Kaip išsirinkti televizorių?

Kaip išsirinkti televizorių?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išsirinkti televizorių?

Dydis ir jūsų kambario išdėstymas

 

Prieš pradėdami gilintis į technines specifikacijas, įvertinkite patalpą, kurioje stovės televizorius. Atsižvelkite į tokius veiksnius kaip kambario dydis, žiūrėjimo atstumas nuo ekrano ir apšvietimo sąlygos. Didesniuose kambariuose gali prireikti didesnių ekranų, kad vaizdas būtų optimalus, o mažesniame kambaryje puikiai tinka ir kompaktiškesnis TV.

 

Šiuo metu „Topo centro“ pirkėjai vis dar dažniausiai renkasi universaliuosius 55 ir 65 colių televizorių modelius, tačiau vis dažniau perkami ir 75 colių milžiniški TV. Kuo nuo savo įrenginio sėdite toliau, tuo jis  didesnis turėtų būti. Jeigu sėdėsite 2,30 m atstumu, rekomenduojama pirkti 55 colių TV, 2,70 m – 65 colių, o daugiau kaip 3 metrų atstumu sėdintiems – 75 colių ar didesnės įstrižainės TV.

 

Pasirinkite jums labiausiai tinkamą ekrano technologiją

 

Skirtingos ekranų technologijos pasižymi skirtinga vaizdo kokybe ir spalvų tikslumu. QLED ir LED televizoriai dažnai yra geriau matomi saulėje ir pasiekia didesnį ryškumo lygį, tuo tarpu OLED technologija šiuo metu yra laikoma viena iš pažangiausių, kadangi jie tobulai atvaizduoja juodą spalvą, apskritai atvaizduoja spalvas ryškiau, pasižymi puikiu kontrastu ir todėl tinka tiek filmų, tiek sporto, tiek žaidimų mėgėjams.

 

Dažnai naudojamos ir įvairios šių technologijų modifikacijos, pavyzdžiui, „LG“ televizoriai, tokie kaip „LG 55C22LB“ ar „65G33LA“, naudoja naujos kartos „OLED Evo“ technologiją dėl kurios ekrano ryškumas yra didesnis nei daugelio kitų, įprastų OLED TV. Be to, skirtingai nei senesnių OLED televizorių modelių, „LG OLED Evo“ televizorių ekranuose statiniai elementai išdega žymiai rečiau.

 

Rinkoje pamažu atsiranda ir naujos kartos ekranų technologijų, pavyzdžiui, QNED: ši technologija sujungia kvantinių taškų, mini LED foninį apšvietimo ir „LG NanoCell“ technologijas, kad užtikrintų grynesnes spalvas ir platesnę spalvų gamą su minimaliais vizualiais trūkumais net ir nustačius didžiausią galimą ryškumą. Tokios inovatyvios technologijos yra naudojamos ne tik aukščiausios klasės įrenginiuose, pavyzdžiui, „LG 86QNED863QA“, bet ir kai kuriuose pigesniuose TV – tai yra puiki alternatyva tiems, kas nenori OLED televizoriaus, tačiau nori kokybiško vaizdo arba tiems, kas ieško nebrangaus, bet labai kokybiško TV.

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad dėmesį atkreipti reikėtų ir į įvairias kitas gamintojų sukuriamas technologijas, kurios prisideda prie televizoriaus rodomo vaizdo kokybė. Pavyzdžiui, „Brightness Boost“ technologija, naudojama kai kuriuose „LG“ TV modeliuose, suteikia net iki 20 proc. daugiau ryškumo. Na, o „Dolby Vision IQ“, „HDR10 Pro“ ar „Nvidia G-Sync“ technologijos gali atgaivinti visas sporto varžybų transliacijas ar net žaidimus, tarsi visas veiksmas vyktų tiesiai priešais jūsų akis. Tiesa, jeigu būtent sportas ir kompiuteriniai žaidimai jums yra labai svarbios pramogos, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis TV su bent jau 100 Hz atnaujinimo dažniu, kad vaizdas būtų kaip įmanoma sklandesnis.

