Kaip pasirinkti indaplovę? Indaplovių pirkimo gidas

Kaip pasirinkti indaplovę? Indaplovių pirkimo gidas
Kraunama... 0 view(s)

Kaip pasirinkti indaplovę? Indaplovių pirkimo gidas

Svarbiausia yra tai, kaip indai yra išplaunami

 

Stilingas dizainas, ilgaamžiškumas ir išskirtinės išmanios funkcijos neturi didelės reikšmės, jei indaplovė neatlieka pagrindinio savo darbo tinkamai ir negali išplauti indų pakankamai efektyviai. Daugelis, net ir pigesnių indaplovių, yra pakankamai galingos, kad galėtų gerai išplauti indus.

 

Tačiau kai kurie įrenginiai turi specialias funkcijas, leidžiančias indus išplauti kiek kruopščiau. Pavyzdžiui, kai kuriose indaplovėse galima rasti daugkartinio naudojimo vandens butelių plovimo purkštuvą – to reikia tikrai ne visiems, bet jeigu turite tokių išskirtinių indų daugiau, tai yra aktualu. Rinkoje yra netgi ir indaplovių su ypač galingais purškikliais, skirtais riebalams ir prikepusiam maistui nuplauti, tačiau, vėlgi, tokių funkcijų būtinybė priklauso nuo poreikių ir įpročių.

 

Tokios galimybės tikrai nėra būtinos kiekvienam, o štai į vandens minkštinimo galimybes dėmesį reikėtų atkreipti visiems. Nors vanduo Lietuvoje yra ganėtinai neblogas ir sąlyginai minkštas, ilgainiui tokiuose įrenginiuose vis tiek gali prisikaupti kalkių nuosėdų, dėl kurių indų plovimo galimybės suprastėtų.

 

Didelę svarbą turi ir džiovinimas

 

Renkantis indaplovę reikia prisiminti, kad pats indų išplovimas – tai tik pusė darbo. Šis įrenginys taip pat turi veiksmingai indus ir išdžiovinti. Po kiekvieno plovimo indus džiovinti rankomis ir rankšluosčiu – labai varginantis darbas. Dėl to indaplovė, kuri indus džiovina nepakankamai efektyviai, dažniau gali erzinti nei padėti.

 

Verta pastebėti, kad efektyviausiai džiovina ir mažiausiai elektros energijos sunaudoja tos indaplovės, kurios naudoja nerūdijančio plieno sieneles. Tokios indaplovės džiovina indus kondensato principu. Šis džiovinimo metodas neprisvilina maisto (jeigu jo netyčia lieka ant indų), neištirpina plastikinių indų ir, svarbiausia, puikiai pašalina drėgmę nuo indų.

 

Pigesnės indaplovės naudoja plastikines sieneles, tačiau jos dažnai įkaista nepakankamai ir nesugeba pašalinti visos susikaupusios drėgmės. Visgi labiausiai „Topo centro“ specialistai nerekomenduoja rinktis indaplovių su kaitinimo elementais, panašiais į tuos, kurie naudojami elektrinėse viryklėse. Nors tokios indaplovės džiovina veiksmingai, dėl šitokio džiovinimo būdo ant indų lieka kalkių nuosėdų, o neišplautas maistas paprasčiausiai prikempa. Be to, tokie kaitinimo elementai dažnai ištirpdo ir plastikinius indus ar jūsų indų plastikines dalis.

 

Išmanios funkcijos – tik nedidelis privalumas

 

Laikui bėgant, indaplovėse ir kituose buitiniuose prietaisuose integruojama vis daugiau technologijų ir išmanių funkcijų. Nors daugelis naujesnių aukščiausios klasės modelių palaiko WiFi ryšį, tai, kaip šis ryšys naudojamas, skiriasi priklausomai nuo prekės ženklo ir modelio.

 

Kai kurios indaplovės leidžia tik valdyti savo indaplovę nuotoliniu būdu naudojant išmanųjį telefoną, o kitos indaplovės netgi nurodo ciklo trukmę ar indų plovimo efektyvumą (pavyzdžiui, galimus gedimus ir pan.)

 

Dizainas, patikimumas ir ekonomija

 

Kiek svarbus indaplovės išorinės dizainas? Paprastai – kriterijai tam nėra labai aukšti. Tereikia, kad indaplovė įtilptų į jai numatytą vietą ir kad ji apskritai derėtų prie bendro virtuvės stiliaus. Kiek daugiau dėmesio reikėtų skirti indaplovės vidui: kaip atrodo išdėstymas, ar jis tiks jūsų daugiausiai naudojamiems indams, ar yra lankstomų indaplovės dalių, kad galėtumėte įdėti vyno taures, puodus ar panašius indus.

 

Dizainas iš dalies siejasi ir su indaplovės patikimumu ir ilgaamžiškumu: paprastai indaplovės su nerūdijančio plieno vidumi pasižymi ir geresniu džiovinimu, ir aukštesne kokybe bei paprastesne priežiūra.

 

Na, ir galiausiai reikėtų bent jau atsižvegti į energetinį efektyvumą. Į tai reikia atsižvelgti pagal kelis skirtingus aspektus: vanduo, elektra ar netgi sutaupytas laikas dėl indų plovimo kokybės.

 

„Topo centro“ ekspertai taip pat rekomenduoja rinktis aukštesnių energetinių klasių modelius. Žinoma, reikia nepamiršti ir tai, kad elektros ir vandens sąnaudos visada priklauso ir nuo realios indų įkrovos. Tad jeigu gyvenate vienas, jums didelės indaplovės rinktis tikriausiai neapsimoka net ir tada, jeigu ji telpa jūsų virtuvėje be problemų.

 

Indaplovės priežiūra – taip pat labai svarbu

 

Kad indaplovė tarnautų kuo ilgiau, nepamirškite ja tinkamai naudotis ir ją tinkamai prižiūrėti:

• Naudokitės savo indaplove reguliariai.

• Tikrinkite ir nuolat valykite besisukančius indaplovės purkštuvus.

• Nepamirškite valyti ir šio prietaiso išorės.

• Atkimškite ir išvalykite indaplovės drenažą.


 

Vis dar negalite apsispręsti? pasinaudokite interaktyviu pirkimo gidu

Nespėliokite ir nedvejokite. Užtruksite vos 1 min. – išsirinksite tinkamiausią indaplovę sau!

Kokios indaplovės ieškote?

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“