Kaip išsirinkti duonkepę? + bananų duonos receptas

Kaip išsirinkti duonkepę? + bananų duonos receptas
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išsirinkti duonkepę? + bananų duonos receptas

Namuose kepta duona yra sveikesnė


Sveikiausią duoną galima išsikepti namuose, kadangi būsite užtikrinti dėl visų ingredientų. Prekybos centrų lentynose esančioje duonoje dažnai galima rasti įvairių konservantų, mielių, skonio stipriklių ar gan didelius cukraus kiekius Be abejo, kepant duoną pačiam, galima reguliuoti tiek cukraus kiekį, , tiek pridėti įvairių sveikatai naudingų priedų, tokių kaip saulėgrąžos, sėmenys ar avižos bei išsikepti duoną, kurioje yra pastebimai daugiau skaidulų. Na, o jos padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, mažina cholesterolio kiekį, palaiko sveiką kūno svorį ir turi kitų naudingų savybių. Tad namine duona drąsiai mėgautis gali tiek vaikai, tiek suaugę.

 

 

Kepti galima ne tik duoną


Duonkepėje galite kepti įvairiausių rūšių duoną: baltą, ruginę, riešutinę, sėklų, džiovintų vaisių ar bananinę. Be to, galėsite pagaminti ir gardžius pyragus, taip pat bandeles. Kai kurie prietaisai netgi leidžia gaminti ir košes ar džemus! Tad tai yra tikrai pravartus įrankis daugeliui.

 

 

Duonkepės ieškantiems paprasto varianto


Jeigu duonos kepti dažnai neplanuojate, jums greičiausiai užteks net ir ekonominės klasės duonkepės, tokios kaip „Gorenje BM910WII“. Šis įrenginys turi net 15 kepimo programų ir gali leisti iškepti dviejų dydžių duonos kepalus: 900 arba 700 gramų. Be abejo, galite pasirinkti ir plutos traškumą bei spalvą, įjungti pašildymo funkciją ir t. t. Nors ši duonkepė kainuoja mažiau nei 100 eurų, joje iškepti gerą duonos kepalą bus pastebimai lengviau nei orkaitėje.


O štai „TEFAL PF210138“ duonkepė viską atlieka automatiškai, todėl norint mėgautis šviežia ir skania duona prie namų stalo, jums nereikės dėti daug pastangų. Tereikia sudėti sudedamąsias dalis į šią duonkepę ir pasirinkti vieną iš 12 programų, kurios leis be jokių gaminimo žinių namie išsikepti duoną, pyragus, paruošti tešlą picai ar makaronams, pagaminti košę ar džemą. Ši duonkepė išsiskiria ypač paprastu valdymu: visi parinkti parametrai yra rodami ekranėlyje, o patį įrenginį plauti yra itin lengva. Turint tokį įrenginį namuose, maistas tikrai bus žymiai gardesnis!

 

 

Duonkepių variantai gaminantiems įvairius kepinius


„Stollar MCS520“ duonkepė turi net 710 W ypač galingą šildymo elementą, net 17 skirtingų kepimo programų ir leidžia gaminti trijų skirtingų dydžių kepalus: 500 g, 750 g ir 1 kg. Be to, šį įrenginį ypač lengva valyti. Tad kepinių gerbėjams, norintiems aukštos kokybės įrenginio, kuris puikiai dera net ir prie modernaus virtuvės dizaino, duonkepė „Stollar MCS520“ yra puikus variantas.


Jeigu ypač mėgstate lankytis kepyklėlėse mieste, „Panasonic SD-YR2550“ turėtų atsidurti jūsų pirkinių sąraše. Su šiuo įrenginiu kūrybingai ir be jokių rūpesčių galėsite gaminti duoną, pyragus ir kitus kepinius: „Panasonic SD-YR2550“ turi net 31 skirtingą automatinę programą, todėl lengvai pagaminti galėsite bet kokios rūšies kepinį. Galėsite gaminti ir naudodami savo tešlą, ir duonos mišinius, o dvigubas temperatūros jutiklis garantuos, kad jūsų gaminiai bus tobuli iš visų pusių.


Na, o „ZP2000WXE“ yra gan panaši į minėtą „SD-YR2550“, tačiau labiausiai ją iš konkurentų ar kitų „Panasonic“ gaminių išskiria turimas „Croustina“ kepimo elementas, dėl kurio kepamos duonos pluta ypač aromatinga ir traški. Todėl jeigu kepinių traškumas ir aromatingumas yra jums svarbiausias aspektas ir jums pakanka 18 šio įrenginio turimų programų, tai yra geriausias pasirinkimas rinkoje.

 

 

Bemielės bananų duonos receptas duonkepei:


Kad pirmąją duonkepę naudoti būtų drąsiau. pridedame paprastai pagaminamos ir gardžios bananų duonelės receptą.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1 arbatinių šaukštų kepimo miltelių;
  • 1/2 arbatinių šaukštų sodos;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 3 virtuvinių šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 bananų.


Gaminimo eiga:

  • Nulupkite bananus ir perpjaukite pusiau išilgai;
  • Visus produktus sudėkite į duonkepę;
  • Įjunkite tešlos maišymo programą 15 miučių, po to pasitikrinkite, ar viskas gerai susimaišė ypač apačioje;
  • Susimaišius tešlai, įjunkite kepimo programą, kepti maždaug 50 minučių;
  • Dantų krapštuku pasitikrinkite, ar duona gerai iškepusi.


Turėtų gautis maždaug 0,5 kg bananų duonos kepalėlis.

 

Skanaus!

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“