Kalėdinė dovana vaikui: ką rinktis?

Kalėdinė dovana vaikui: ką rinktis?
Kraunama... 0 view(s)

Kalėdinė dovana vaikui: ką rinktis?

Jauniausiems – dovanos, kurios lavins

 

Jauniausius vaikus nustebinti iš dalies gali būti lengviausia, kadangi jų poreikiai yra mažiausi ir jie yra mažiausiai patyrę, tačiau tuo pat metu, gali būti kiek sunku nuspėti, ko mažiausieji gali norėti. Visgi „Topo centro“ specialistai taip pat yra tėvai ir jų teigimu, geriausios dovanos mažiesiems yra šios:

 

  • „LEGO“ rinkinys. Tai – absoliuti klasika. Netgi nėra labai svarbu, kurį konkretų rinkinį pasirinksite dovanoti, kadangi nei vienas iš jų tikrai nenuvils. „LEGO“ – tikra klasika, kurią dievina kiekvienas vaikas ir netgi daugelis suaugusiųjų. Negana to, dėl rinkinių gausos, tikrai niekada nepritrūksite dovanų idėjų ir kitoms progoms, o ir pats žaidimas su šiomis kaladėlėmis leidžia gerokai išugdyti vaizduotę, gebėjimą sutelkti dėmesį, kantrybę, erdvinį mąstymą, smulkiąją motoriką. Visi šie gebėjimai praverčia tolimesniuose vaiko gyvenimo etapuose. Ir nors „Topo centro“ specialistai išskyrė „LEGO“ kaip dovaną jauniausiems, kai kurie iš „Topo centro“ tėvų pastebi, kad šiuos rinkinius mėgsta net ir jų vyresni vaikai.

  • Stalo žaidimai. Tai yra fantastiška dovana mažiausiems vaikams, nes jie paverčia žaidimą maloniu nuotykiu, skatinančiu mokymąsi, tobulėjimą ir socializaciją. Šie žaidimai dažnai būna ryškių spalvų ir su draugiškais personažais, kurie užburia mažųjų vaizduotę. Žaisdami stalo žaidimus vaikai lavina tokius svarbius įgūdžius kaip eiliškumo perpratimas, skaičiavimas ir problemų sprendimas žaismingoje aplinkoje. Na, o bendra patirtis žaidžiant stalo žaidimus su šeima ar draugais ne tik stiprina socialinius ryšius, bet ir supažindina su draugiško varžymosi džiaugsmu. Svarbiausia, kad stalo žaidimai leidžia vaikams pailsėti nuo ekranų, kurie šiais laikais yra užvaldę daugelio vaikų laiką, ir suteikia sveiką ir interaktyvų būdą mažiesiems smagiai praleisti laiką ir kartu išmokti vertingų pamokų. Kaip ir „LEGO“ stalo žaidimai dažnai puikiai tinka ir juos mėgstantiems vyresniems vaikams, o parinkti stalo žaidimą nėra sunku – jų rekomenduojamas amžius paprastai yra nurodytas prekės aprašyme ar ant pakuotės.

  • Nuotoliniu būdu valdomas automobilis. Dovana vaikui neprivalo būti praktiška, kartais ji gali būti tiesiog smagi. Nuotoliniu būdu valdomi automobiliai yra fantastiška dovana mažiausiems vaikams. Šios mini transporto priemonės yra lengvai valdomos, todėl mažyliai gali keliauti po juos supančią aplinką, taip tobulindami savo motorinius įgūdžius ir koordinaciją. Jaudulys ir azartas, patiriamas stebint, kaip jų automobilis priartėja prie tam tikrų objektų, skatina fizinį aktyvumą ir meilę nuotykiams. Be to, tokie žaislai lavina ir vaizduotę, nes vaikai kuria istorijas ir scenarijus savo automobiliams bei jų įsivaizduojamiems vairuotojams. Daugelis tokių nedidukų automobilių gali išvystyti ganėtinai didelį greitį (net ir 30 km/h), leidžia atlikti įvairius triukus ir t. t., todėl tai – ganėtinai universali ir ilgai nepabosianti dovana.

  • Išmanus laikrodis. Be abejo, „Topo centro“ specialistai vaikams rekomenduoja ne „Apple Watch“ ar panašų įrenginį, bet vieną iš „Eurodigital“ ar „Gudrutis“ įrenginių. Svarbu tai, kad ši dovana suteiks džiaugsmo ne tik patiems vaikams, bet ir jų tėvams. Jie gali naudoti išmaniuosius laikrodžius, kad palaikytų ryšį su savo mažyliais, skatindami saugumo ir bendravimo jausmą. Be to, šie dėvimi prietaisai gali motyvuoti vaikus būti aktyvesniais, nes juose yra interaktyvių judėjimo iššūkių, žingsnių sekimas, o visa tai skatina sveiką gyvenimo būdą nuo mažens.

 

Vidutinio-vyresnio amžiaus vaikams – interaktyvios ir raidą skatinančios dovanos

 

Nors nemaža dalis dovanų, tinkančių jauniausiems vaikams, pavyzdžiui, „LEGO“ ar stalo žaidimai, puikiai tinka ir kiek vyresniems, kai kurios dovanos, „Topo centro“ specialistų teigimu, tinka didesnei daugumai 10-14 metų amžiaus vaikų.

