Kaip išvalyti sofą namų sąlygomis?

Kaip išvalyti sofą namų sąlygomis?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išvalyti sofą namų sąlygomis?

Būtinai perskaitykite gamintojo instrukciją

Ne visi baldai turi gamintojo instrukciją ar etiketę, tačiau kai kuriais atvejais šią informaciją galima rasti. Pirmiausia ir svarbiausia – visada perskaitykite sofos gamintojo valymo etiketę. Štai kodai, kuriuos galite pamatyti daugelio sofų valymo instrukcijose:

- „W“ nurodo, kad sofos medžiagą galima valyti vandeniu.

- „S“ reiškia, kad turėtumėte naudoti ne vandenį, o tirpiklio pagrindo valiklį.

- „WS“ – medžiagą galima valyti vandeniu ir (arba) tirpiklių pagrindu pagamintais valikliais.

- „X“ – negalima naudoti vandens ar tirpiklių pagrindu pagamintų valiklių. Šią sofą turėtumėte valyti tik dulkių siurbliu.

 

Jeigu instrukcijos paprasčiausiai nėra arba jūsų sofą galima valyti įvairiais būdais, galima imtis tolimesnių žingsnių.

 

Dulkių siurbliu išvalykite laisvus nešvarumus nuo sofos paviršiaus

„Topo centro“ specialistai rekomenduoja sofos valymą pradėti nuo paprasčiausio jos išsiurbimo. Tiesa, verta pastebėti, kad kai kurie dulkių siurbliai yra ganėtinai universalūs ir yra tinkami net ir kiek gilesniam sofos valymui. Tad naudodami tinkamą priedą (antgalį), dulkių siurblį galite naudoti ir kaip sofos valymo mašiną.

 

Štai pavyzdžiui „Karcher SE4001“ dulkių siurblys su vandens filtru – tai ne tik įprastas dulkių siurblys, bet ir įvairių baldų valymo įrenginys. Šiame įrenginyje įmontuotas vandens filtro skyrius filtruoja dulkėtą orą ir pašalina iki 99,5 proc. nešvarumų. Taigi, jis užtikrins švarų, gaivų patalpų mikroklimatą, išlaikydamas jūsų gyvenamąją erdvę be dulkių ir bakterijų. Na, o norintys dar aukštesnės klasės ir profesionalesnio įrenginio, gali rinktis „Karcher NT 30/1“ siurblį.

 

Siurbdami sofą, nepamirškite prie dulkių siurblio prijungti tinkamą priedą, tinkamą apmušalams, kad darbas būtų atliktas tobulai ir nepažeidžiant sofos paviršiaus.

 

 

Kaip išvalyti sofos dėmes naudojant?

Išvengti dėmių ant sofos ilgainiui yra beveik neįmanoma. Vienintelis būdas, ko gero, yra apdengti sofą kokiu nors užtiesalu, tačiau kažin, ar tai daryti verta, jeigu norite iš tikrųjų mėgautis savo baldu. Gera žinia, kad dėl dėmių šiais laikais nerimauti taip pat neverta. Net nebūtina dėl to kreiptis į specialistus – tereikia specialaus „Karcher“ valiklio ir šiek tiek darbo. Gera žinia, kad išvalyti dėmes nuo sofos yra visai nesudėtinga.

 

- Pirmiausia reikia išsiurbti visus atsipalaidavusius nešvarumus nuo sofos paviršiaus.

- Tada pripildykite bakelį vandens ir „Karcher“ kilimų valiklio „RM 519“ pagal rekomenduojamą dozę. Priklausomai nuo dėmės dydžio ir įsisenėjimo, įpilkite 100-200 ml kilimų valiklio ir sumaišykite jį su šiltu vandeniu (50 °C, kad valymo efektas būtų geriausias).

- Tolygiai purkškite vandenį ir valymo priemonę ant sutepto paviršiaus.

- Palikite priemonę veikti bent 5 minutes.

- Lėtai išsiurbkite drėgmę iš valymo mišinio.

- Šį procesą kartokite, kol dėmės visiškai išnyks. Jei norite, galite iš naujo išvalyti plotą švariu vandeniu, prieš tai pasitikrinę rekomenduojamą audinio tvarkymo temperatūrą.

- Palikite sofą džiūti porą valandų arba per naktį.

- Kai paviršius visiškai išdžius, dar kartą išsiurbkite jį dulkių siurbliu.

Nebūtina nei specialistų pagalba, nei patys įrenginiai

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad šiais laikais sofas ir kitus baldus išplauti nesunkiai galima ir savarankiškai, tiesiog pasinaudojant minėtais įrankiais. Tiesa, netgi nebūtina turėti ir pačių įrenginių, kadangi juos galima paprastai ir nebrangiai išsinuomoti „Topo centro“ parduotuvėse – tai yra puikus sprendimas tiems, kas nori valymą atlikti tik retkarčiais. Na, o norintiems išvalyti dėmes ir nešvarumus tol, kol jie dar neįsisenėjo, tikriausiai geriau įsigyti nuosavus valymo prietaisus.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“