Ką reikia žinoti prieš perkant kondicionierių?

Ką reikia žinoti prieš perkant kondicionierių?
Kraunama... 0 view(s)

Ką reikia žinoti prieš perkant kondicionierių?

Kondicionieriai – efektyviausia vėsinimosi priemonė


Daliai žmonių kondicionierius nėra būtinas. Jeigu jūsų namas ar butas yra naujos statybos, realu, kad jame nėra pernelyg karšta ir pakaktų paprasčiausio ventiliatoriaus. Na, o kondicionierius yra naudingas tuo atveju, jeigu karščiai tampa nebepakeliami. Rinkoje yra ganėtinai nebrangių įrenginių, kainuojančių apie 500 eurų ir jie gali patenkinti daugelio poreikius. Todėl jeigu vasarą vis dažniau jaučiate diskomfortą savo namuose, investuoti verta. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad jeigu nesate specialistas, tikriausiai reikės kiek investuoti ir į kondicionieriaus montavimo darbus.

 

 

Daugiabučių gyventojams reikia nepamiršti paprašyti leidimo


Jeigu gyvenate daugiabutyje, nepamirškite svarbaus niuanso – norint įsirengti kondicionierių, kurio išorinis blokas yra daugiabučio išorėje, reikia gauti kitų daugiabučio gyventojų sutikimus. Tiesa, jeigu leidimo gauti nepavyksta, „Topo centro“ specialistai siūlo gan paprastą sprendimą. Rinkoje yra nemažai mobilių kondicionierių, kuriuos ne tik galima pernešti į skirtingas patalpas, bet ir kuriems nereikia jokių specialių leidimų, kadangi viskas vyks jūsų namų viduje. Mobilus kondicionierius taip pat yra puikus sprendimas ieškantiems galimybės atsišaldyti sodyboje ar kitoje patalpoje, kurioje įprasto kondicionieriaus įmontuoti nepavyksta.

 

 

Oro kondicionierius taip pat reikia prižiūrėti


Visų pirma, kiekvienas oro kondicionierius kartais turi būti pripildytas freonu. Nors pirmuosius metus to neprireikia, anksčiau ar vėliau šiame įrenginyje gali atsirasti nedidelių nesandarumų, per kuriuos freonas kartais gali ištekėti.


Taip pat labai svarbu kondicionierių ir valyti. Namuose esantį bloką valyti reikėtų bent jau kas 2-3 savaites, tuo tarpu išorinį kondicionieriaus bloką – bent kartą per metus. Nors dulkės, susirinkusios kondicionieriuje, jo veiklos efektyvumui įtakos neturi, tačiau įrenginio ilgaamžiškumui tai yra labai svarbu.

 

 

Kondicionieriaus valymas nėra sudėtingas procesas


Nors teoriškai kondicionieriaus valymui galima kreiptis į specialistus, „Topo centro“ ekspertų teigimu, tai tikrai nėra būtina. Tereikia dulkių siurblio su šepetėliu, atsuktuvų ir drėgnos šluostės. Paprastai kondicionieriaus valymas yra pradedamas nuo išorinių angų, kadangi dulkės pirmiausiai susikaupia būtent ten. Šias dulkes išsiurbti galima paprasčiausiai siurbliu, tiesa, reikia būti atsargiam – kondicionierių išorėje būna smulkių detalių, kurias nulaužti gali būti itin lengva.


Taip pat rekomenduojama išvalyti ir dulkes, esančias po jo išorinėmis grotelėmis. Paprastai jos susirenka ant įvairių vidinių įrenginio dalių. Nors šias vietas rekomenduojama valyti šluoste, jokiu būdu nenaudokite vandens, kadangi tai gali būti pavojinga.

 

 

Naudodami kondicionierių nepersistenkite


Paprastai specialistai rekomenduoja, kad oro temperatūra tarp jūsų namų ir lauko nesiskirtų daugiau nei 6 laipsniais, tačiau „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad svarbiausia tai, kad kondicionierius nepūstų oro tiesiai į jus. Todėl geriausia vieta kondicionieriaus vidiniam blokui yra pereinamoji patalpa, pavyzdžiui, koridorius.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“