„iOS 16“: ką pasiūlys naujoji „Apple“ operacinė sistema?

„iOS 16“: ką pasiūlys naujoji „Apple“ operacinė sistema?
Kraunama... 0 view(s)

„iOS 16“: ką pasiūlys naujoji „Apple“ operacinė sistema?

Kardinaliai atnaujintas užrakinimo ekranas

 

Užrakinimo ekranas yra pagrindinis ir labiausiai pasikeitęs „iOS 16“ elementas. Pagaliau galėsite pasirinkti iš daugybės spalvų, šriftų ir nuotraukų, kad jūsų užrakinimo ekranas taptų unikalus ir būtent toks, kokio norite. Be to, naudodami „iOS“ funkciją „Focus“, kuri tam tikru laiku gali apriboti tam tikras programas ir pranešimus, galėsite pakeisti užrakinimo ekraną, jo stilių ir valdiklius, priklausomai nuo pasirinkto profilio.

 

Kitaip tariant, „iOS 16“ užrakinimo ekranas kiek primins „Apple Watch“ laikrodžio namų ekraną, kuriame galite personalizavimo galimybės atrodo labai panašiai: kaip ir „Apple Watch“, „iOS 16“ užrakinimo ekrane galėsite matyti orų prognozes, susitikimus kalendoriuje arba „AirPods“ įkrovos lygį.

 

Žinučių programa vejasi „WhatsApp“ ar „Messenger“

 

„iOS 16“ pagaliau suteikia „Apple“ standartinei bendravimo programėlei funkcijas, padedančias pasivyti „WhatsApp“ ar kitas alternatyvas. Pavyzdžiui, pagaliau turėsite galimybę atšaukti žinutės siuntimą: ištrinti jau išsiųstą pranešimą turėsite galimybę iki 15 minučių po išsiuntimo. Taip pat per pirmąsias 15 minučių galėsite savo pranešimus redaguoti. Visgi verta pastebėti, kad šis funkcionalumas veiks tik tuo atveju, jeigu tiek siuntėjas, tiek gavėjas naudojasi „iPhone“ su nauja „iOS 16“ versija.

 

„Messages“ dabar taip pat palaikys ir „SharePlay“ funkciją, todėl galėsite nuotoliniu būdu žiūrėti vaizdo įrašus ar filmus tuo pačiu metu kaip ir draugai. Ši galimybė būtų buvusi itin naudinga pandemijos įkarštyje, tačiau kartais pravers ir dabar.

 

„Live Text“ ir „Visual Lookup“ nuo šiol – dar aukštesniame lygyje

 

Šios dvi funkcijos nėra naudojamos labai dažnai, bet nepaisant to, jos yra laikomos vienos naudingiausių ir įspūdingiausių „Apple“ telefonuose ir planšetėse. Nuo šiol galėsite kopijuoti tekstą ne tik tiesiai iš nuotraukų, bet ir tiesiai iš vaizdo įrašų: tereikės sustabdyti vaizdo įrašą ir pasirinkti tekstą iš kadro, ties kuriuo sustojote. „Live Text“ taip pat leis žymėti tekstą ir užsienio kalbomis arba jau išverstą tekstą iš vertimų programėlės. Na, o „Visual Lookup“ leis vos keliais žingsniais nukopijuoti pasirinktą objektą nuotraukoje jį išimant iš fono. Nukopijuotą objektą galėsite naudoti savo žinutėse, užrašuose ar el. pašte.

 

 

Vaikų veiklos stebėjimas tampa paprastesniu

 

Stebėti bei reguliuoti ką ir kiek laiko jūsų vaikai gali daryti savo „iOS“ įrenginiuose, taps daug paprasčiau. Dabar kiekvienam vaikui bus galima priskirti specialius vartotojo profilius ir įjungti amžių atitinkančius apribojimus visuose įrenginiuose ir vienoje vietoje, su itin detaliu el. knygų, filmų, TV laidų ir programėlių, kurias jiems leidžiama pasiekti, valdymu.

