Kaip išsirinkti dulkių siurblį?

Kaip išsirinkti dulkių siurblį?
Kraunama... 0 view(s)

Kaip išsirinkti dulkių siurblį?

Pirmiausiai reikia pasirinkti siurblio tipą

 

Rinkoje šiuo metu populiariausi 5 skirtingų tipų siurbliai. Tradiciniai siurbliai su maišeliais vis dar yra bene populiariausi namuose. Jie naudoja popierinius ar medžiaginius maišelius, yra lengvai prižiūrimi, naudoja nedaug elektros energijos, be to, galėsite rinktis iš gausybės modelių. Cikloniniai dulkių siurbliai paprastai yra kiek lengvesni, pasižymi didesne galia, jiems nereikia jokių maišelių, nors paprastai yra rekomenduojama rinktis cikloninį siurblį su papildomu filtru.

 

Jeigu turite alergijų ar sergate astma, tikriausiai geriausia rinktis siurblį su vandens filtru, kadangi toks siurblys užtikrina, kad visi nešvarumai patektų į vandens rezervuarą ir taip valomos ne tik jūsų grindys, bet ir oras – į jį negrįžta net ir mažiausios dulkių dalelės. Tiesa, tokie siurbliai paprastai yra mažesnio galingumo ir baigus naudoti, tokį įrenginį dar reikia išvalyti ir išdžiovinti.

 

Galiausiai, galima rinktis ir dulkių siurblių-robotą – pastarieji paprastai visą darbą atlikti gali patys ir yra ypač rekomenduojami tiems, kas gyvena butuose. Jeigu gyvenate name, tradicinis dulkių siurblys, o dar geriau, siurblys-šluota, yra praktiškesnis pasirinkimas.

 

Belaidis – jeigu namuose yra daugiau nei vienas aukštas

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad belaidžių dulkių siurblių populiarumas vis auga. Tiesa, jeigu lyginti vienodos kainos belaidžius ir laidinius siurblius, galima pastebėti, kad belaidės alternatyvos yra mažiau galingos. Be abejo, tokie siurbliai yra daug patogesni naudoti, o jeigu gyvenate kelių aukštų name – kažin, ar net verta svarstyti apie tradicinį siurblį.

 

Tačiau verta nepamiršti, kad jeigu perkate belaidį (arba robotą) siurblį, reikia atkreipti dėmesį ir į baterijos tarnavimo laiką. Dauguma belaidžių siurblių be problemų išdirba bent jau 30 minučių, ko turėtų pakakti net ir didesnių namų išsiurbimui, o beveik visi siurbliai-robotai vienu įkrovimu gali nesunkiai išsiurbti namus iki 90 kvadratinių metrų. Jeigu turite kiek didesnius namus, baterija vis tiek neturėtų būti didelė problema, kadangi šiuolaikiniai siurbliai-robotai patys suranda krovimosi stotelę, o belaidžiai siurbliai paprastai gali būti įkraunami itin greitai.

 

Galia ir triukšmo lygis – itin svarbūs aspektai

 

Dulkių siurbliai būna įvairių galingumų, bet paprastai jie svyruoja tarp 700 ir 1600W. Tiesa, verta turėti omenyje, kad kai kurie, pagal charakteristikas daug silpnesni siurbliai, yra tokio paties galingumo kaip ir 1600W siurbliai. Vien vatų skaičius dar nieko nepasako, kadangi gamintojai pastaruoju metu naudoja vis taupesnes detales, tad net ir teoriškai silpnesni siurbliai gali patenkinti kiekvieno poreikius. Todėl ieškant galingesnio siurblio, reikėtų ieškoti ne tik didesnio vatų skaičiaus, bet ir atkreipti dėmesį į energetinę klasę.

 

„Topo centro“ specialistų teigimu, dažnas pirkėjas pamiršta žvilgtelėti ir į triukšmo lygį, nors per didelis triukšmo lygis kai kuriuos gali smarkiai erzinti. Jeigu ieškote tyliausio dulkių siurblio, ieškokite prietaiso, veikiančio iki 65 dB garsumu. Vidutinišku garsumu veikiantys siurbliai pasiekia 70-80 dB garso lygį. Palyginimui, 60 dB garsumas paprastai yra fiksuojamas ofisuose ar restoranuose, o 90 dB garsumą pasiekia „Boeing 737“ keleivinis lėktuvas. Tiesa, verta turėti omenyje tai, kad 60 dB, nepaisant nedidelio skaičiaus skirtumo, yra tik 50 proc. garso, kuris yra pasiekiamas ties 70 dB riba. O 90 dB garsas yra 4 kartus didesnis nei 70 dB. Tad šiuos niuansus reikėtų žinoti, be to, verta prisiminti ir tai, kad skirtingi gamintojai siurblio garsumą gali matuoti skirtingomis sąlygomis.

 

Dulkių siurblys-robotas tiks ne kiekvienam

 

Dulkių siurbliai-robotai rinkoje egzistuoja jau kurį laiką ir, jeigu turite butą, kuriame nėra pernelyg daug kliūčių, tai yra tikriausiai geriausias pasirinkimas jums. Kai kurie tokio tipo įrenginiai kainuoja ganėtinai nedaug, kiti yra brangesni – labiausiai jų kaina priklauso nuo įrenginio išmanumo ir galimybių.

 

Brangiausi aukščiausios klasės dulkių siurbliai-robotai nesunkiai susitvarko ir su kilimais, ir su kitomis dangomis. Tad jeigu savo namuose turite ir daugiau kiliminės dangos, „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja rinktis bent jau vidutinės klasės įrenginius. Na, o turintiems tik įprastas grindis nepadengtas jokia minkštesne danga, turėtų būti patenkinti net ir pigesniais modeliais, kadangi šiais laikais net ir pigesni modeliai ant kietos dangos veikia tiesiog tobulai.

 

Be to, besirenkantys mažiau kainuojančius modelius turėtų dėmesį atkreipti į tai, kad kai kurie modeliai neturi kambarių zonų fiksavimo funkcijos ir po kambarius važinėja be konkrečios tvarkos. Tuo tarpu, pavyzdžiui, „Roborock S7“ geba visiškai nuskaityti jūsų namus ir sukurti jų žemėlapį, tad su tokiu siurbliu galėsite būti garantuoti, kad jūsų namai bus išsiurbti pilnai.

 

Gera žinia ta, kad šiais laikais jau praktiškai visi robotai-siurbliai gali būti valdomi išmaniųjų telefonų programėlėmis, įjungiami nuotoliu ir t. t. Todėl savo namus daugeliu atveju galėsite išsiurbti net ir tada, kai būsite iš jų išvykę.

 

Bet visgi perkant siurblį-robotą, verta prisiminti, kad jeigu turite daugiaaukštį namą arba jūsų bute yra itin daug baldų ir kitų kliūčių – siurblys robotas dažniau gali erzinti nei atlikti savo darbą ir tokiu atveju geriau įsigyti standartinį belaidį siurblį.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“