Kaip pasiruošti artėjančiam grilio sezonui?

bbq
Kraunama... 0 view(s)

Kaip pasiruošti artėjančiam grilio sezonui?

Turimą kepsninę būtinai išvalykite

 

Jeigu norite turimą kepsninę naudoti kaip įmanoma ilgiau, patariama ją valyti kuo dažniau. Be to, nevalomą kepsninę naudoti kartais gali būti net kiek pavojinga, tad higiena turėtų būti jūsų pagrindiniu prioritetu.

  • Įkaitinkite kepsninę naudojant kaip įmanoma aukštesnę temperatūrą, tai darykite 10-15 minučių. Taip išdžius visos maisto dalelės, kurios gali būti prikepusios prie grotelių.;
  • Nuvalykite groteles: Dar karštas groteles nušveiskite šepetėliu. Taip pašalinsite visas likusias maisto daleles, dulkes ir kitas šiukšles. Užkietėjusiems nešvarumams pašalinti galite naudoti grandiklį arba aliuminio folijos rutuliuką.;
  • Nuvalykite kepsninės vidų drėgna šluoste. Taip pat galite naudoti specialų grilio valiklį arba šilto vandens ir acto mišinį.;
  • Išorę taip pat nuvalykite drėgnu skudurėliu. Jei kepsninės išorė yra pagaminta iš nerūdijančio plieno, naudokite specialų nerūdijančio plieno valiklį, kurį siūlo „Mustang“.;


Na, o jeigu nutarėte, kad atėjo laikas savo kepsninę atnaujinti arba tokio daikto dar paprasčiausiai neturite, labiausiai „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja rinktis nedideles kamado kepsnines, kurios tapo itin populiariomis per kelis pastaruosius metus ir kurios tinka tiek naudojimui terasoje, tiek ir planuojant iškylą gamtoje.


Kamado kepsninės taip pat pasižymi universalumu dėl savo gebėjimo pasiekti ir išlaikyti skirtingas temperatūras, reikalingas įvairiems patiekalams. Be to, kamado grilius prižiūrėti paprastai yra žymiai lengviau nei kitų tipų kepsnines.

 

 

Keptuvė – priedas, kurį turėti beveik būtina


Vienas iš mažiausiai kainuojančių aksesuarų jūsų kepsninei neabejotinai yra keptuvė. Tačiau tai nereiškia, kad šis daiktas neprideda daug vertės. Anaiptol, keptuvė suteikia galimybę naudojant savo kepsninę gaminti daugybę skirtingų patiekalų. Dažniausiai kepsninių keptuvės yra naudojamos mėsai gaminti, kadangi mėsos riebalai nuteka tarp grotelių ir tokioje keptuvėje gaminama mėsa yra daug traškesnė. Tačiau „Topo centro“ specialistai užtikrina, kad „Maku“ griliaus keptuvę galėsite naudoti ir daugeliui kitų patiekalų gaminti.

 

 

Įsigykite priedus picoms ir sumuštiniams, kol jų neišpirko


Daugeliui kepsninių entuziastų prasidėjus sezonui grilius tampa kasdien naudojamu daiktu. Turint tam tikrus priedus, kepsnine galima gaminti praktiškai kiekvieną patiekalą. Pavyzdžiui, su „Mustang“ sumuštinių kepykle galėsite gaminti tobulai apskrudusius sumuštinius, su „Kamado Joe“ picos akmeniu – sultingas ir tobulą dūmo prieskonį turinčias picas, o su Wok priedu galėsite gaminti azijietiškus patiekalus taip, kaip tai daroma ir pačioje Azijoje.


Tokios pat kokybės patiekalo pagaminti įprastoje keptuvėje, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje yra paprasčiausiai neįmanoma. Be to, turėdami tokius priedus galėsite patenkinti visų savo šeimos narių poreikius, ypač jeigu jie nėra dideli kepsnių fanai. „Topo centro“ specialistai pastebi, kad itin dažnai nutinka taip, kad smarkiai pagerėjus orams, šie priedai yra išperkami pirmiausiai, todėl patariama griliaus sezonui pasiruošti dar prieš jam prasidedant.

 

 

Termometras leis jums gaminti būtent taip, kaip norite


Termometras gali padėti tiksliai išmatuoti kepamo maisto vidaus temperatūrą. Tai ypač svarbu mėsai, nes nepakankamai iškepta mėsa gali sukelti tam tikras ligas, tokias kaip salmoneliozė, (arba tiesiog nepatenkinti jūsų norų), o perkepta mėsa gali būti kieta ir sausa.


Termometras gali padėti pasiekti norimą maisto mėsos iškepimo lygį. Pavyzdžiui, retas kepsnys turėtų būti iškeptas iki 49-54 laipsnių vidinės temperatūros, o gerai iškeptas kepsnys turėtų būti iškeptas iki 70 laipsnių ar aukštesnės temperatūros.


Toks priedas taip pat gali padėti įsitikinti, kad kepsninė veikia tinkamai. Kai kuriose kepsninėse yra integruoti termometrai, tačiau jie gali būti netikslūs arba netgi klaidinantys, jeigu temperatūra skirtingose kepsninės vietose skiriasi. Tad naudodami termometrą išvengsite apsinuodijimų ir užtikrinsite, kad maistas būtų iškeptas nepriekaištingai.

 

 

Pagrindinis kepsnių prieskonis yra gera mediena


Ar žinojote, kad skirtingų rūšių mediena suteikia maistui skirtingą skonį? Todėl pasirinkę tinkamą medieną galėsite mėgautis visiškai kitokia kepimo ant grotelių patirtimi. Pasirinkti geros kokybės medieną svarbu ir todėl, kad degdama tam tikrų rūšių mediena gali išskirti kenksmingų toksinų ar cheminių medžiagų. Pavyzdžiui, kepimui ant grotelių ar rūkymui negalima naudoti medienos, kuri buvo apdorota cheminėmis medžiagomis ar dažais, nes iš jų gali išsiskirti kenksmingi dūmai.


Taip pat svarbu rinktis visiškai sausą medieną, nes tai užtikrins, kad ji degtų tolygiai ir skleistų pastovią šilumą. Drėgna mediena gali sukelti pernelyg daug dūmų, dėl kurių gali atsirasti nemalonus skonis ir ant kepsninės susikaupti nepageidaujamų apnašų. „Topo centro“ specialistai ypač rekomenduoja rinktis „Kamado Joe“ medieną. Galėsite pasirinkti tarp obelų ar ąžuolų tipo medžio, be to, visada žinosite, kad ši mediena yra aukščiausios kokybės ir yra sukurta maisto gaminimui.

 

 

Kepsninę prižiūrėti reikia po kiekvieno naudojimo


Galiausiai, kaskart pasinaudoję kepsnine, nepamirškite jos tinkamai išvalyti pagal aukščiau aprašytas instrukcijas. Taip užtikrinsite, kad kepsninė tarnautų ilgai ir taip pat kokybiškai, kaip ir pirmąją dieną. Na, o kad kepsninė išsaugotų ir savo išorinį grožį, nebūtų pažeista saulės spindulių ar kitų išorės veiksnių, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja įsigyti specialų uždangalą kepsninei. Toks priedas kainuoja vos kelias dešimtis eurų, tačiau leidžia kepsninę palikti lauke, kaskart nenešant jos atgal į garažą ar kitą patalpą. Griliai gali sverti ganėtinai daug ir jeigu šį daiktą planuojate naudoti kasdien, uždangalas jums gyvenimą palengvins gerokai.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“