Kaip išsirinkti televizorių?

Kaip išsirinkti televizorių?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išsirinkti televizorių?

Pirmas aspektas renkantis televizorių visada buvo ir bus dydis

 

Jūsų televizoriaus dydžio pasirinkimas priklausyti turėtų ne tik nuo to, apie kokį TV gyvenime esate svajoję, bet ir nuo jūsų televizoriaus žiūrėjimo įpročių. Natūralu, kad jeigu nuo savo įrenginio sėdite toliau, jums reikės didesnio TV.

 

Be abejo, verta atkreipti dėmesį į tai, kad šiuo metu rinkoje populiariausi ir universaliausi yra 55 ir 65 colių televizorių modeliai. 55 colių modeliams rekomenduojamas sėdėjimo atstumas yra maždaug 2,30 m, 65 colių – 2,70 m, 75 colių – 3,10 m. Atstumai jūsų namuose, žinoma, gali būti ir dar didesni, tačiau būtent tokie atstumo ir TV įstrižainės santykiai yra tobuli, kad galėtumėte mėgautis maksimaliu komfortu. Be abejo, nebijokite pirkti didesnio ekrano – prie jo dydžio labai greitai priprasite ir galbūt net norėsite dar didesnio prietaiso.

 

Vis daugiau svarbos turi ir televizoriaus dizainas

 

Pastaruoju metu „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad televizorių pirkėjams vis svarbesnis darosi ir šio įrenginio dizainas. Būtent todėl „Samsung“ netgi išleido ypatingą „Samsung Lifestyle“ televizorių seriją su trimis modeliais: „The Frame“, „The Sero“, „The Terrace“ ir „The Serif“.

 

„The Frame“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, atrodo kaip įprastas paveikslas su rėmu (kuris, beje, taip pat gali būti keičiamas). Šis TV gali būti įjungtas visada ir rodyti jūsų pasirinktą vaizdą, tačiau skirtingai nei daugelis kitų televizorių, šis įrenginys prisitaiko prie jūsų aplinkos apšvietimo ir todėl vaizdas šiam televizoriui esant budėjimo režime atrodo taip, tarsi žiūrėtumėte į įprastą paveikslą.

 

„The Sero“ yra didelį išmanųjį telefoną primenantis televizorius, tad jis tobulai tinka mobiliam turiniui: pasirinkę šį televizorių, galėsite jį naudoti tiek vertikaliu, tiek horizontaliu režimu, todėl tokiame ekrane „TikTok“, „YouTube“ ir kitas mobilus turinys atrodo išskirtinai gerai.

 

Tuo tarpu „The Terrace“ ir „The Serif“ televizoriai yra labiau siauroms auditorijoms skirti televizoriai: „The Terrace“ yra ypač aukštos klasės didžiulis televizorius, sukurtas naudojimui lauke. Na, o „The Serif“ primena didžiulį meno kūrinį modernioje galerijoje.

 

 

Žinoma, jeigu norite rinktis kito gamintojo televizorių su išskirtiniu dizainu, pasiūlos turi ir „Sony“, „LG“ bei kiti gamintojai, turintys tokius gaminius kaip „LG Gallery“ TV ar kitus TV, turinčius ypač plonus rėmelius.

 

Iš esmės, daugelis televizorių šiais laikais atrodo tikrai puikiai ir gali tikti prie daugelio interjerų. Visgi jeigu norite, kad jūsų TV prie interjero ne tik tiesiog „tiktų“, bet ir jį tikrai papuoštų, „Topo centro“ specialistai siūlo pažvelgti į vieną iš minėtų TV serijų.

 

Vienų poreikiai minimalūs, o kiti nori aukščiausios klasės patirties

 

Kadangi visi televizorių naudoja skirtingai, natūralu, kad gerokai skiriasi ir žmonių poreikiai. Jeigu perkate televizorių savo tėvams ar seneliams, kurie žiūri tik nemokamus televizijos kanalus, neabejotinai pakaks ir ekonominės klasės televizoriaus modelių. Tuo tarpu, pavyzdžiui, žiūrintiems ypač daug „YouTube“ ar „Netflix“, „Topo centras“ rekomenduoja rinktis įrenginius, palaikančius „Dolby Vision“ ir HDR technologijas, kadangi su jomis vaizdas žiūrint vaizdo įrašus, serialus ar filmus šiose aplikacijose bus pastebimai kontrastingesnis ir ryškesnis.

