Kepsninės: patarimai kaip išsirinkti geriausią

Kepsninės: patarimai kaip išsirinkti geriausią
Kraunama... 0 view(s)

Kepsninės: patarimai kaip išsirinkti geriausią

Kaip išsirinkti geriausią grilį?

 

Rinkdamiesi kepsninę turėtumėte atkreipti į kelis skirtingus veiksnius. Svarbiausia nepamiršti, kad perkamas grilis turi ne tik atitikti jūsų maisto gaminimo įpročius, bet ir bendrą gyvenimo būdą.

Visų pirma, pasirinkite kepsninės kuro tipą: anglių kepsninės suteikia sodrų dūmo skonį, bet reikalauja daugiau laiko ir pastangų. Dujinės kepsninės užtikrina patogumą ir greitą įkaitimą, o elektrinės kepsninės puikiai tinka tiems, kurie turi mažai vietos lauke arba paprasčiausiai nori gaminti namuose be jokių papildomų sunkumų. Kitaip tariant, kuo daugiau priežiūros ir dėmesio reikalauja kepsninė, tuo įdomesnės patirties galima tikėtis, ir atvirkščiai.

Tuomet įvertinkite kepsninės dydį ir savo kiemo, terasos ar virtuvės plotą, atsižvelgdami į žmonių, kuriems paprastai gaminate, skaičių. Juk jeigu namuose nedaug vietos arba paprasčiausiai retai gaminate didesniam kiekiui žmonių, jums tikrai nereikia didelės kepsninės, kuri užimtų itin daug vietos.

Galiausiai, tiesiog pagalvokite apie tai, kokios patirties ir kokių privalumų norite. Papildomos funkcijos, tokios kaip temperatūros reguliavimas, termometras ar rotaciniai priedai, gali smarkiai pagerinti jūsų maisto gaminimo patirtį. Tačiau tai, žinoma, smarkiai padidins ir perkamo griliaus kainą.

 

Kamado kepsninės – geriausios visiems atvejams?

 

Šiuo metu kamado kepsninės yra itin populiarios tarp Lietuvos gyventojų, kadangi jos tinka ir kelionėse, ir kasdieniam naudojimui šalia namų. Dažnai pirkėjai pasirenka nedideles kamado kepsnines, kadangi jos yra itin universalios, nedidelės ir tinkamos nedidelėms šeimoms ar kompanijoms iki 6 asmenų, ko daugeliui ir reikia. Be to, lyginant su anglinėmis kepsninėmis, nedideles kamado kepsnines yra žymiai lengviau prižiūrėti ir valyti. Kamado kepsninės nėra geriausios kiekvienam atvejui. Tokio tipo griliai yra labiau tinkami savaitgaliams ar naudojimui retkarčiais, tačiau jeigu ieškote griliaus kasdienei gamybai, vertėtų pasižvalgyti į alternatyvas.

 

Geriausia kepsninė daugiabutyje – dujinė arba elektrinė

 

Anksčiau Lietuvoje daugiabučių balkonuose ar terasose buvo draudžiama naudoti bet kokio tipo kepsnines. Bet jeigu šiais laikais ieškote kepsninės butui, galite naudoti elektrines  ar dujines kepsnines, kurios gali būti naudojamos tiek terasose, tiek balkonuose pagal gamintoje instrukcijose nurodytus saugos reikalavimus. Na, o kietu kuru kūrenamos kepsninės ir šašlykinės gali būti naudojamos tik ne arčiau kaip 6 metrai nuo pastatų.

 

Kokią rinktis medieną kepsninei?

 

Jeigu kurį laiką domitės kepsninėmis, tikriausiai jau žinote, kad geram maisto skoniui, gaminant kepsninėje, labai svarbu tinkamai pasirinkti ne tik pačią kepsninę, bet ir medieną jai.

Skirtingų rūšių mediena maistui suteikia skirtingą skonį, be to, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis tik medieną, skirtą būtent maisto gaminimui, kadangi kitu atveju medienoje gali būti toksiškų cheminių medžiagų.

Svarbu rinktis ir sausą medieną, kuri lengvai degtų ir skleistų šilumą tolygiai. Drėgna mediena degdama sukuria daug daugiau dūmų. Nors kepant maistą ant grotelių, dūmų prieskonio tikrai norisi, per didelis dūmų kiekis patirtį gali smarkiai sugadinti. Be to, dėl dūmų ant kepsninės gali atsirasti ir didelis kiekis apnašų, tad savo kepsninę gali tekti gerokai išvalyti.

 

Kaip prižiūrėti grilį?

 

Jeigu nežinote kaip tinkamai prižiūrėti kepsninę, turėkite omenyje, kad tai daryti nėra taip jau sudėtinga. Visų pirma, kaskart pasinaudoja griliu, būtinai jį tinkamai išvalykite. Paprastai tinkami valymo metodai ir priemonės yra aprašyti kepsninės naudojimo instrukcijose.

Rekomenduojama kepsninės visą laiką taip pat nelaikyti lauke. Saulės spinduliai ir kiti išoriniai veiksniai ilgainiui gali pažeisti kepsninės išorę – nors iš esmės tai neturėtų daryti įtakos jos maisto gaminimo kokybei, tačiau išoriškai jos išvaizda gali pasikeisti. Beje, jeigu kepsninę galite laikyti tik lauke, rekomenduojama bent jau įsigyti specialų kepsninės uždangalą.

 

Kokie priedai gali praversti kepsninei?

 

Jau turintiems kepsninę patirtį gerokai pagerinti gali priedai. Jie dažnai netgi nekainuoja daug, tačiau leidžia turėti geresnę ir įvairesnę maisto gaminimo patirtį.

Vienas iš pagrindinių ir mažiausiai kainuojančių priedų yra keptuvė – šis priedas suteikia galimybę gaminti traškesnę mėsą ir daugybę kitų patiekalų.

Parduotuvėse galima rasti ir įvairius sumuštinių kepimo prietaisus, specialius picos akmenis ar Wok priedus – su jais galėsite gaminti autentiškus patiekalus be didesnių pastangų.

Galiausiai, rekomenduojama įsigyti ir maisto termometrą, kuris leidžia tiksliai išmatuoti gaminamo maisto vidaus temperatūrą – tai leidžia ne tik pagaminti tobulo kepimo kepsnius, bet ir apsisaugoti nuo galimų apsinuodijimų bei apsikrėtimų įvairiomis ligomis.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“