 

Vis daugiau reikšmės turi ir dirbtinis intelektas

 

Dirbtinis intelektas – vis dažniau viso pasaulio žiniasklaidoje matomas terminas, kuris sutinkamas jau ne tik mūsų kompiuteriuose ar išmaniuosiuose telefonuose, bet ir kituose įrenginiuose, įskaitant televizorius. „Topo centro“ specialistai pastebi, kad ir čia DI darosi vis svarbesnis.

 

Kiekvienas televizorių gamintojas turi savo TV procesorių ir dirbtinį intelektą. Pavyzdžiui, „LG“ savo naujausiuose TV, naudoja 5-os arba 6-os kartos „α9“ procesorių, kurio DI išryškina objektus tiek priekiniame plane, tiek fone, suteikdamas natūralaus gilumo jausmą ir įspūdingai ryškias bei tikslias spalvas.

 

Toks dirbtinis intelektas turi ir galimybę paversti įprastą TV takelio garsą į 3D erdvinį garsą. Tam panaudojami specialūs giliojo mokymosi algoritmai ir taip sukuriamas garsas, kuris privers jus jaustis tarsi įvykių sūkuryje.

 

Programinė įranga svarbi norintiems didelės turinio įvairovės

 

Išmanieji televizoriai rinkoje jau yra kurį laiką ir kiekvieno gamintojo naudojama programinė įranga turi savų privalumų. „LG“ naudoja „webOS“, „Sony“ ir kai kurie kiti gamintojai naudoja „Google TV“, o „Samsung“ naudoja „Tizen“.

 

Iš esmės, visos šios OS yra panašios tuo, kad jos svarbios tik tuo atveju, jeigu ieškosite turinio, kurį galite žiūrėti. Vienas iš pagrindinių skirtumų tarp televizorių operacinių sistemų yra jų turinio siūlymo algoritmas. Štai pavyzdžiui „LG ThinQ“ dirbtinis intelektas teikia rekomendacijas pagal jūsų skonį: tiesiog sukurkite paskyras visiems namų gyventojams ir greitai pasinerkite į jūsų mėgstamiausius televizijos serialus, tik jus dominančias naujienas bei sporto rezultatus.

 

Dizainas ir garsas – taip pat svarbūs aspektai

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad televizorių pirkėjai vis daugiau dėmesio skiria dizainui. Kadangi tai yra milžiniškas daiktas, dažnai užimantis nemažą dalį kambario, TV pirkėjai mieliau renkasi televizorius, kurie ne tik rodo aukštos kokybės vaizdą, bet ir puikiai atrodo, kuomet yra išjungti. Todėl savo TV dizainus vis labiau tobulina ir jų gamintojai.

 

Pavyzdžiui, „LG 55C22LB“ plonas ir elegantiškas dizainas su nauju sidabriniu rėmeliu, leidžia sutelkti dėmesį į ekraną ir į nieką kitą, o išjungus TV, jis atrodo ypač minimalistiškai ir šiuolaikiškai. Be to, toks dizainas taip pat palengvina tokio TV montavimą ant stovo ar sienos.

 

Na, o „LG 65G33LA“ naudoja ypatingąjį „One Wall“ dizainą, kuris, dėl specialiai suprojektuoto sieninio laikiklio, leidžia „OLED evo G3“ televizoriui visiškai priglusti prie sienos ir neaplikti beveik jokio tarpo. Todėl tai yra puikus pasirinkimas tiems, kas nori savo namuose pasiekti prabangos jausmą.

 

Galiausiai, reikėtų dėmesį atkreipti ir į garsą – beveik visi TV gamintojai šiais laikais į savo įrenginių vidų nemontuoja įspūdingų garsiakalbių, bet kai kurie jų suprojektuoja savo TV ir išorinius horizontaliuosius „Soundbar“ tipo garsiakalbius taip, kad jie visapusiškai puikiai derėtų tarpusavyje.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“