Kalėdų dovanos: kokios idėjos nepasiteisina dažniausiai?

Kalėdų dovanos: kokios idėjos nepasiteisina dažniausiai?
Kraunama... 0 view(s)

Kalėdų dovanos: kokios idėjos nepasiteisina dažniausiai?

Mažiausiai žmonės nori rūbų ir aksesuarų

 

Nors drabužiai ir aksesuarai gali būti puikios dovanos tam tikromis progomis, kompanijos „Finder“ apklausos duomenimis, po Kalėdų eglute tokios dovanos nenori net 49 proc. apklaustųjų. Problema slypi tame, kad kartais sunku pataikyti į žmogaus asmeninį stilių ir jeigu dovaną renkate žmogui, kurio nepažįstate daugybę metų ir su kuriuo neleidžiate laiko kasdien, šansas, kad jūsų dovana patiks – labai nedidelis. Negana to, galite nepataikyti ir su drabužių dydžiais ar netgi spalvomis.

 

Kalėdos – tai šventės ir džiaugsmo metas, o dovanų teikimo tikslas – išreikšti rūpestingumą ir dėmesį gavėjui. Renkantis drabužius ar aksesuarus reikia atsižvelgti į asmeninį skonį, todėl sunku užtikrinti, kad dovana atitiks gavėjo stilių. Užuot rizikavę nesutapti skoniu ar dydžiu, šventiniu laikotarpiu „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis labiau visuotinai vertinamas dovanas, kurios būtų mėgstamos universaliai visų žmonių arba tokias dovanas, kurias norint išrinkti, nereikėtų dėti pernelyg daug pastangų.

 

Niekas nesvajoja apie puodus ir keptuves

 

Namų apyvokos daiktai yra praktiški ir dažnai būtini kiekvienam, bet net 29 proc. žmonių teigia, kad tai nėra labai laukiama kalėdinė dovana. Tai – normalu. Šventiniu laikotarpiu daugelis žmonių džiaugiasi gavę apgalvotas ir asmeniškas dovanas, o keptuvės ir puodai gali pasirodyti tiesiog pernelyg kasdieniški ir stokoti jausmų, kurie paprastai siejami su kalėdinėmis dovanomis.

 

Be abejo, „Topo centro“ specialistai pastebi, kad tikrai būna atvejų, kai mylimas žmogus mėgsta gaminimą ir nori dovanos, kurį padėtų geriau atskleisti savo kulinarinius gebėjimus, tačiau už puodus ir keptuves yra daug geresnių variantų: kokteilinė, grilis ar karšto oro gruzdintuvė būtų daug puikesni variantai žmogui, praleidžiančiam daug laiko virtuvėje.

 

Pataikyti su kvepalais ir kosmetika yra tiesiog per sudėtinga

 

Kvepalų pasirinkimas yra labai asmeniškas sprendimas, kuriam įtakos turi individualus skonis ir jautrumas. Išrinkti tobulus kvepalus kitam žmogui gali būti sudėtinga. Tad net kai tas žmogus yra jums labai artimas – tikriausiai smarkiai rizikuojate. Kvapų pasirinkimas gali būti labai subjektyvus, ir tai, kas patinka vienam žmogui, gali nepatikti kitam. Be to, kai kurie asmenys gali būti alergiški arba jautrūs tam tikroms kvepalų sudedamosioms dalims.

 

Tas pats galioja ir įvairioms kosmetikos priemonėms, kurias išrinkti gali tapti netgi dar sudėtingesne užduotimi – ne visi apie šias priemones išmano ir ne visi jas naudoja, todėl tai – rimtas iššūkis. Norite geros alternatyvos? Vyrui galite padovanoti barzdaskutę, o moteriai – epiliatorių ar vieną iš žymiųjų „Dyson“ plaukų džiovintuvų.

 

Knygos – puiku, jeigu gavėjas jas mėgsta

 

Knygas kaip nelaukiamas dovanas įvardina net 17 proc. žmonių. Kaip ir su kvepalais, norint išrinkti tinkamą knygą, reikia puikiai suprasti dovanos gavėjo literatūrinius pomėgius ir skaitymo įpročius, kurie gali labai skirtis nuo jūsiškių. Be to, verta turėti omenyje, kad ne visi paprasčiausiai mėgsta skaityti arba daugybės kitų daiktų nori daug labiau nei knygos.

 

Tiesa, jeigu žinote, kad žmogus, kuriam norite padovanoti dovaną, mėgsta skaityti knygas, geriau vietoje vienos konkrečios knygos nupirkti elektroninę knygų skaityklę. Popierinės knygos šiais laikais yra be galo brangios, o skaityklės kainuoja vos kiek daugiau nei 100 eurų, tad tai gali tapti puikia dovana skaitymą mylinčiam žmogui.

 

Maistas ir gėrimai – tiesiog neoriginalu

 

Šventiniu laikotarpiu dažnas gamina ir perka įvairius šventinius skanėstus ir paprastai apie šventinius patiekalus yra galvojama iš anksto. Nesupraskite neteisingai, jeigu tiesiog kiek netikėtai užsukate pas ką nors į svečius, atvežti vaišių nėra blogas sprendimas. Tačiau dovanoti maistą ar, kaip ganėtinai populiaru daryti Lietuvoje – gėrimus – nėra pati geriausia idėja. Tai yra tiesiog neoriginalu ir tai parodo, kad jums galimai artimas žmogus nėra labai svarbus. Tad geriau pagalvokite apie kokią nors asmeniškesnę dovaną.

 

O ką dovanoti yra geriausia?

 

Prasčiausios dovanos ir jų žymiai geresnės alternatyvos jau aptartos. Tačiau galbūt visiškai neturite nei gerų, nei blogų idėjų? Tokiu atveju „Topo centro“ specialistai skuba į pagalbą ir dalinasi savo apklausų duomenimis.

 

Pasak „Topo centro“ turimos statistikos vaikai ir paaugliai iki 22 metų dažniausiai nori šių dovanų:

- Žaidimų konsolės, tokios kaip „Xbox“ ar „PlayStation 5“ (jaunesniems – „Nintendo Switch“).

- Išmanusis telefonas.

- Nešiojamas kompiuteris.

- Bevielės ausinės.

- Vyresni vaikai dažnai geidžia ir kavos aparato.

 

 

Moterys, apklausos duomenimis, labiausiai geidžia šių dovanų:

- Kavos aparatas.

- Dulkių siurbliai-robotai.

- Nešiojamas kompiuteris.

- Išmanusis telefonas.

- Išmanusis laikrodis ar apyrankė.

 

Na, o vyrai po eglute dažniausiai svajoja rasti šiuos daiktus:

- Žaidimų konsolę (nebent vyras yra vyresnis nei 44 m.).

- Nešiojamas kompiuteris.

- Išmanusis telefonas.

- Elektrinis paspirtukas.

- Kavos aparatas.

- Išmanusis laikrodis ar apyrankė.

 

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“