Kaip išsirinkti kavos aparatą?

Kaip išsirinkti kavos aparatą?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išsirinkti kavos aparatą?

Pirmiausiai reikia žinoti, kokio tipo aparato jums reikia

 

Kavos aparatai skirstomi į kelis pagrindinius tipus – tai kavos automatai su filtru, pusiau automatiniai, automatiniai kavos aparatai ir kapsuliniai kavos virimo aparatai.

 

Kavos virimo aparatai su filtru kavos gamybos procese naudoja filtrą. Tad tai yra geriausias pasirinkimas tiems, kam nuolat reikia pasigaminti daug kavos iš karto. Kava per vienkartinį ar daugkartinio naudojimo filtrą bėga į specialią talpą, kuri yra šildoma, tad kava greitai neatšąla. Kavos aparate su filtru kavos gamybai yra naudojama jau paruošta, kiekvienam lengvai prieinama malta kava. Tačiau mes rekomenduojame naudoti kavos pupeles ir kavą malti tik prieš pat naudojimą – taip kaskart mėgausitės šviežia ir skania kava. Be to, kavos pupeles pasirinkti yra kiek lengviau, kadangi galima rasti daugiau jų rūšių, apie kiekvieną iš jų paskaityti internete.

 

Tiesa, verta turėti omenyje, kad tokio tipo aparate gaminamoje kavoje dažnai būna daugiau kofeino, tačiau pati kava nebūna tokio pat ryškaus skonio, kaip tradicinis espresso. Na, ir galiausiai aparatai su filtru netinka norintiems turėti didelę įvairovę ir gaminti skirtingų tipų gėrimus.

 

 

 

Jeigu mąstote atvirkščiai ir norite kaip įmanoma paprastesnio varianto, verta pagalvoti apie kapsulinį kavos aparatą. Kapsuliniai kavos aparatai kavos virimui naudoja specialias kavos ar arbatos kapsules. Kapsules naudojantys kavos aparatai užtikrina maksimalų kavos šviežumą. Galite naudoti skirtingų skonių kapsules ir kasdien mėgautis skirtingo skonio kava ar arbata namuose ar biure be jokio vargo. Tai – bene paprasčiausias variantas kavos mėgėjams, kadangi reikalauja daug mažiau priežiūros, o ir pačios kavos skonio pasirinkimas yra itin paprastas.

 

Deja, bet didžiausi kavos gurmanai dažnai nuvertina kapsulinius aparatus, kadangi aplenkti itin brangias, kokybiškas ir šviežias kavos pupeles su tokiu apartu vis tiek yra nelengva.

 

 

Pusiau automatiniai kavos virimo aparatai dažniausiai yra gana kompaktiški ir komplekte turi pieno putoms ruošti skirtą plakiklį („kapučinatorių“). Kavos gaminimo procesui naudojama ruošimo rankenėlė, į kurią dedama malta kava arba kavos tabletė. Į rankenėlę dedama kava pritvirtinama prie aparato, o slėgio pagalba per ją tekantis vanduo užbaigia kavos gaminimo procesą.

 

Pagrindinis pusiau automatinių kavos aparatų skirtumas nuo kitų tipų aparatų yra valdymas. Pusiau automatinis kavos aparatas yra valdomas svirties pagalba, kuri reguliuoja pilamą kavos kiekį į puodelį. Todėl lengvai galėsite keisti greitį, kuriuo vanduo teka per kavą ir pasigaminti gėrimą tiksliai pagal savo reikalavimus. Pusiau automatiniai aparatai tinka ne tik kavos, tačiau ir kitų karštų, užpilamų, užplikomų gėrimų gamybai. Norint mėgautis aukščiausios kokybes kava naudokite ne maltą kavą, o kavos pupeles ir kavą malkite su specialiu kavos malimo aparatu prieš pat kavos gaminimą.

 

 

Na, o automatiniai kavos aparatai šiuo metu yra itin populiarūs dėl savo paprastumo ir kokybės santykio. Mėgstamiausia espresso, kapučino, latte su šiuo aparatu bus pasiekiama vienu mygtuko paspaudimu. Automatiniai kavos virimo aparatai gali būti pilnai automatizuoti arba turėti dalinius rankinius nustatymus. Tad jums tereikia įberti kavos (dažniausiai galima naudoti tiek pupeles, tiek maltą kavą), įpilti vandens, pasirinkti norimos kavos stiprumą ir kiekį bei paspausti mygtuką: kavos aparatas automatiškai sumala pupeles, parenka reikiamą kiekį vandens, nustato spaudimą ir paruošia gėrimą.

