Kas yra nacionaliniai technikos apdovanojimai TECH TOP?

Kas yra nacionaliniai technikos apdovanojimai TECH TOP?
Kraunama... 0 view(s)

Kas yra nacionaliniai technikos apdovanojimai TECH TOP?

Kas slypi po apdovanojimų uždanga?

 

Pažangiausią techniką nominuoja gamintojai ar jų atstovai, o iš gausybės produktų juos padeda atsirinkti „Topo centro“ ekspertai. Į kiekvieną kategoriją TECH TOP nominaciją atrinkama iki 10 skirtingų gamintojų prekių, turinčių didžiausią potencialą tapti geriausia metų technika.

Technologijų žurnalistų pagalba parengiami maksimaliai objektyvūs produktų aprašymai ir jie sukeliami į specialų DELFI.LT balsavimo polapį. Tuomet 5-7 savaites nominantus vertina „Topo centro“ klientai ir DELFI.LT lankytojai, kurių balsai lemia pusę vertinimo balo: balsuoti gali visi, kas turi prieigą prie interneto. Kartą balsavus, DELFI balsų skaičiavimo sistema balso už tą patį produktą balsuoti nebeleidžia.

Kitą pusę vertinimo balo TECH TOP apdovanojimuose už geriausią metų techniką atiduoda iš skirtingų sričių surinkta kompetentinga komisija (Grand Jury). Komisija vertina balus suteikdama pagal kriterijus: funkcionalumas ir techninės savybės, paprastumas naudotis, tvarumas, inovatyvumas, dizainas, potencialas tapti populiariu.


Daugelis komisijos narių balsuoja ne vienerius metus. 2023 metais savo balsus atidavė technologijų akademikai Tomas Proscevičius ir Vaidotas Vaišis. Technologijų verslo atstovai: Vidmantas Tomkus, Vidmantas Janulevičius, Aurelijus Rusteika, Remigijus Štaras, Mindaugas Glodas ir LNK komercijos vadovas Tomas Bartininkas, technikos mylėtojai ir savų sričių profesionalai: Gediminas Jaunius, Indrė Kavaliauskaitė, Vytautas Rumšas, Andrius Užkalnis, Šarūnas Tamulis, Karolis Makrickas. O taip pat maisto kūrėjai: Deivydas Praspaliauskas ir Nida Degutienė.

 

 

Kokia nauda man?

 

  • Balsuojantys gali išsamiai susipažinti su tų metų technologijų naujovėmis, susirasti ir apsispręsti, kuo pakeis savo seną įrenginį. Balsuojantys gali laimėti vertingus prizus – jie įteikiami vienam iš konkrečią savaitę balsavusiųjų;
  • Tuo tarpu žiūrint šou, išsamiai pristatomos inovacijos ir naujausi įrenginiai;
  • Specialus TOP3 geriausių prekių žymėjimas padedame greičiau surasti taip metais geriausiomis pripažintas prekes tikrai gausioje jų pasiūloje. Specialiais žymekliais prekės žymimos visus metus net tik fizinėse „Topo centro“ parduotuvėse, bet ir www.topocentras.lt.;

 

 

Kokie rezultatai?

 

Pastaruosius penkerius metus žmonių balsų skaičius viršija 1 milijoną, 2022-aisiais balsų skaičius buvo 1.336.229, 2023-iaisiais - 1.644.304.

 

Metų geriausius galite rasti atskiruose pranešimuose spaudai:

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“