Išmanieji laikrodžiai, kurie padės jums sutaupyti elektros

Išmanieji laikrodžiai, kurie padės jums sutaupyti elektros
Kraunama... 0 view(s)

Išmanieji laikrodžiai, kurie padės jums sutaupyti elektros

Dažnai vartotojai netgi renkasi įrenginius su mažesniu funkcionalumu, tačiau ilgiau veikiančia baterija. Tokie įrenginiai ne tik tausoja aplinką ar suteikia galimybę nustoti nerimauti dėl dar vieno prietaiso, bet ir leidžia kiek sutaupyti elektros. Nors išmanieji laikrodžiai naudoja sąlyginai nedaug elektros energijos, ilgainiui iš įvairių smulkiųjų prietaisų naudojamos elektros namuose gali susidaryti nemaža sąskaita. Kurie išmanieji laikrodžiai turi ilgiausią baterijos tarnavimo laiką ir ką reikėtų žinoti, pasakojame šiame straipsnyje.

 

Akumuliatoriaus talpa ir įrenginio veikimo laikas

 

Tiek išmaniųjų telefonų, tiek laikrodžių akumuliatoriaus talpa yra matuojama miliampervalandomis (mAh), vienetu, rodančiu, kiek elektros energijos galima sunaudoti per tam tikrą laiką. Akumuliatorius su daugiau mAh teoriškai reiškia ilgesnį akumuliatoriaus veikimo laiką.

 

Visgi nuspręsti, kiek laiko gali tarnauti išmanusis laikrodis vien pagal jo baterijos talpą, yra beveik neįmanoma. Kai kurie išmanieji laikrodžiai, tokie kaip „Apple Watch 8“, gali veikti sąlyginai trumpai ne tiek dėl savo baterijos dydžio, kiek dėl funkcionalumo ir operacinės sistemos sudėtingumo. Natūralu, kad įrenginiai, kurie naudoja GPS, įvairius jutiklius, gali ne tik rodyti telefono pranešimus, bet ir suteikia galimybę naudoti aplikacijas, veikia trumpiau nei tie prietaisai, kurie turi labiau ribotą funkcionalumą arba tiesiog žymiai taupesnę operacinę sistemą.

 

Tad geriausia vadovautis oficialiais gamintojo nurodymais – nors jie ne visada būna tobulai tikslūs, tokie parodymai leidžia lengviau suprasti ir palyginti skirtingų išmaniųjų laikrodžių bei apyrankių baterijos tarnavimo laiką. Na, o ilgiausiai veikti galinčiais modeliais dalinamės žemiau.

 

„Garmin Solar“ įrenginių serija leidžia krauti bateriją tiesiog saules energija

 

Jeigu baterijos tarnavimo laikas jums yra pagrindinis prioritetas bei dažnai leidžiate savo laiką aktyviai, tikriausiai jau spėjote nužvelgti „Garmin Solar“ serijos įrenginius, kuriems priklauso tiek „Garmin Instinct“, tiek „Garmin Fenix“ įrenginiai. Sportininkams neabejotinai patiks, kad šie laikrodžiai turi kūno energijos lygio stebėjimo funkciją, kuri seka jūsų širdies ritmą, stresą, įvertina miego poreikius, gyvenimo būdą ir pagal tai įvertina jūsų esamą energijos lygį.

Na, o kadangi „Garmin Solar“ laikrodžių serija turi „Power Glass“ stikliuką su saulės elementu bei pritaikomus maitinimo valdymo režimus, tokių įrenginių veikimo trukmė gali būti skaičiuojama savaitėmis! Tad galėsite ilgai ir efektyviai treniruotis naudodami „Pulse Ox“ stebėjimo įrankį, kuris leidžia sekti savo pulsą ir matyti vertingus duomenis net ir plaukiant ar užsiimant kitu mažiau įprastu sportu.

 

Laikrodžiai, kuriuos krauti teks ypač retai

 

Dalis išmaniųjų laikrodžių ar apyrankių, turinčių labai ilgą baterijos tarnavimo laiką, yra sukurti aktyviam sportui ir todėl atitinkamai atrodo. Tačiau „Huawei GT2 Pro“, nors puikiai tinka ir sportui, atrodo elegantiškai, todėl tiks ir kaip puošnus aksesuaras. Šis išmanusis laikrodis tarnauja net iki 2 savaičių, turi daugiau nei 100 skirtingų treniruočių režimų (tarp kurių – net ir golfo režimas), jis leidžia itin tiksliai stebėti jūsų širdies ritmą ar SpO2, taip pat galėsite atlikti visus standartinius veiksmus: matyti savo pranešimus, atsiliepti į skambučius ir t. t. Įdomu ir tai, kad visą šį funkcionalumą įspūdingai atrodančiame korpuse „Huawei“ sugebėjo pasiūlyti vos už 200 eurų!

 

Neblogą variantą siūlo ir „Xiaomi“, kurie yra puikiai žinomi dėl savo išmaniųjų apyrankių. Pastebime, kad vis daugiau dėmesio susilaukia ir jų išmanusis laikrodis, kuris turi kiek daugiau privalumų: net 1,39 colių aukštos raiškos ekraną, GPS palaikymą, deguonies kiekio kraujyje stebėjimo funkciją, net 117 sporto režimų, nuolatinį širdies ritmo ir miego kokybės stebėjimą. Nepaisant didžiulio funkcijų pasirinkimo, šis įrenginys gali veikti net iki 16 dienų, o jo kaina – vos apie 100 eurų. Tad ieškantiems itin gero kainos ir kokybės santykio, tačiau norintiems ir fantastiško baterijos tarnavimo laiko, „Xiaomi Mi Watch“ yra puikus variantas.

 

Sumažinti elektros sąskaitas padės ir išmanieji kištukai

 

Verta pastebėti, kad elektros energiją tiek išmaniųjų laikrodžių, tiek telefonų, tiek kompiuterių krovikliai naudoja net ir tada, kai prie kroviklio nėra prijungtas joks prietaisas. Todėl tokiu atveju verta įsigyti vieną iš daugelio išmaniųjų kištukų, pavyzdžiui, „BRENNENSTUHL WiFi xs01“. Tokie kištukai ne tik gali būti valdomi nuotoliniu būdu, bet ir būti automatiškai išjungiami pagal jūsų parinktis, todėl įvairūs krovikliai ir kiti nenaudojami prietaisai nenaudos elektros energijos, kai to nereikės.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“