 

  • Žaidimų konsolė „Nintendo Switch“. Tai yra ideali dovana daugeliui 10-14 metų vaikų. Šio įrenginio universali konstrukcija leidžia vaikams mėgautis konsolės patirtimi namuose arba kelionėse, prisitaikant prie jų dinamiško gyvenimo būdo. Verta pastebėti, kad žaidimų pasirinkimas šiai konsolei yra itin platus ir daugelis tų žaidimų yra pritaikyti būtent jauniesiems žaidėjams. Daugelis „Nintendo Switch“ žaidimų skatina kūrybiškumą, strategiškumą ir reakciją, o daugelio žaidėjų (angl. multiplayer) galimybės leidžia vaikams bendrauti su draugais, skatinant socialinį bendravimą tiek virtualioje, tiek realioje erdvėje. Svarbu ir tai, kad ši konsolė tikrai tarnaus ilgą laiką ir vaikui bus kasdien naudojamas daiktas tikriausiai net ir po 5 metų!

  • Elektrinis dantų šepetėlis. Tai tikriausiai neskamba kaip labiausiai vaikams patraukli dovana, tačiau galite net neabejoti, kad 10-14 metų amžiaus jaunuoliai pradeda vis labiau rūpintis savo higiena ir sveikata. Vienas iš labiausiai „Topo centro“ ekspertų rekomenduojamų tokio tipo įrenginių vaikams yra „Philips Sonicare HX6352/42“ – šis šepetėlis gali būti prijungiamas Bluetooth ryšiu prie programėlės, kuri padės vaikams išlaikyti dėmesį ties dantų valymu ir valantis dantis leisti laiką ganėtinai smagiai.

  • Tai – dovana, kuri puikiai tinka tiek 10-14 metų vaikams, tiek vyresniems. Juk tai yra tarsi radijo bangomis valdomas automobilis, tačiau jis gali skristi ir filmuoti! „Topo centro“ vyrukai pažymi, kad tai dažnai yra dovana, kurią naudoja ir jie, ir jų vaikai. Tiesa, kiek jaunesniems vaikams rekomenduojama pirkti mažiausius ir paprasčiausiai valdomus dronus, tuo tarpu vyresniems vaikams galima pirkti ir ką nors rimtesnio bei brangesnio. Smagiausia tai, kad dronas gali tapti ne tik hobiu, bet ir būsima vaiko gyvenimo veikla!

 

Vyresniems vaikams – dovanos, kurios tiktų net ir suaugusiems

 

Vyresni vaikai gali labai nusivilti, jeigu pasirinksite netinkamą dovaną ir jie būtinai savo nusivylimą jums parodys. Visgi nuvilti vyresnius vaikus gali būti kiek nelengva, kadangi jiems rinkti dovaną reikia taip pat, kaip ir daug vyresniems, jau suaugusiems žmonėms.

 

  • Naujos kartos žaidimų konsolė. Nesvarbu, ar „PlayStation 5“, ar „Xbox Series X“, bet kuris paauglys gerokai apsidžiaugtų gavęs tokią dovaną. Toks įrenginys atvers svaiginančių žaidimų pasaulį, atitinkantį paauglių besikeičiantį skonį ir pomėgius. Šios naujos kartos konsolės pasižymi stulbinančia grafika, todėl žaidimų nuotykiai pakyla į naujas aukštumas. Be to, abi konsolės turi be galo didelį žaidimų pasirinkimą. Na, ir žinoma, tokie įrenginiai skatina socializaciją tiek virtualioje erdvėje, tiek už jos ribų, o tai – itin svarbu paaugliams, kurie būtent tokiame amžiuje pradeda megzti draugystes, kurios galimai tęsis visą gyvenimą.

  • Žaidimai turimai konsolei. Jeigu žaidimų konsolę jau turite, verta pasvarstyti apie žaidimus jai. „Topo centro“ specialistai rekomenduoja rinktis „Marvel’s Spider-Man 2“, „NBA 2K24“, „Hogwarts Legacy“, „Paw Patrol World“, „Worms Rumble Fully Loaded Edition“. Tiesiog peržvelkite visus šiuos žaidimus ir pasirinkite tą, kuris, jūsų manymu, jūsų vaikui patiktų labiausiai.

Nešiojamas žaidimų kompiuteris.

 

Galbūt žinote, kad jūsų paauglys labiau mėgsta PC žaidimus? Paprastai PC žaidėjai dažniau renkasi šaudykles ar RPG žaidimus nei konsolių mėgėjai. Tokiu atveju galima pasvarstyti apie nešiojamą žaidimų kompiuterį, tokį kaip „Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7“ su „Intel i5“ procesoriumi ir „Nvidia RTX 3050“ vaizdo plokšte. Nešiojamas žaidimų kompiuteris leis žaisti žaidimus tiek namuose, tiek keliaujant, be to, jums nereikės rūpintis monitoriumi, televizoriumi ar kitais papildomais įrenginiais, o vaiko poreikius tokio galingumo kompiuteris neabejotinai patenkintų.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“