 

Svarbu tai, kad visus šiuos apribojimus galėsite valdyti net ir nuotoliniu būdu. Na, o jeigu, pavyzdžiui, jūsų vaikui reikės papildomo laiko naudojant telefoną, jūs galėsite laiko limitą tai dienai pratęsti tiesiog parašant žinutę per „Messages“.

 

Pagaliau nebereikės įsiminti slaptažodžių

 

Naujoji „Passkeys“ funkcija leis jums pakeisti savo slaptažodžius savo veidu ar piršto atspaudu. Iš esmės, „Passkeys“ veiks kaip slaptažodžių saugyklė, tačiau vietoje to, kad vienu slaptažodžiu atrakintumėte visus likusius savo slaptažodžius, nuo šiol į pasirinktas svetaines ar aplikacijas užeiti galėsite tiesiog pasinaudoję „Face ID“ ar „Touch ID“ ir jokio papildomo slaptažodžio jums įsiminti nebereikės. Svarbu tai, kad „Passkeys“ veiks itin saugiai, kadangi patys slaptažodžiai niekada nebus siunčiami už jūsų įrenginio ribų, todėl jų nulaužti beveik neįmanoma. Be to, „Passkeys“ sinchronizuosis visuose įrenginiuose ir leis prisijungti prie kitų prietaisų.

 

„Apple“ teigia, kad bando sukurti naują rinkos standartą, kad galėtumėte prisijungti prie svetainių ar programų kituose įrenginiuose, įskaitant ne „Apple“ prietaisus, autentifikacijai visur naudojant „Passkey“ funkciją su „Touch ID“ ar „Face ID“. Kol kas kituose įrenginiuose „Passkey“ dar neveikia, bet galbūt tai jau galima bus daryti kitais metais?

 

 

„iOS 16“ galės naudotis visi „iPhone 8“ ar naujesnių įrenginių naudotojai

 

Nors „iOS 15“ atnaujinimą gavo ir „iPhone 7“ serija, ir „iPhone 6S“ šeimyna, su „iOS 16“ versija šių įrenginių naudotojai jau nesusipažins. Tai kiek nustebino, nors iš kitos pusės, pirmasis „iPhone SE“ pasirodė prieš šešerius metus, o „iPhone 6S“ ir „6S Plus“ modeliams šį rudenį sukaks 7 metai. Na, o net ir „iPhone 7“ artėja prie šeštojo gimtadienio. Atsižvelgiant į pažangą, kurią per tą laiką padarė mobiliųjų procesorių gamintojai, galima daryti prielaidą, kad kai kurios „iOS 16“ funkcijos jau yra tiesiog per sudėtingos seniesiems įrenginiams.

 

Na, o jeigu turite „iPad“, naująją „iPadOS 16“ gaus šie modeliai

• 5 kartos bei naujesni „iPad Mini“.

• 5 kartos ar naujesni „iPad“.

• 3 kartos ar naujesni „iPad Air“.

• Visi „iPad Pro“ modeliai.

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad „iOS 16“ turės ir daug daugiau naujovių, tiesiog jos nėra tokios reikšmingos: galėsite naudotis „Nintendo Switch“ valdikliais, naudotis kiek atnaujintais „Apple Maps“, kuriuose dabar daugiau dėmesio bus skiriama viešajam transportui, paspirtukams ir pan., naudotis atnaujinta „Health“ aplikacija, naudotis patogesne ir didesniems ekranams labiau atnaujinta „Apple CarPlay“ vartotojo sąsaja, atrakinti savo telefoną su „Face ID“ esant bet kurioje orientacijoje ir t. t. „iOS 16“ turi tikrai nemažai naujovių, tad jau greitai galėsite savo telefoną ar planšetę atrasti beveik iš naujo!

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“