Įrenginiai, kurie padės sumažinti jūsų sąskaitas

Įrenginiai, kurie padės sumažinti jūsų sąskaitas
Kraunama... 0 view(s)

Įrenginiai, kurie padės sumažinti jūsų sąskaitas

Išmanios namų klimato valdymo sistemos

 

Vis daugiau gyventojų Lietuvoje turi galimybę reguliuoti temperatūrą savo būstuose, tačiau tai daryti savarankiškai kelis kartus per dieną gali būti nelengva. Dėl to net ir su tokia galimybe, šildymui išleidžiami dideli pinigai. Šios problemos sprendimą siūlo „Netatmo“, turintis orų, vėjo ar kritulių stoteles, taip pat išmanius termostatus ir specialius radiatorių vožtuvus, galinčius keisti temperatūrą namuose pagal jūsų poreikius. Be abejo, egzistuoja ir kitų gamintojų įrenginiai, kuriuos taip pat daugeliu atveju galite sujungti tarpusavyje.

 

Mūsų specialistai siūlo pasidomėti namų klimato automatizacijos galimybėmis. Tokios išmanios sistemos suteikia galimybę atlikti tikslias orų prognozes būtent jūsų gyvenamai vietai ir pasiruošti orams palaikant tobulą temperatūrą jūsų namuose. Be to, šie įrenginiai leidžia keisti temperatūrą ir pagal dienos laiką (pavyzdžiui, jeigu dieną norite aukštesnės temperatūros, o vakarais – žemesnės) ar tiesiog keisti temperatūrą nuotoliniu būdu tais atvejais, kai nusprendžiate ilgesniam laikui išvykti iš namų. Tad tokie įrenginiai gali sutaupyti ne tik laiko ar sukurti komfortiškesnę aplinką gyvenimui, bet ir gerokai sumažinti jūsų sąskaitas.

 

Išmanios lemputės bei jungikliai: smulkmenos, kurios sumuojasi

 

Nors tikriausiai daugelis ir be jokių specialių įrenginių stengiasi išjungti nenaudojamus įrenginius ar elektros lemputes, išmanios lemputės bei jungikliai leidžia sutaupyti nedideles sumas pinigų, kurios ilgainiui gali susidėti į ganėtinai solidžias sumas.

 

Visgi tokių prietaisų pagrindinis privalumas yra paranojos nugalėjimas: kiek kartų jums yra tekę išeiti iš namų pagalvojus apie tai, kad galbūt pamiršote išjungti šviesą vonios kambaryje, lygintuvą ar kokį kitą įrenginį? Tokie išmanūs priedai leidžia savo namų prietaisus valdyti nuotoliniu būdu ir visada matyti jų esamą statusą, tad dėl to jaudintis tikrai nebereikės.

 

Dar vienas išmanių jungiklių didžiulis privalumas: toks nedidelis ir visai nebrangus įrenginys padės valdyti sunkiai pasiekiamus valdiklius. Tai gali būti jūsų skalbimo mašina, kavos aparatas ar kiti įrenginiai. Su įprastais jungikliais, tikrai jų kaskart neišjungtumėte. Ir nors budėjimo režime jie naudoja minimalų kiekį energijos, vėlgi, ilgainiui tokios išlaidos sumuojasi.

 

Išmanūs buitinės technikos prietaisai – kelias ateities link

 

Bene daugiausiai elektros energijos ir vandens namuose sunaudoja buitinės technikos prietaisai: skalbyklės, džiovyklės, šaldytuvai, indaplovės. Visgi pastaruoju metu gamintojai išleidžia vis daugiau išmanių ir ypač taupių buitinės technikos prietaisų.

 

Pavyzdžiui, arba „LG F4DV710S1E“ ir „MIELE WTR870WPM“ turi ir skalbimo mašinos, ir džiovyklės funkcionalumą, todėl leidžia sutaupyti ir laiko, ir pinigų. Tarp šaldytuvų vienas iš taupiausių įrenginių yra „LG GBB62PZGGN“, tačiau kai kurie kiti šaldytuvai, tokie kaip „LG GSXV90MBAE“, turi ir specialią funkciją, leidžiančią matyti šaldytuvo turinį jo neatidarant – tokios smulkmenos taip pat leidžia sutaupyti nemažai energijos.

 

Na, o kai kurios išmanios skalbyklės, indaplovės bei džiovyklės gali būti valdomos nuotoliniu būdu ir jos gali būti programuojamos veikti tam tikru laiku, pavyzdžiui, naktį – kai elektros energija kainuoja mažiausiai.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“