Kavos aparatų priežiūra: ką reikėtų žinoti?

kavos aparatu prieziura
Kraunama... 0 view(s)

Kavos aparatų priežiūra: ką reikėtų žinoti?

Netinkamas aparato naudojimas gali pribaigti kavos aparatą per kelis momentus

 

Kartais naudojantis kavos aparatu gali pasitaikyti ir nelaimingų atsitikimų. Kai kuriais atvejais žmonės nutaria pripilti cukraus į maltai kavai skirtą angą, o tai beveik iš karto užkemša visą aparato mechanizmą. Be to, reikėtų žinoti ir tai, kad į įrenginį jokiu būdu negalima dėti bent kiek sudrėkusių kavos pupelių – jų aparato girnos sumalti dažnai negali ir tokiu atveju aparatą tenka vežti remontui.

 

 

Dažniausia kavos aparato gedimo priežastis – kietas vanduo

 

9 iš 10 kavos aparatų gedimų kyla dėl kieto vandens. Lietuvoje vandens kietumas viršija idealią kavos aparatams rekomenduojamą normą 3-4 kartus (nebent yra naudojama speciali vandens filtravimo sistema). Nors, lyginant su kitomis šalimis, Lietuvoje vanduo yra ganėtinai kokybiškas, naudojant tokį vandenį, kavos aparato vamzdeliuose ir kitose detalėse vis tiek ilgainiui susidaro kalkių nuosėdos. Todėl siūlome bent kartą per 2 mėnesius atlikti aparato nukalkinimą. Kiekvienam aparatui yra sukurti specialūs nukalkinimo priedai: skysčiai, tabletės. Jie kainuoja visai nedaug ir gerokai prailgina aparato naudojimo laiką.

 

 

Valymą reikia atlikti pagal gamintojo instrukciją

 

Nors visų kavos aparatų valymo procesas yra ganėtinai panašus, kai kurie iš jų turi savitų niuansų. Todėl reikėtų būtinai pasiskaityti gamintojo pridedamą instrukciją, kurioje valymo procesas paprastai taip pat būna aprašytas. Mūsų ekspertai taip pat pastebi, kad jokiu būdu nereikėtų naudoti „tradicinių“ valymo priemonių: sodos, citrinos rūgšties ar pan. Kadangi tai yra brangus prietaisas, jam reikėtų naudoti tik gamintojo rekomenduojamas priemones.

 

 

Gesti gali visi įrenginiai, tačiau lengviausia prižiūrėti kapsulinius aparatus

 

Kapsuliniai ar ekonominės klasės automatiniai kavos aparatai dažnai naudoja kiek mažiau kokybiškas detales, tačiau aukštos klasės pažangūs įrenginiai turi daugiau detalių, o tai reiškia, kad yra ir daugiau detalių, kurios gali sugesti.

 

Visgi, ekspertų teigimu, mažiausiai rūpesčių kelia kapsuliniai kavos aparatai, kadangi jiems tereikia pirkti kapsules, jomis užpildyti aparatą ir viskas. Likusiais kavos gaminimo aspektais yra pasirūpinama. Savaime suprantama, dėl to tokiu įrenginiu rūpintis yra daug paprasčiau. Na, o gurmanams, ieškantiems maksimalios kokybės, bet nenorintiems pernelyg sukti galvą dėl potencialių gedimų, rekomenduojama rinktis „Jura“ aparatus dėl jų naudojamų detalių kokybės ir, be abejo, gausybės šiems aparatams kuriamų priežiūros priemonių.

 

Tiesa, jeigu kavos aparatas jums atrodo kaip vienas iš svarbiausių daiktų jūsų namuose, rekomenduojame įsigyti garantijos pratęsimo paslaugą, kuri leis būti ramiam dėl savo naujojo įrenginio ilgesnį laiką – net jeigu jūsų pirkinys ir sugestų po originalaus gamintojo suteikiamos garantijos laikotarpio, „Topo centro“ specialistai vis tiek pasirūpins, kad jūsų kavos aparatas vėl veiktų.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“