Kuo skiriasi „PlayStation 5 Pro“ nuo „PlayStation 5“? Ir ar verta pirkti „PlayStation 5 Pro“?

Kuo skiriasi „PlayStation 5 Pro“ nuo „PlayStation 5“? Ir ar verta pirkti „PlayStation 5 Pro“?
Kraunama... 0 view(s)

Kuo skiriasi „PlayStation 5 Pro“ nuo „PlayStation 5“? Ir ar verta pirkti „PlayStation 5 Pro“?

„Per pastaruosius ketverius metus nuo „PlayStation 5“ pristatymo mes sunkiai dirbome, kad nuolat tobulintume konsolės patirtį ir pateiktume puikius žaidimus, kurių žaidėjai tikisi iš mūsų. Šiandien aš nepaprastai didžiuojuosi galėdamas pranešti apie kitą šios evoliucijos žingsnį ir pasveikinti „PlayStation 5 Pro“ prisidėjus prie „PlayStation“ šeimos – mūsų pažangiausios ir novatoriškiausios žaidimo konsolės iki šiol.“, - pasakė „Sony Interactive Entertainment“ platformos verslo grupės generalinis direktorius ir pridūrė: „ Sukūrėme „PlayStation 5 Pro“ atsižvelgdami į žaidėjų norus ir žaidimų kūrėjų lūkesčius – daugelis prašė konsolės, kuri turėtų dar tikslesnę grafiką ir sklandesnį kadrų dažnį 60 kadrų per sekundę greičiu. Tai sugebėjome pasiekti, naudodami konsolėje „PlayStation 5 Pro“ naujas našumo funkcijas.*“

 

Pagrindiniai privalumai

  • Atnaujintas GPU: „PlayStation 5 Pro“ atnaujintas GPU , kuriame yra 67 % daugiau skaičiavimo vienetų nei bazinėje „PlayStation 5“ konsolėje ir 28 % greitesnė atmintis. Apskritai tai įgalina iki 45 % greitesnį žaidimo atvaizdavimą, todėl patirtis yra daug sklandesnė.

  • Išplėstinis spindulių sekimas: dar galingesnis spindulių sekimas, kuris užtikrina dinamiškesnį šviesos atspindį ir lūžimą. Ši funkcija anksčiau taikoma tik asmeniniuose kompiuteriuos, suteikia tikroviškus šešėlius ir atspindžius, todėl vaizdas ekrane tampa maksimaliai realistiškas.

  • Dirbtinio intelekto skatinamas mastelio keitimas: taip pat pristatome „PlayStation Spectral Super Resolution“ – dirbtiniu intelektu pagrįstą padidinimą, kuris naudoja AI pagrįstą technologiją, kad vaizdas būtų itin ryškus ir daug detalesnis.

 

Tarp kitų patobulinimų – „PlayStation 5 Pro Game Boost“ funkcija. Ši funkcija gali stabilizuoti ir pagerinti palaikomų „PlayStation 4“ ir „PlayStation 5“ žaidimų veikimą ir vaizdo kokybę.

„PlayStation 5 Pro“ taip pat bus paleistas su naujausia belaidžio ryšio technologija „Wi-Fi 7“ teritorijose, kuriose palaikomas šis standartas. Taip pat palaikomi VRR ir 8K žaidimai. Deja, kol kas Lietuvoje šios funkcijos nėra prieinamos.

 

Žaidimų kūrėjų reakcija

Smagu matyti, kaip žaidimų kūrėjai perėmė naujausias „PlayStation 5 Pro“ technologijas ir „pakoreguos“ kai kuriuos  žaidimus su nemokamu programinės įrangos atnaujinimu, kad žaidėjai galėtų pilnai išnaudoti  „PlayStation 5 Pro“  funkcijų privalumus. Šiuos žaidimus galima atpažinti pagal „PS5 Pro Enhanced“ etiketę jų pavadinime. Tarp jų Alan Wake 2, Assassin's Creed: Shadows, Demon's Souls, Dragon's Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, „Horizon Forbidden West“, „Marvel's Spider-Man 2“, „Ratchet & Clank: Rift Apart“, „The Crew Motorfest“, „The First Descendant“, „The Last of Us Part II Remastered“ ir kt. 

 

Dizainas

PlayStation 5 Pro“ išvaizdą atitinkaį bendrą „PlayStation 5“ produktų šeimos stilių. Pastebėsite, kad aukštis yra tokio pat dydžio kaip originalaus „PlayStation 5“, o plotis yra tokio pat dydžio kaip ir dabartinio „PlayStation 5“ modelio, kad atitiktų aukštesnes našumo specifikacijas. Žaidėjai gali pridėti „Ultra HD Blu-ray“ diskų įrenginį arba pakeisti konsolės dangtelius, kai jie bus prieinami.

 

O kaip dėl priedų tinkamumo?

„PlayStation 5 Pro“ įsilieja į „PlayStation 5“ produktų šeimą, kas reiškia, kad konsolė yra suderinama su šiuo metu turimais „PlayStation 5“ priedais, įskaitant „PlayStation VR2“, „PlayStation Portal“, „DualSense Edge“, prieigos valdiklį, „Pulse Elite“ ir „Pulse Explore“. Vartotojo sąsaja ir tinklo paslaugos taip pat išliks tokios pat kaip „PlayStation 5

 

„PlayStation 5 Pro“ jau dabar galima užsisakyti išankstinės prekybos metu, o paskui ir įprastos prekybos metu Topocentras.lt.


„PlayStation 5 Pro“
prekyba startuoja 2024 m. lapkričio 7 d.

 

Išvada. Tai ar „PlayStation 5 Pro“ verta pirkti labiau, nei „PlayStation 5“?

Abi konsolės yra puikios ir suteiks jums išskirtinį žaidimų malonumą. Tačiau, jeigu norite PRO patirčių: turėti ypač daug vietos žaidimų saugojimui, mėgautis maksimaliai tikroviškais vaizdais bei sklandžiu žaidimu, žaidžiant net „daug sveriančius“ žaidimus, žaisti 4K raiška, be jokių strigimu ir momentiniu atsaku – PlayStation 5 Protaps tikru jūsų atradimu ir džiaugsmu!

*Funkcijos pasiekiamos tik tam tikruose PS5 žaidimuose, kurie buvo patobulinti PS5 Pro, palyginti su PS5. PS5 Pro patobulintos funkcijos skirsis priklausomai nuo žaidimo.

 

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“