiau tuo pat metu, jis nėra pernelyg sunkus ir todėl jį galima nesunkiai atsinešti į mokyklą ar kitur, kai to reikia. Na, ir žinoma, svarbiausia tai, kad tai nėra didelė investicija – vos už mažiau nei 500 eurų, gausite kompiuterį, kurio našumo pakaks ilgam laikui.

 

Tuo tarpu jeigu ieškote kompiuterio sau, vyresniam moksleiviui ar studentui, vienas iš geriausių variantų yra „ACER Nitro AN517-55-75FX“ – tai yra itin galingas nešiojamas kompiuteris, sukurtas žaidimams, grafikai su darbu ir intensyviam naudojimui. Šis nešiojamas kompiuteris – kiek didesnis ir sunkesnis. Tačiau tuo pat metu, jis turi itin galingą „Intel i7“ procesorių, net 16GB RAM ir naujausios kartos „Nvidia RTX4060“ vaizdo plokštę. Todėl nesvarbu, ar dirbate su grafika, ar planuojate žaisti grafiškai itin sudėtingus žaidimus ar tiesiog planuojate ieškoti informacijos internete vienu metu atsidarę 30 skirtukų naršyklėje, šis kompiuteris su tokia užduotimi susitvarkys visiškai be jokių problemų. Tai yra fantastišką kainos ir kokybės santykį siūlantis įrenginys kiekvienam, ieškančiam tikro darbinio arklio.

 

Monitorius – būtinas priedas intensyviems darbams namuose

 

Monitorius yra būtinas tiems, kas dažniau laiką dirbant leidžia namuose nei kitur. Taip, toks daiktas gali būti itin naudingas net tuo atveju, jei naudojate nešiojamąjį kompiuterį. Monitorius užtikrina žymiai didesnį vaizdo plotą, mažina akių įtampą ir leidžia efektyviai atlikti kelias užduotis vienu metu. Papildoma ekrano erdvė leidžia vienu metu atidaryti kelis langus, todėl dirbti bus lengviau. Be to, išoriniai monitoriai beveik visada pasižymi geresne vaizdo kokybe nei nešiojamųjų kompiuterių ekranai, o tai yra labai svarbu atliekant tokias užduotis kaip skaitymas, vaizdo įrašų ar nuotraukų redagavimas ir net kompiuterinių žaidimų žaidimas.

 

Svarbu pastebėti ir tai, kad monitorius padės sukurti ergonomiškesnę darbo vietą, nes galėsite nustatyti jo aukštį būtent savo akių lygyje ir todėl sumažės kaklo ir nugaros galimų problemų rizika. Galiausiai, jeigu jau naudojate nešiojamą kompiuterį ir jo ekrano kokybė jus tenkina, prijungę išorinį monitorių, vaizdą galėsite matyti abiejuose ekranuose vienu metu. Kitaip tariant, galėsite naudoti net du langus vienu metu, pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio ekrane galėsite matyti informaciją iš interneto šaltinių, o monitoriuje – „Word“ ar „Excel“ dokumento lapą.

 

Jeigu norite aukščiausios klasės monitoriaus, dirbate su grafika ar vaizdo įrašais, arba nemažai laiko praleidžiate žaisdami kompiuterinius žaidimus, „Topo centro“ specialistų teigimu, šiuo metu vienas iš universaliausių variantų rinkoje yra „DELL Gaming AW3423DWF“ 34 colių lenktas monitorius. Šis įrenginys išsiskiria tuo, kad naudoja naujausią QD-OLED ekranų technologiją, kuri turi visus tradicinių OLED ekranų ir IPS ekranų privalumus: su juo galėsite mėgautis itin ryškiomis ir giliomis spalvomis, kokios įprastos OLED ekranams, tačiau tuo pačiu džiaugsitės ir didžiuliu ekrano ryškumu, matymo kampais ir ilgaamžiškumu be išdegančio vaizdo, visai kaip ir su IPS monitoriais.

 

Ieškantiems paprastesnio varianto darbui su „Word“ dokumentais ar neįmantraus monitoriaus darbui vaikams, „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja rinktis „SAMSUNG LS27C360EAUXEN“ 27 colių monitorių. Jis yra lenktas, todėl patogesnis naudoti, taip pat jis turi greitesnį nei įprasta 75Hz atnaujinimo dažnį, specialų žaidimų režimą ir taip pat jis yra labai švelnus akims ir regėjimui, kas yra itin svarbu tiems, kas perka monitorių jaunesniesiems naudotojams.

 

Spausdintuvas yra reikalingas net ir 2023 metais

 

Nepaisant to, kad dabar yra 2023 metai ir vis daugiau dalykų šiais laikais išsikelia į virtualią erdvę, tiek moksleiviams, tiek studentams, tiek dirbantiems, spausdintuvas vis dar yra būtinas efektyviam darbui namuose. Daugeliui dokumentų ir formų, pavyzdžiui, sutartims, teisiniams dokumentams, paraiškoms ar net kai kurioms užduotims, vis dar reikia fizinių kopijų. Neturtint spausdintuvo, gali tekti ieškotis, kur savo darbą ar dokumentą atsispausdinti, o tai gali sugaišti daug laiko. Be to, specialistai pastebi, kad spausdintuose dokumentuose klaidas pastebime greičiau ir lengviau, o tai gali būti naudinga visiems: nuo moksleivių iki patyrusių savo sričių specialistų.

 

Jeigu spausdinti spalvotų dokumentų jums ar jūsų vaikams nėra būtina, rinkitės „HP LaserJet M209dwe“ spausdintuvą, kuris spausdina kokybiškai, ekonomiškai ir gali būti valdomas išmaniuoju telefonu. Tuo tarpu tiems, kam reikia spalvoto spausdinimo, „Topo centro“ ekspertai siūlo rinktis „HP Smart Tank 580“ spausdintuvą su WiFi ryšiu.

 

Kai kuriems gali praversti ir planšetinis kompiuteris

 

Dėl savo kompaktiškumo, universalumo ir funkcionalumo planšetinis kompiuteris gali būti neįtikėtinai naudingas ir profesionalams, ir studentams. Tai gali būti nešiojamas produktyvumo įrankis, kuriuo galima atlikti tokias užduotis kaip el. pašto valdymas, dokumentų redagavimas ir virtualūs susitikimai keliaujant. Moksleiviams planšetė yra vertingas švietimo įrankis, suteikiantis prieigą prie el. knygų, skaitmeninių vadovėlių ir įvairių mokomųjų programėlių. Planšetėse galima efektyviai tvarkyti užrašus ir juos nesunkiai sinchronizuoti skirtinguose įrenginiuose.

 

Be abejo, geriausias planšetinis kompiuteris rinkoje yra „iPad“. Nenorintiems išleisti pernelyg daug, „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja 10 kartos „Apple iPad 10.9" Wi-Fi“. Jo plati programėlių ekosistema siūlo specializuotą programinę įrangą įvairioms veikloms, todėl tiek jūs, tiek jūsų vaikai galėsite būti produktyvūs nepriklausomai nuo to, ką dirbate ir ko siekiate. Be to, dėl užrašinėjimo ir eskizavimo galimybių, tai yra idealus prietaisas kūrybos ir dizaino sričių specialistams! Tiesa, „Topo centro“ specialistai sutinka, kad planšetinis kompiuteris daugeliui, ko gero, nėra būtinas ir tai yra prietaisas tik tiems, kas siekia maksimalaus galimo produktyvumo visose situacijose, tačiau jeigu esate vienas iš tokių žmonių, šis „iPad“ tikrai jums pravers.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“