Išmanieji namai pavasarį: pasiruošk šiltajam sezonui efektyviai

Išmanieji namai pavasarį: pasiruošk šiltajam sezonui efektyviai
Kraunama... 0 view(s)

Išmanieji namai pavasarį: pasiruošk šiltajam sezonui efektyviai

Išmanieji termostatai: jūsų gidas energetiškai efektyviam pavasariui

 

Išmanieji termostatai yra fantastiški ir itin naudingi įrenginiai, kurie ne tik taupo energiją, bet ir padidina gyvenimo komfortą. Tai yra vienas iš pagrindinių namų automatizacijos įrankių. Visgi svarbiausia yra tai, kad su išmaniu termostatu jūsų sąskaitos už elektros energiją gali būti žymiai mažesnės.

 

Išmanieji termostatai gali nustatyti jūsų lokaciją ir ilgainiui suprasti kada įprastai būnate namuose (tiesa, šiuos nustatymus ir patys galite pakeisti). Atitinkamai pagal tai keičiami ir klimato nustatymai mažinant vėsinimo ar šildymo pajėgumą, kuomet namuose nieko nėra. Kai kurie tokio tipo įrenginiai taip pat atsižvelgia į vietinius orus ir optimizuoja namų šildymo ar vėsinimo grafiką ir tai gali sumažinti energijos suvartojimą namuose net iki 20 proc.

 

Tiesa, viena iš pagrindinių problemų yra tai, kad išmanųjį termostatą pasirinkti nėra lengva. „Topo centro“ ekspertų nuomone, tam reikia atsižvelgti į kelis aspektus:

  • Suderinamumas: Įsitikinkite, kad termostatas veikia su jūsų naudojama šildymo ir vėsinimo sistema. Jei reikia, pasikonsultuokite su ekspertu. Jeigu turite kitų namų automatizacijos įrenginių, tokių kaip išmaniosios šviesos, išmanieji asistentai, patikrinkite, ar jie yra tarpusavyje suderinami.
  • Funkcionalumas: Kai kurie modeliai turi daugiau galimybių, kiti mažiau. Todėl gerai pasvarstykite ko jums reikia ir kokį biudžetą turite: natūralu, kad už didesnius pinigus galėsite gauti įrenginių modelius su daugiau galimybių.

 

Kokios yra geriausios automatinio langų valymo technologijos šiltajam sezonui?

 

Žiemą pastebėti nešvarumus gali būti itin sunku, kadangi Lietuvoje šaltuoju metų laiku saulė šviečia ne taip dažnai, kaip kartais norėtųsi. Tačiau pavasarį saulė grįžta ir dažnai nešvarumai ant langų itin išryškėja. Langų valymas gali būti itin daug laiko užimantis, erzinantis ir net kiek pavojingas užsiėmimas, todėl „Topo centro“ specialistai siūlo įsigyti langų valymo robotą. Visų pirma, su tokiu įrenginiu pavasario namų ruoša bus žymiai mažiau skausminga, be to, šitokia automatinio langų valymo technologija garantuoja jūsų saugumą ir komfortą valant ne tik langus, bet ir įvairius kitus namuose esančius paviršius: dušo kabinas, sienas vonioje ar veidrodžius. Tad toks nebrangus įrenginys kaip langų valymo robotas tikrai gali pakeisti jūsų gyvenimą.

 

Kaip išmaniosios šviesos gali pagerinti jūsų namų atmosferą pavasarį?

 

Naudodami išmaniąsias lemputes galite lengvai reguliuoti jų ryškumą ir spalvą kad sukurtumėte tobulai jūsų nuotaiką atitinkančią atmosferą. Nesvarbu, ar norite ryškių atspalvių šventiniam susibūrimui, ar švelnių, šiltų tonų atsipalaidavimui, su išmaniosiomis lemputėmis nuotaikos pakeitimas kambaryje užtrunka vos kelias sekundes. Išmaniosios šviesos taip pat yra geras pasirinkimas tiems, kam rūpi energetinis efektyvumas. Šios lemputės naudoja LED technologiją, todėl sunaudoja itin mažai elektros energijos. Galiausiai, tai yra vienas iš namų automatizacijos įrankių. Kai kurios lemputės gali būti automatizuojamos, valdomos nuotoliniu būdu ir taip prisidėti prie jūsų bendro išmaniųjų namų paketo.

 

Kokie yra naujausi išmaniųjų namų trendai pavasariui 2024?

 

Naujausi išmaniųjų namų trendai arba, kitaip tariant, mados, gali nustebinti net ir didžiausius technologijų entuziastus. Visų pirma, vis labiau populiarėja asmeninės saulės elektrinės butui ir namams, leidžiančios sumažinti priklausomybę nuo išorinių elektros tiekėjų, o kai kuriais atvejais – ir visai jų atsisakyti. Savo populiarumą išlaiko išmanusis apšvietimas, išmanieji valdikliai, tačiau dažniausiai lietuviai pasvarsto ir apie tai, kuo naudingi jų namuose gali būti termostatai. Apie namų automatizacijos privalumus dažnai pagalvoja ir tie, kurie nori daugiau saugumo, todėl sparčiai populiarėja ir išmaniosios saugumo sistemos. Na, ir galiausiai, mėgstantys sodininkystę dažnai žvalgosi į įvairias sodininkystes technologijas, kurių rinkoje – vis daugiau.

 

Kokie išmanieji įrenginiai yra būtini jūsų sodui pavasarį?

 

Išmanieji įrenginiai gali būti itin naudingi ne tik namuose, bet ir sode. Visų prima, daugelis įvairių išmaniųjų įrenginių gali būti valdomi naudojant išmaniuosius asistentus. Tad net ir jūsų sodininkystės technologijos gali būti valdomos tiesiog jūsų balsu, sėdint namuose! Pavyzdžiui, „Woox R7060 Zigbee“ išmanusis sodo drėkinimo valdiklis gali būti prijungtas prie „Google Assistant“ ar „Amazon Alexa“. Na, o jeigu sodo neturite, tačiau apie jį svajojate, galite įsigyti „Veritable Smart“ išmanųjį kambarinį sodą, kuris pasirūpina viskuo: jis automatiškai reguliuoja šviesos diodų intensyvumą priklausomai nuo aplinkos apšvietimo, kad augalai gautų idealų šviesos kiekį, palaisto augalus ir t. t.

 

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“