 

 

Funkcionalumas, apie kurį verta pasvarstyti

 

Pasirinkę vieną iš kavos aparatų tipų, kuriuose dažnai randamas papildomas funkcionalumas, pasvarstykite, ko jums gali prireikti. Dažnai būtent funkcionalumas skiria brangius automatinius kavos aparatus nuo pigesnių.

 

Jeigu mėgstate pieniškus gėrimus, tokius kaip cappuccino ar latte, būtinai įsigykite aparatą su pieno putojimo funkcija. Kai kuriais atvejais pieno putas galite įsipilti pats, bet kai kurie aparatai viską padaro už jus – tereikia įpilti pieno. Retesnis, tačiau irgi įmanomas variantas – naudojamos pieno miltelių kapsulės.

 

 

 

Tuo tarpu atminties ir tam tikrų nustatymo išsaugojimo galimybė gali praversti tiems, kas gyvena didelėse šeimose su keliais kavos mėgėjais. Kiekvieną kartą keisti nustatymus gali būti ypač nepatogu, todėl kai kurie kavos aparatai turi galimybę išsaugoti net kelis skirtingus nustatymų rinkinius, kad kiekvieną kartą galėtumėte mėgautis būtent jums pritaikyta mėgstama kava.

 

Na, o jeigu esate didelis technologijų entuziastas arba norite turėti galimybę pasigaminti kavą tiesiog gulint lovoje, ieškokite kavos aparatų su valdymo išmaniuoju telefonu galimybe. Tai leis ne tik lengviau aparatą valdyti, bet ir greitai nustatyti iškilusias problemas ar netgi rasti gėrimų receptus.

 

Geras kavos aparatas reikalauja ir geros priežiūros

 

Nesvarbu kokį kokybišką kavos aparatą įsigysite, ilgainiui galite pajausti, kad jūsų geriamos kavos kokybė prastėja. Tai paprastai reiškia, kad kavos aparatas buvo prižiūrimas nepakankamai – „Topo centro“ ekspertų teigimu, net 95 proc. aparatų gedimų kyla dėl netinkamo naudojimosi, kieto vandens ir nepriežiūros.

 

Visų pirma, nusipirkus kavos aparatą, reikia priprasti kovoti su kalkėmis. Tobulu atveju laikinasis vandens kietumas turėtų siekti ne daugiau kaip 5-6 dH. Lietuvoje vandens iš čiaupo kietumas svyruoja tarp 13 iki 20 dH, nebent turite įsirengę vandens minkštinimo sistemą. Be minkštinimo sistemos, jūsų turimas aparatas gali apkalkėti itin greitai ir tokiu atveju gedimas – tik laiko klausimas.

 

 

 

Stebėtinai dažnai aparatai genda ir dėl netinkamo naudojimo, kuris dažniausiai įvyksta dėl neatidumo. Kai kuriais atvejais naudotojai į maltai kavai skirtą angą pripila cukraus, o dėl to užsikemša visas mechanizmas. Taip pat į kavos talpą nereikėtų pilti ir vandens, kadangi netgi vos per drėgnos kavos pupelės gali sustabdyti pupelių girnas.

 

Na, ir galiausiai, kartais prireiks ne tik prevencinių priemonių, bet ir valymo: kavos aparatus rekomenduojama valyti taip dažnai, kaip nurodoma pačioje instrukcijoje, kadangi nevalomas aparatas dažnai gali gerokai supaprastinti pupelių skonį. Priežiūros intensyvumas ir sudėtingumas priklauso nuo kavos aparato rūšies, to reikia teirautis prieš įsigyjant.


 

Vis dar negalite apsispręsti? pasinaudokite interaktyviu pirkimo gidu

Nespėliokite ir nedvejokite. Užtruksite vos 1 min. – išsirinksite tinkamiausią kavos aparatą sau!

Kokios kavos aparato ieškote?

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“