 

Jeigu jau turite ar planuojate įsigyti žaidimų konsolę, „Topo centro“ ekspertai atkreipia dėmesį, kad reikėtų rinktis aukštesnės klasės modelius, palaikančius 120 Hz atnaujinimo dažnį, kadangi tai suteikia galimybę žaidimus matyti pastebimai sklandžiau: naujosios konsolės palaiko 120 Hz atnaujinimo dažnį ir vieną kartą pabandę žaidimus žaisti šiuo režimu, atgal prie 60 Hz standarto grįžti nenorėsite.

 

 

Svarbiausia – ne ekrano raiška, tačiau naudojama technologija

 

Šiais laikais Full HD (1080p) ar žemesnės raiškos televizorių rinkoje beveik neliko, nebent perkate 32 colių ar mažesnį TV, kurį planuojate naudoti kaip antrą ar trečią namų televizorių (paprastai tokie TV kabinami virtuvėje). Visais kitais atvejais verčiau investuoti daugiau ir pasirinkti televizorių, palaikantį bent jau 4K raišką.

 

Na, o 8K televizorius rekomenduojama pirkti tik turintiems ypač didelį biudžetą ir norintiems pasiruošti netolimai ateičiai, kai 8K turinys bus prieinamas plačiau. Kadangi TV raiškos pasirinkimas šiais laikais yra gana nesunkus, daug svarbiau pasirinkti tinkamą TV ekrano technologiją.

 

Kaip viena iš pažangiausių ir populiariausių technologijų šiuo metu yra vertinama OLED. Šiuose ekranuose kiekvienas pikselis (taškas) yra apšviečiamas individualiai, todėl kiekvienas taškas gali būti įjungiamas ir išjungiamas atskirai. OLED ekranai atvaizduoja ypač kokybišką juodą ir baltas spalvas, jų kontrastas yra išskirtinio lygio.

 

Visgi OLED televizoriai turi vieną trūkumą, dėl kurio dažnai pasirenkami ir QLED televizoriai – jeigu savo televizorių planuojate turėti 5 metus ar ilgiau ir prie šio ekrano kasdien praleidžiate nemažai laiko, OLED ekrane ilgainiui gali išdegti statiški elementai, tokie kaip TV kanalo ikonos ar pan.

 

QLED kiek atsilieka kontrastu, bet pirkėjai pastebi, kad šią technologiją naudojantys televizoriai neretai yra kiek geriau matomi saulėje dėl galimybės pasiekti didesnį ryškumo lygį. Na, ir žinoma, QLED ekranai yra ilgaamžiškesni.

 

Rinkoje taip pat pamažu atsiranda ir micro-LED ekranus naudojantys televizoriai, kurie apjungia QLED ir OLED privalumus: jie yra ypač kontrastingi, tačiau jie gali pasiekti ir neregėtą ryškumo lygį. Tiesa, kol kas tokio tipo TV yra ganėtinai reti ir brangūs, tačiau einant metams, jie tikrai atpigs ir taps prieinamais visiems.

 

Dėl programinės įrangos jaudintis neverta

 

Pirmieji išmanieji televizoriai atrodė kaip revoliucija ir tais laikais į programinę įrangą dėmesį kreipė kiekvienas. Dabar jau kiekvienas išmanusis televizorius turi bent jau patenkinamą programinę įrangą: „LG“ turi „WebOS“, „Sony“ ir kitų gamintojų televizoriai naudoja „Google TV“, o „Samsung“ turi savo „Tizen“. Nors visos šios operacinės sistemos turi savų trūkumų ir privalumų, viskas priklauso nuo jūsų individualių poreikių ir kartais – netgi individualių televizorių charakteristikų. Todėl rekomenduojama skaityti atsiliepimus apie skirtingas OS ir skirtingų modelių vartotojo sąsajas, ir galutinį sprendimą priimti pagal tai.

 

Na, o net ir kai jūsų televizorius pasens, visada galima bus įsigyti išorinį priedą, pavyzdžiui, „Google Chromecast“ ar „Apple TV“, ir vėl naudotis šviežia programine įranga. Toks TV atnaujinimas kainuoja visai nedaug, tad dėl to sukti galvos pernelyg neverta. Be to, jeigu turite žaidimų konsolę, ten taip pat galite rasti didžiąją dalį išmaniųjų TV funkcionalumo. Tad bet kuriuo atveju, programinė įranga jūsų TV pasirinkimui didelės įtakos turėti neturėtų. Taip pat visada galite prijungti savo „Xbox“ ar „PlayStation“ žaidimų konsolę ir ja naudotis kaip išmaniojo TV priedėliu.


 

Vis dar negalite apsispręsti? pasinaudokite interaktyviu pirkimo gidu

Nespėliokite ir nedvejokite. Užtruksite vos 1 min. – išsirinksite tinkamiausią televizorių sau!

Kokio televizoriaus ieškote?

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“