Kaip išvalyti skalbyklę?

Kaip išvalyti skalbyklę?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išvalyti skalbyklę?

Kaip dažnai reikia valyti skalbimo mašiną?

 

Idealiu atveju skalbimo mašiną turėtumėte valyti maždaug kartą per mėnesį. Į skalbyklės valymą reikėtų žiūrėti kaip į prevencinę priemonę, o ne kaip į veiksmą, kurį atliekate norėdami išspręsti iškilusią problemą. Jei pradedate pastebėti, kad iš skalbyklės išeinantys drabužiai kvepia ne taip, kaip turėtų kvepėti, laikas valyti skalbyklę. Na, o jeigu aplink sandariklius susikaupė įvairių šiukšlių – tai gali būti vizualus ženklas, kad galbūt laikas atlikti rimtą savo skalbimo mašinos valymą.

 

Be šiukšlių, laikui bėgant gali susikaupti ir muilo likučių iš ploviklių, taip pat mineralinių medžiagų iš vandens, o visa tai sudaro sąlygas bakterijoms daugintis. Šie likučiai gali ne tik ilgainiui užkimšti mašinos vidines dalis, bet ir paveikti mašinos veikimą, o dėl to skalbimo mašina gali ne tik pradėti skleisti nemalonų kvapą, bet ir visiškai sugesti: tikriausiai sugadinti savo drabužių ar net užpilti kaimynų nenorėtumėte.

 

Kaip pasiruošti skalbimo mašinos valymui?

 

Norėdami pradėti valymo procesą, specialiu skalbimo mašinų valikliu, tokiu kaip „Dr. Beckmann“, išvalykite skalbyklės vidų ir aplink dureles esančius sandariklius. Jeigu turite iš viršaus įkraunamą skalbyklę, pašalinkite šiukšles nuo visų filtrų, vamzdžių ir kitų vietų, kuriose galimai kaupiasi šiukšlės.

 

Na, o jei turite iš priekio įkraunamą skalbyklę, raskite nuotekų filtrą (jis turėtų būti už nedidelių durelių skalbyklės apačioje) ir jį gerai išplaukite. Tuomet jau galima pradėti rimtą skalbimo mašinos valymo procesą. Jums reikės:

- Skalbimo mašinos valiklio („Dr. Beckmann“ valikliai tinka puikiai).

- Acto.

- Geriamosios sodos.

- Mikropluošto rankšluosčio.

 

Naminis skalbimų mašinos valiklis iš acto ir sodos

 

Jei nenorite naudoti cheminių priemonių, yra dar viena alternatyva, padėsianti išvalyti skalbyklę – actas. Jo rūgštingumas naikina bakterijas, išnaikina nešvarumus ir nuosėdas bei naikina kvapus, ypač jeigu actą maišote kartu su valgomąja soda.

 

Įpilkite 2 puodelius acto į skalbiklio dozatorių ir įjunkite karštą skalbyklės ciklą. Jam pasibaigus į būgną įpilkite pusę puodelio valgomosios sodos ir paleiskite dar vieną karštą ciklą. Pasibaigus šiam ciklui, išpurkškite būgno vidų actu (kad būtų lengviau, įpilkite jo į švarų purškimo buteliuką) ir nušluostykite jį mikropluošto rankšluosčiu. Acto ir karšto vandens kartu pakanka, kad nuplautumėte nedidelį kiekį susikaupusių muilo likučių. Tiesa, prieš naudodami namines priemones, būtinai įdėmiai paskaitykite skalbyklės naudojimo instrukciją, kadangi acto naudoti įrenginiuose su guminėmis dalimis, yra nerekomenduojama (arba tai daryti reikia itin atsargiai).

 

Kaip išvalyti iš viršaus įkraunamą skalbimo mašiną?

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad iš šono ir iš priekio įkraunami skalbimo mašinų modeliai yra valomi skirtingais būdais. Pradėkime nuo dažnai pigesnių modelių, kurie yra kraunami iš viršaus. Jei tai yra įmanoma, išardykite maišyklę ir pamerkite ją į kriauklę su karštu vandeniu, actu ir valgomąja soda. Būtinai išvalykite ir apžiūrėkite audinio dozatorių, ar jame nėra nepageidaujamų nešvarumų.

 

Taip pat galite paleisti karšto vandens ciklą, įmesti skalbyklės valymo tabletę ir tiesiog vadovautis ant pakuotės pateiktais nurodymais. Žinoma, galite naudoti ir natūralią alternatyvą: pripilkite į skalbyklę karšto vandens ir acto bei valgomosios sodos mišinio. Tiesa, skalbimo mašinoms su guminėmis detalėmis ar žarnomis nenaudokite acto: dėl jo žarnos ilgainiui gali sutrūkinėti. Būtent dėl to visada rekomenduojama paskaityti ir skalbyklės gamintojo pateikiamą valymo instrukciją.

 

Kaip išvalyti iš priekio įkraunamą skalbimo mašiną?

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad jeigu skalbimo mašina yra ilgai nevaloma ir joje kaupiasi įvairūs nešvarumai, tai gali paskatinti iki 14 skirtingų mikrobų ir 12 skirtingų pelėsių augimą. Kaip valyti ir prižiūrėti priekiu kraunamą įrenginį?

 

- Įsitikinkite, kad skalbyklėje nėra skalbinių ir pašalinkite joje likusį vandenį paleisdami tik sukimo ciklą.

- Į skalbimo priemonių skyrių įpilkite skysto chloro baliklio. Šiuo atveju nenaudokite baliklio skyriaus.

- Įpylę skysto chloro baliklio, naudokite „savaiminio valymo“ funkciją. Uždarykite skalbyklės dangtį arba dureles ir paspauskite įjungimo mygtuką. Savaiminio valymo trukmė skiriasi priklausomai nuo modelio, tačiau iš priekio įkraunamose skalbyklėse ji dažnai trunka maždaug keturias valandas.

- Pasibaigus savaiminio valymo ciklui, popieriniais rankšluosčiais nuvalykite įrenginio viduje esančius likučius.

- Paleiskite skalavimo ir sukimo ciklą, kad pašalintumėte visus likusius likučius. Jei reikia, tęskite papildomus ciklus, kol nebeliks matomų pelėsių likučių.

- Palikite atidarytą dangtį arba dureles, kad skalbyklė išdžiūtų. Taip pat palikite atidarytą skalbimo priemonių stalčių, kad jis lengviau išdžiūtų.

- Jei net po kelių valymų pastebėsite išlikusį kvapą ar pelėsį, kreipkitės į profesionalus, kad jie atliktų techninę priežiūrą.

 

Kaip prižiūrėti švarią skalbyklę?

 

Ar jūsų skalbimo mašina jau pagaliau yra švari? Reikia nepamiršti kasdienės jos priežiūros. Toliau stenkitės tarp skalbimo ciklų dureles laikyti atidarytas: leisdami mašinos vidui išdžiūti sulėtinsite bakterijų dauginimąsi. Šiek tiek dažniau nuvalykite mašinos sandariklius, taip pat išvalykite aplink sandariklį esančius filtrus ir drenažą, kad mažiau šiukšlių patektų į pagrindinį mašinos viduje esantį drenažo filtrą.

 

Skalbimo mašiną prižiūrėti nėra sunku ir nereikalauja daug laiko ar pastangų, tad jaudintis tikrai nėra ko. Na, o blogiausiu atveju, visada kreipkitės į specialistus!

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“